Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türk Kültür Tarihine Giriş (9 Cilt Takım)

Bahaeddin Ögel

Türk Kültür Tarihine Giriş (9 Cilt Takım) Gönderileri

Türk Kültür Tarihine Giriş (9 Cilt Takım) kitaplarını, Türk Kültür Tarihine Giriş (9 Cilt Takım) sözleri ve alıntılarını, Türk Kültür Tarihine Giriş (9 Cilt Takım) yazarlarını, Türk Kültür Tarihine Giriş (9 Cilt Takım) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sanki Moğollar Çingiz-Han'la beraber ortaya çıkmış ve ondan önce yokmuşlar gibi incelenmiştir. Halbuki Moğollar çok daha önceleri de var idiler. Göktürk ve Uygur gibi Türk İmparatorluklarının egemenliği ve liderliği altında uzun zaman yaşamışlardı.
Türklerde, büyük sakal bir hilekarlık sembolü olarak görülmüştür.
Sayfa 309Kitabı okudu
Reklam
Kaynaklarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla bir gerçek varsa, İslamiyetten önceki Türklerin sakalı sevmedikleri idi. Türkler ve Orta Asya kavimleri, sakallarını kesiyorlar; fakat bıyıklarına değer veriyorlardı.
Sayfa 305Kitabı okudu
495 syf.
10/10 puan verdi
Bahaeddin Ögel / Türk Kültür Tarihine Giriş. Cilt 5. Ülkemizin yetiştirdiği önemli tarihçilerden biri olan M. Bahaeddin Ögel (D. 1924, Elazığ - Ö. 7 Mart 1989, İstanbul). Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (1945) mezun oldu. Doktorasını Alman profesör W. Eberhard’ın yanında (1947) tamamladı. 1956’da doçent, 1964’te profesör oldu. Orta Asya Türk tarih ve medeniyeti alanında yaptığı araştırmalarla tanınındı. Hocanın, büyük bir özveriyle yapmış olduğu bu çalışmanın beşinci cildi, Göktürklerden Osmanlılara kadar Türklerde Giyecek ve Süslenmeyi incelemektedir. 19 bölümden meydana gelmektedir. Konu giyecek, giysi çeşitleri ve süsle ilgili malzemeler olması dolayısıyla, bol miktarda çizimlerle örnekler de verilmektedir. Hem giyilecek malzemenin kökeni, hem de bunlara verilen isimlerin Türkçe oluşu, tüm detaylarıyla açıklanmaktadır. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Türk Kültür Tarihine Giriş (9 Cilt Takım)
Türk Kültür Tarihine Giriş (9 Cilt Takım)Bahaeddin Ögel · Kültür Bakanlığı Yayınları · 200045 okunma
Şu üç şeye yakın ve komşu olma! Yanar Ateş, akarsu ve beylerin ünü.
Evlerin dışarıya penceresi olmayınca da emniyet iyice sağlama bağlanmış oluyordu. Töre, gelenekler ve İslam dini de dışarıya açılan pencereleri hoş görmüyordu.
Reklam
Mağara ev yapma geleneği fakirlik ve yoksulluğun bir işareti değil idi. Aksine mağara evler insanları yazların sıcağından ve kışların da soğuklarından en iyi koruyan mesken tipleri idiler. Türklerde mağara evleri yoktu.
495 syf.
10/10 puan verdi
Bahaeddin Ögel / Türk Kültür Tarihine Giriş. Cilt 3. Ülkemizin yetiştirdiği önemli tarihçilerden biri olan M. Bahaeddin Ögel (D. 1924, Elazığ - Ö. 7 Mart 1989, İstanbul). Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (1945) mezun oldu. Doktorasını Alman profesör W. Eberhard’ın yanında (1947) tamamladı. 1956’da doçent, 1964’te profesör oldu. Orta Asya Türk tarih ve medeniyeti alanında yaptığı araştırmalarla tanınındı. Yazarın, seri olarak yazmış olduğu eserinin üçüncü cildi: Göktürklerden Osmanlılara Kadar Türklerde Ev Kültürü'dür. 16 bölümden meydana gelmektedir; Türk evi, Türklerde ev kültürünün gelişmesi, Hamam ve ılıcalar, su kuyuları, havuz ve göletler, Çeşme ve Pınarlar, halı kilim ve hasırcılık, örtü ve perde, sandalye masa, sandıklar, çıra, kandil ve lambalar, süpürge bu ciltte işlenen konu başlıklarıdır. Ev, dört duvarlı, üzeri kapalı ve dış tesirleri ile tehlikelerden bizi koruyan bir meskendir. Fakat evimizin çevresindeki bahçemiz ile derecikler ve küçük tepecikler de, bize evimizi hatırlatır. Ev denince, evimizden dışarıya doğru uzanan, konu komşumuz ve mahallemiz ile obamız da onun içine girer. Türk kültüründe ayrı bir yeri olan ev, yazar tarafından tüm detaylarıyla incelenmiştir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Türk Kültür Tarihine Giriş (9 Cilt Takım)
Türk Kültür Tarihine Giriş (9 Cilt Takım)Bahaeddin Ögel · Kültür Bakanlığı Yayınları · 200045 okunma
Türklere göre kız, her iki dünyada da geçer bir kişi oğlu idi. Kurt ve ayı gibi güçlü hayvanlar bile, güzel bir kızla beraber yaşamak için, onu alıp götürmeyi göze alabilirdi.
Sayfa 450Kitabı okudu
45 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.