Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri

İlhan Bahar

Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri Gönderileri

Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri kitaplarını, Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri sözleri ve alıntılarını, Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri yazarlarını, Teşkilat-ı Mahsusa Mit ve İstihbarat Örgütleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Psikolojik savaş;bir kişinin veya bir insan grubunun davranış, düşünce ve duygularını kontrol etmek, değiştirmek veya yönlendirmek, onları yılgınlığa ve umutsuzluğa sürüklemek için örtülü bir şekilde hedef kişi veya topluluğa, onların farkına varamayacağı bir şekilde (üstü kapalı olarak)uygulanan tüm yöntemlere verilen addır. Psikolojik savaşın örtülü olmasının nedeni, insanların bilinç altını (alt beyin) hedefliyor olmasındandır.Psikolojik harp teknikleri üst bilinci değil, alt bilinci hedeflediklerinden,siz farkında olmadan bilinçaltınız,verilmek istenen asıl örtülü mesajı algılar ve bu örtülü mesajlar uzun vadede davranışlarınızı,fikirlerinizi, duygularınızı etkiler ve yönlendirir. Bu sayede psikolojik savaş tekniğini uygulayanlar da amacına ulaşmış olurlar.
Sayfa 19 - Kamer YayınlarıKitabı okudu
Ajanlık ve tarih
Elimizde eski dönemlere ait fazla bilgi bulunmamakla birlikte, eski çağların casusluk oyunlarına sahne olduğu görülüyor. Örneğin yazılı tarihteki bilgilere göre bundan 5000 yıl önce Mısır Kralı III. Tutmosis, kuşatma altındaki Yafa kentine ajanlarını gizlice göndermişti.
Reklam
“Biz adam olmayız.”cümlesi Tanzimat’tan bu yana milletimize karşı uygulanan psikolojik savaşın bir ürünüdür.
Anadolu'daki bütün Rum okullarının İzci kolları, 20 yaş ve üstündeki Rum gençlerini üye olarak alıyor ve izcilik eğitimi adı altında, onlara silahlı eğitime tabi tutuyor, çetecilik öğretiliyordu.
Sayfa 266Kitabı okudu
Şurası açıktır ki, Teşkilat-ı Mahsusa, Enver Paşa'nın kendilerine verdiği misyonlar uğruna, hayatlarını tehlikeye atmaktan çekinmeyen birçok yetenekli kişiyi bünyesine almayı başarmış bir teşkilattır.
Sayfa 158Kitabı okudu
Reklam
Teşkilatın adı ilk kez 1911'de İtalyanların Trablusgarp ve Bingazi'ye asker çıkarması üzerine duyuldu. Osmanlı devleti savaşa doğrudan katılmama kararı aldığı için, bu ülkedeki direniş Teşkilat-ı Mahsusa tarafından yönetildi.
Sayfa 155Kitabı okudu
Eşref Kuşçubaşı'ya göre teşkilat 1911 ile 1913 arası bir tarihte gayri resmi olarak Teşkilat-ı Mahsusa diye adlandırılmaya başlandı.
Sayfa 152Kitabı okudu
Yeni Osmanlılardan sonra kurulan, jön Türk hareketinin büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen, "efendisini sarsmayan bir muhalefet" gösterdiğini göz önünde bulundurduğumuzda, Osmanlı MGK'sının uygun gördüğü, " terbiye edilmiş muhalefet " formülünün tuttuğunu görürüz.
Sayfa 117Kitabı okudu
137 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.