Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri

İlhan Bahar

Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri Gönderileri

Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri kitaplarını, Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri sözleri ve alıntılarını, Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri yazarlarını, Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Timur " Bizki Melik-i Turan, Emir'i Türkistan'ız. Bizki Türkoğlu Türküz; biz ki milletlerin en kafimi ve en ulusu Türk'ün başbuğu'yuz!
Börü Budun, Göktürk vezir Bilge Tonyukuk tarafından, İlteriş yani Kutluk Kaan'ın emiriyle tahmini olarak 680'de kuruldu.
Reklam
Psikolojik savaş, bir kişinin veya bir insan grubunun, davranış, düşünce ve duygularını kontrol etmek, değiştirmek ve yönlendirmek, onları yılgınlığa ve umutsuzluğa sürüklemek için, örtülü bir şekilde hedef kişi veya topluluğa, onların farkına varamayacağı bir şekilde uygulanan tüm yöntemlere verilen addır.
Örtülü faaliyet, yabancı politik, askeri, veya ekonomik şartların, faaliyette bulunan devlete atfedilemeyecek şekilde doğrudan etkilenmesidir.
İstihbarat, her devlet için ülkenin bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzenine, varlığına, bağımsızlığına, güvenliğine ve milli gücünü meydana getiren unsurlarına karşı içten ve dıştan gelecek, mevcut ve muhtemel tehditleri önlemek için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır.
Reklam
477 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İlhan Bahar / Teşkilat-ı Mahsusa MİT ve İstihbarat Örgütleri. Kitap 2013 yılında, Kameri Yayınları'ndan çıkmıştır. Hacimli, 480 sayfalık bir eserdir. Dört bölümden meydana gelmektedir. İstihbarat, her döneminde insanların ve devletlerin dikkatini çekmiştir. Devletler başarılı istihbaratçılarını, büyük kahramanlar arasında sayarlar. İstihbaratla ilgili kitaplarda her dönem okuyucunun dikkatini çeker. İlhan Bahar bu eserinde: istihbarat nedir? istihbarat teknikleri, psikolojik savaş, istihbaratın tarihi, eski Türklerde istihbarat, Osmanlı'da istihbarat konularını işleyerek konuyu Teşkilat-ı Mahsusaya getirmektedir. Konular anlatılırken kronolojiyi takip etmese de, aralarındaki bağ okuyucuyu sıkmamaktadır. Geçtiğimiz yüz yılda insanlık açısından iki tane büyük dünya savaşının yaşanmış olması, sanayi inkılabının sonrasında meydana gelen gelişmelerle savaşlardan yalnızca toprak elde edilmeyip, başka ülkelerin ham maddelerine göz dikilmesi, küreselleşen dünyanın ekonomi ile bir güce dönüşme isteği istihbaratçılara çok iş çıkartmıştır. Yazar da Teşkilat-ı Mahsusa ve MİT üzerinden dünyadaki değişik istihbarat teşkilatını gözlerimizin önüne sermektedir. Çok zengin bir kaynakçası olmamasına rağmen, verdiği bilgilerden okuyucuyu tatmin edecektir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri
Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleriİlhan Bahar · Kamer Yayınları · 2013136 okunma
Sır, çoğunlukla insanlara büyük ve ağır gelir, birine söylemeden rahat edemez, bu şekilde de dalgalanarak yayılır.
Sayfa 381
"Doğu'da Abdulhamid'in doktorunun parmağı olmayan hiçbir siyasî olay, hatta hiçbir özel nitelikte olay yoktur."
Sayfa 116
Macar kaynaklarında Osmanlı casuslarının çok iyi olduklarına dair örnekler bir hayli fazladır.
Sayfa 74
137 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.