Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Vatan Millet Futbol

Barış Işık

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Takıma mâl olan Milli Mücadele ruhu, Ankaragücü'nün gurur kaynağıdır. Çünkü her biri İmalat-ı Harbiye mensubu olan yönetici ve sporcular Kurtuluş Savaşı sırasında futbol oynarken, gerektiğinde futbol topunu bırakarak topçu bataryalarının başında düşmana gol yerine mermi yağdırmışlardır. Gururluyuz, güçlüyüz, Ankaragüçlüyüz!
"Dağlar lisana gelse de anlatsa hepsini, Binlerce can dirilse de nakletse geçmişini! Garbın cebin-i zalimi affetmedim seni, Türk'üm ve düşmanım sana kalsam da bir kişi..! Ben şurezar-ı kalbimi kiminle süslerim, Kalbimde bir silah ile ferdayı beklerim. Kabrinde müsterih uyu ey namdar atam! Evladının bugünkü adı sade intikam..!" Şiirlerine iman dolu gönlünü katan Emin Bey'in "Kin" ismini verdiği bu muhteşem şiiri Mustafa Kemal Atatürk'ün en beğendiği, ezbere okuduğu ve her okuyuşunda duygulandığı şiirlerden biriydi. Çanakkale'ye saldıranlara karşı koyarken, bu mısraları ikide bir bağırarak tekrar ettiğini duygulanarak anlatırdı.
Sayfa 109Kitabı okudu
Reklam
Kaybederek kazanmayı, direnerek başkaldırmayı öğrenmişlerin kulübü Beşiktaş, hayatına kırmızı-beyaz başlamıştı. Kırmızının karartılmasının sebebi Balkan Savaşı'ndaki ağır yenilgi sonrası yaşanan acılardır. Beşiktaş sekiz futbolcusunu birden cephede kaybedince kulübün kurucusu Şeref Bey, şehit futbolcularının tarih boyu sürecek matemleri için kulüp rengindeki kırmızının siyaha dönüşmesini istemiş, teklif alkışlarla kabul edilmiştir.
1919-20 futbol sezonunda, İdmanyurdu ile yapılacak maç öncesinde 28 yaşındaki futbolcusu Arif Demirzade'nin Kurtuluş Savaşı'nda şehit düştüğü haberi sarı lacivertli camiayı derinden üzmüştür. Fenerbahçe, mac için sahaya 11 kişi ile değil, şehit olan oyuncularına saygı göstermek adına ve takım arkadaşları onu yanlarında hissetsin düşüncesiyle santra çizgisinin taç çizgisiyle buluştuğu noktanın dışında bir sandalye koyarak üzerine Arif'in 2 numaralı formasını asarak 10 kişi çıkmıştır.
Altaylardan gelen ırkın evlatlarıyız! Her Türk gibi biz de Altaylıyız.
İmalat-ı Harbiye
Takıma mâl olan Milli Mücadele ruhu, Ankaragücü'nün gurur kaynağıdır.Çünkü her biri İmalat-ı Harbiye mensubu olan yönetici ve sporcular Kurtuluş Savaşı sırasında futbol oynarken, gerektiğinde futbol topunu bırakarak topçu bataryalarının başında düşmana gol yerine mermi yağdırmışlardır. Gururluyuz, güçlüyüz, Ankaragüçlüyüz!
Sayfa 51 - Mavi Gök YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Galatasaray Lisesi'nin 1915 yılındaki mezuniyet kütüğü boştur. Çünkü öğrencilerini cephede şehit vermiştir.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.