Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tesla vs Edison: Akıl Savaşları

Joel Martin

Tesla vs Edison: Akıl Savaşları Gönderileri

Tesla vs Edison: Akıl Savaşları kitaplarını, Tesla vs Edison: Akıl Savaşları sözleri ve alıntılarını, Tesla vs Edison: Akıl Savaşları yazarlarını, Tesla vs Edison: Akıl Savaşları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tesla vs Edison: Akıl Savaşları
Tesla vs Edison: Akıl Savaşları
Güzel, hızla okudu. İlk bakışta Edison ve Tesla arasındaki mücadeleden söz edecek sanıyorsunuz ancak öyle değil. Kitap daha ziyade Edison’un ölülerle iletişim kurmak için icat etmeye çalıştığı ruh telefonu, Amerika’da o dönemdeki ruhçuluk akımı üzerine yazılmış
Kübizm akımının en meşhur temsilcisi Pablo Picasso, tabloda resmedilen şeyin nesnel olarak algılanandan ziyade onun diğerleri tarafından görülemeyen ve nesnesini soyutlamasına imkan tanıyan öznel imgelem olduğunu savunan bu vizyonun ifade bulmasını sağlamıştı.
Sayfa 106Kitabı okudu
Reklam
Tarihte kendi devirlerini yaratan kişilerin yanı sıra, Gutenberg, Isaac Newton, Albert Einstein ve Sigmund Freud gibi doğdukları dönemin hayatlarına çok büyük katkısı olan kişiler de bulunur. Biz onların hayatlarını düşündüğümüzde, içinde yaşadıkları çevrenin ihtiyaçlarının bu kişilerden bazılarını en büyük keşiflerine ve buluşlarına doğru ittiğini fark ederiz.
Biz insanlar, tuhaf canlılarız. Yalnızca inanmak istediğimiz şeylere inanıyor, geri kalan şeyleri de- bizi bunlara inanmaya zorlayan kanıtlar bulunduğunda bile- reddetmeyi seçiyoruz.
"Kişinin yeni ve değerli fikirler üretmesini mümkün kılan yaratıcılığın beş bileşenden oluştuğunu belirtir. Bunlardan birincisi “uzmanlık"; ikincisi "hayal gücüne dayalı düşünme becerileri"; üçüncüsü "atılgan bir kişilik" (Myers, buna bir örnek olarak Edison'un ampul filamanı için doğru materyali bulana kadar onlarca test yapmasını gösterir); dördüncüsü "kendiliğinden gelen bir motivasyon"; ve son olarak beşincisi de "yaratıcılığı besleyen bir çevredir".
Dolayısıyla, başarısızlıkla sonuçlanan tüm girişimler ortadan kalktığında geriye kalan seçenek başarılı olmak zorundaydı.
Reklam
Biz insanlar, tuhaf canlılarız. Yalnızca inanmak istediğimiz şeylere inanıyor, geri kalan şeyleride bizi bunlara inanmaya zorlayan kanıtlar bulunduğunda bile reddetmeyi seçiyoruz.
Her bir başarısızlığın Sherlock Holmescu anlamda bir olasılığı elemesi sebebiyle aslında bir başarı sayılabileceğini düşünüyordu. Dolayısıyla, başarısızlıkla sonuçlanan tüm girişimler ortadan kalktığında geriye kalan seçenek başarılı olmak zorundaydı.
Sayfa 25 - Zeplin yayınları 2020 basımKitabı okudu
Biz insanlar, tuhaf canlılarız.Yalnızca inanmak istediğimiz şeylere inanıyor,geri kalan şeyleri de - bizi bunlara inanmaya zorlayan kanıtlar bulunduğunda bile - reddetmeyi seçiyoruz.
Sayfa 9 - Zeplin yayınları
22 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.