Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türklerin Kısa Tarihi

Tufan Gündüz

Türklerin Kısa Tarihi Sözleri ve Alıntıları

Türklerin Kısa Tarihi sözleri ve alıntılarını, Türklerin Kısa Tarihi kitap alıntılarını, Türklerin Kısa Tarihi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Attila kısa boylu, geniş omuzlu, seyrek sakallı, basık burunlu, çekik gözlüydü. Bu özellikleriyle Orta Asya'da bıraktığı soydaşlarının tipini taşıyordu. Kısa boyuna rağmen at üzerine daha haşmetli görünüyordu. Ne amcası Oktar gibi boğazına düşkün, ne ağabeyi Bleda gibi neşeli biriydi. En mutlu zamanlarda bile tebessüm ettiği görülmemişti.
Sayfa 50 - Yeditepe Yayınevi 1. Baskı Ekim 2022Kitabı okudu
ATİLLA'NIN ÖLÜMÜ
453 yılında, İldiko ile evlendiği gece burun kanaması sebebiyle 60 yaşındayken öldü. Hunlar ona görkemli bir cenaze töreni hazırladılar. Ağıtlar, acılar, yaslar, yüz yırtmalar, sakal ve bıyık kesmeler, siyah giyinmeler, cenazenin etrafında halka olup dönmeler ve çığlık atmalar arasında onu iç içe geçmiş demir, gümüş ve altın tabutun içine koyup defnedileceği yere götürdüler. Kimsenin bilmediği bir yere gömdüler.
Sayfa 54 - Yeditepe Yayınevi 1. Baskı Ekim 2022Kitabı okudu
Reklam
Güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar her yeri zapt edebilirim. Uldiz Kağan
İtalyanlar Anadolu için 12. yüzyıldan itibaren Turchia tabirini dillerine yerleştirmişlerdi bile. Italyan devletlerinin Turchia'yı temsil eden Anadolu Selçukluları ile ticaret antlaşmaları yapmaları da gecikmedi. Kıbrıs'a hakim olan İtalyan kökenli Lusignan Krallığı, bu antlaşmanın öncsü oldu. Bunu takip eden yıllarda Venedikliler ile Selçuklu Sultanı I. Giyaseddin Keyhüsrev imtiyaz antlaşması yaptılar ve bunu 1220 yılında I. Alaeddin Keykubat zamanında yenilemişlerdi.
Sayfa 180 - Yeditepe Yayınevi 1. Baskı Ekim 2022Kitabı okudu
Uyan Türk uyan
"Ey Türk milleti! Bu kötü huyundan vazgeç ve pişman ol."
Sayfa 80 - Yeditepe Yayınevi 1. Baskı Ekim 2022Kitabı okudu
Bumin Kağan'ın kardeşi İstemi Yabgu ülkenin Batı kanadını toparlamak görevini üzerine almıştı. Yabgu, kağandan sonra gelen bir unvandı ve sahip olduğu yetkiler bakımından küçük kağan olarak da adlandırmak mümkündü. Bu yüzden o bazen İstemi Kağan bazen de İstemi Yabgu diye anılmıştı. Nitekim Bizans kaynaklarında Stembi Dizaboulos şeklinde kaydedilmiştir ki bu, İstemi Yabgu adının telaffuz şeklinden başka bir şey değildir.
Sayfa 62 - Yeditepe Yayınevi 1. Baskı Ekim 2022Kitabı okudu
Reklam
Çinlilerin Şanyü diye andıkları Hun Kağanı merkezde bulunurdu. Şanyü, gök anlamına geliyordu. Çinliler "kut" kelimesini "oğul" diye tercüme etmişlerdi. Buna göre Hun Şanyüsü "Göğün Oğlu" anlamına geliyordu ki aslında bu tabir kağanın Tanrı tarafından kut verilerek kağanlık makamına getirildiği inancının bir yansımasıydı. Bundan dolayı bu tabiri Tanrıkut diye isimlendirmek doğru olur. Tanrıkut her sabah güneşin doğuşuna, geceleri de aya saygısını gösterirdi. Bu yüzden sol, yani doğu tarafı daha değerli sayılırdı.
"... Bunlar atlarının üzerinde fırtına gibi uçarlar. Onlara kimse karşı koyamaz."
On dil konuşan ve tüm bu dillerde yalan söyleyen Romalılar siz değil misiniz? Türk-Şad
"Zamanı Tanrı yaşar, insanoğlu ölmek için türemiş."
364 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.