Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış

Orhan Çeker

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
" Bir insan Cenâb-ı Hakk'ın emrettiği bir ibadeti gericilik olarak görüyor da son derece uydurma bir eylemi, modernlik olarak kabul ediyorsa bu şeytanlıktan başka bir şey değildir. "
Sayfa 79 - Konya-2010Kitabı okudu
İlim, insanı amele götürmüyorsa, o ilim faydasız ilimdir, mâlâya'nîdir. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem faydasız ilimlerden Allah'a sığınmıştır. Farz olan ilim, faydalı olan ilimdir. Faydasız ilim mâlâya'nîden öte bir şey değildir.
Reklam
Tasavufi hayat, Peygamberimiz aleyhissalatü vesselâm'ın sünnetini en ince ayrıntısına kadar yaşamaya gayret eden bir anlayış, (tasavvuf) bu hareketin adı ve bunun failine de sûfî denir.
" Biz toplum olarak, ortada durmayı yani itidal üzere olmayı pek beceremiyoruz. "
Sayfa 52 - Konya-2010Kitabı okudu
Bizde olumsuz şöyle bir özellik var: Bizim toplum olarak ya da müslüman olarak neye önem veriyorsak, İslam sadece ondan ibarettir, diyoruz, gerisine çarpı çekiyoruz. bu yanlış. İslam bir bütün olarak düşünülmesi gerekir.
“Ey Bilal bizi bir rahatlat" (ص), diyormuş. Yani, Kur'ân-ı Kerim oku da bizi rahatlat, diyormuş. Ruh doğru terbiye edilmiş, doğru yoldaki ruh Cenâb-ı Hakk'ın gösterdiği ibadet ile tatmin olur.
Reklam
İman olur da amel ve dolayısıyla ruh terbiyesi olmazsa, bunu şuna benzetmişler: Fanusu olmayan, etrafında cam muhafazası olmayan bir muma, bir lambaya benzer. Nasıl ki herhangi bir rüzgarın bunu söndürmesi cok kolay ise, amelle desteklenmeyen iman da her zaman yok olmakla karşı karşıyadır.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.