Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tekrar Yollarda

Ernesto Che Guevara

Tekrar Yollarda Gönderileri

Tekrar Yollarda kitaplarını, Tekrar Yollarda sözleri ve alıntılarını, Tekrar Yollarda yazarlarını, Tekrar Yollarda yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Günlüğe kaydedilecek bir sürü gün. İç yaşamım dışında anlatılacak hiçbir şey yok. Her türlü başarısızlıktan ve değişmeyen umut kaynaklarından oluşan bir dolu koleksiyon. Kendimi iyimser kaderciliğe teslim etmiş biri olduğum kesin.
Sayfa 45 - Everest YayınlarıKitabı okudu
Revir, iyi bir tıbbi bakım alabileceğin çok rahat bir yer, ama rahatlığın ölçüsü şirkette çalışan kişinin pozisyonuna göre değişiyor. Her zaman olduğu gibi, gringoların sınıf ruhu kendini hissettiriyor.
Sayfa 30 - Everest YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Başka bir gün kamyona atlayıp Las Yungas'a gittik. Önce Zirve diye bilinen 4600 metre rakımlı bir yere tırmandık, sonra hemen yanı başımızda dik bir uçurumun bulunduğu bir yalıyar yolundan yavaş yavaş aşağıya indik. Las Yungas'ta iki muhteşem gün geçirdik, gerçi çevremizi saran yeşilliklerin vazgeçilmez erotik etkisini arttırmak için oraya yanımızda iki kadınla çıksak hiç de fena olmazmış.
Sayfa 4 - Everest YayınlarıKitabı okudu
Amerikalılar Guatemala'yla böylesine ilgilenmek de bir bakıma haklıydılar,zira ülke 1950'lerin başlarında Latin Amerikalı solcular için tıpkı 1960'lar Küba'sı, 1970'lee Şili'si ve 1980'ler Nikaragua'sı gibi bir çeşit Kâbe niteliğindeydi. Geceleri, Amerika kıtasının dört bir yanından gelen devrimciler hikâyelerini anlatıp çevrelerindeki herkesle deneyimlerini paylaşırlarken hemen her platformda hararetli siyasal tartışmalar yapılıyordu. Bu tür anlara tarihte ender rastlanır; Guevara tam da böyle bir ortamın göbeğine düşmüştü ve her anın tadını doyasıya çıkarıyordu. Hilda Gadea adında bir sevgili de bulmuştu kendine: Tartışma ve diyalektik yeteneklerini keskinleştirebileceği ve Buenos Aires'te bıraktığı kız arkadaşı Tita Infante'nin aksine, istediği an kendisine ulaşabileceği Perulu bir entellektüel.
Everest YayınlarıKitabı okudu
Guevara'nın Guetamala'da yaşadığı altı aylık deneyim hayatının dönüm noktasını oluşturur. Orada, komünistler dahil çeşitli sol partilerin desteklediği ve ciddi bir reform programını hayata geçirmiş radikal bir hükümeti ilk elden gözlemleme fırsatını bulmuştur.
Everest YayınlarıKitabı okudu
Guevera önceleri Andlar'a, bugünün gezginleri oraya hangi nedenlerle gidiyorlarsa o nedenlerle gitti: Kolomb öncesi uygarlığın büyüsünden, oralardaki insanlardan, harabelerden, dağların manzarasından ve Buenos Aires gibi Avrupa tarzı kentlerin modern havasından anlatılmaz derecede farklı olan kültüründen etkilendiği için. Ancak yolculuğunun deneyimleri onu tümüyle farklı bir mecraya sürükleyecekti: Latin Amerika'daki büyük halk kitlelerinin içinde bulunduğu ağır maddi koşulları daha iyi anlayacak ve bu insanların durumlarını düzeltmek için bir şeyler yapılması gerektiğini hissedecekti. Nitekim, bu günlüklerin yazılışını kapsayan iki yıllık süre içinde Guevara'nın dış görünüşü köklü bir değişime uğramıştır. Olaylardan uzak ve kinik bir gözlemciden, insanın dünyayı anlamasını sağlayacak kuramsal bir çerçeve arayışında olan ve dünyayı değiştirmek için hemen eyleme geçme arzusunu taşıyan dört dörtlük bir devrimciye dönüşür.
Everest YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Siyasal bir olay yaşandı, Kübalı devrimci Fidel Castro'yla tanıştım," diye yazar Guevera bu tanışmayla ilgili olarak günlüğüne hafif bir ihtihzayla, "Genç, zeki biri, kendinden çok emin ve son derece cesur: Galiba birbirimize tıpatıp benziyoruz." Castro'yla Guevara'nın karşılaşması ve sonrasında yakın bir dostluk grup işbirliği içinde olmaları, Latin Amerika'nın yirminci yüzyıl tarihinde önemli bir dönüm noktası olacaktı.
Everest YayınlarıKitabı okudu
7 temmuz 1953'te, yirmi beş yaşında ve yeni doktor çıkmış olan Ernesto Guevara, Buenos Aires'te ki Belgrano tren istasyonunda ikinci sınıf vagona biner ve kuzeye, Bolivyaya ve And Dağları'na doğru yola çıkar. ailesi ve dostları onu istasyonda gözyaşları eşliğinde yolcu ederler. Annesiyle babası onunla ancak altı yıl sonra, 1959'un Şubat ayında, Küba devriminin gündoğumunda, Havana'da görüşeceklerdir. O dönemde gezgin oğulları dünya çapında, Küba'da devrimci bir değişim gerçekleştirmek üzere Fidel Castro'nun yanında savaşan "Che" Guevara adıyla nam salmış bir gerillayıdı artık. Guevera da anavatanını oradan ayrıldığı tarihten ancak sekiz yıl sonra, 1961'de ziyaret edecekti tekrar.
Everest YayınlarıKitabı okudu
152 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Tekrar Yollarda Che Guevara'nın ikinci Güney Amerika gezisi sırasında tuttuğu günlüklerden oluşan bir kitap. Bu günlüklerde, katıldığı yolculukları,bilime duyduğu ilgiyi,Fidel Castro'yla tanışmasını,Che'nin adım adım siyasal bir devrimciye dönüşmesini okuyoruz. Benim çok hayran olduğum bir karakter Che Guevara sizde benim gibi kendisinin hayranıysanız bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.
Tekrar Yollarda
Tekrar YollardaErnesto Che Guevara · Everest Yayınları · 2002117 okunma
152 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bir isyanın ilk kıvılcımları
İkinci Latin Amerika yolculuğunun günlüğüdür. Artık Ernesto aynı Ernesto değildir. Kimlik ve kişiliğindeki değişimleri fark ettiği, adaletsizliği çıplak gözlerle gördüğü ve haksızlığa olan tahammül kotasının tükendiği bir Ernesto göreceksiniz.
Tekrar Yollarda
Tekrar YollardaErnesto Che Guevara · Everest Yayınları · 2002117 okunma
109 öğeden 71 ile 80 arasındakiler gösteriliyor.