Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bir Derleme

Vehbi Koç Anlatıyor

Kolektif

Vehbi Koç Anlatıyor Sözleri ve Alıntıları

Vehbi Koç Anlatıyor sözleri ve alıntılarını, Vehbi Koç Anlatıyor kitap alıntılarını, Vehbi Koç Anlatıyor en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Ekonomik bozukluk başlar ve uzun sürerse, o ülkenin bünyesi bozulur. Ülkenin kalkınması için yapılacak işler bir yana bırakılır..."
Sayfa 115Kitabı okudu
"İnsan sağlam bir yaratık, kendi kendini boş yere sinirlendirmese, kolay kolay yıpranmaz."
Reklam
İşadamının çalışmasında dengeli olması, çalışmayla birlikte sporunu, eğlenmeyi, dinlenmeyi bırakmaması gerektiğini 1935 yılında öğrenmiş oldum. Bunu öğrenmeden önce en genç yaşlarımı zevksiz ve neşesiz geçirmiştim. Şimdi o günleri hatırladığım zaman ne kadar akılsızca düşünmüş olduğumu görüyorum. Doktora gitmek şart, ama doktorun dediğine inanmalı, sinirleri bozmadan çalışmak için dengeli bir hayat yaşamaya dikkat etmeli.
Sayfa 100Kitabı okudu
Çalışan insan, en büyük sermayesi olan vücudunu ve kafasını dinlendirmesini, sağlıklı tutmasını bilmelidir.
Sayfa 374Kitabı okudu
Her sevdiğiniz insanın ölümüyle sizden bir şeyler gömülüp kayboluyor.
Sayfa 360Kitabı okudu
Genç kuşaklara şu düşüncemi de bir tavsiye notu olarak iletmeliyim: Kendinize, ailenize, milletinize ve yaşadığınız çağa faydalı olacağına inandığınız bir iş yapmaya kalktığınız zaman, başarıya ulaşmak için önünüzde uzun bir yol bulunduğunu hiçbir an aklınızdan çıkarmayacaksınız. O yolda ilerlerken, yanlış değerlendirmelerle, ters anlayışlarla, moral kırıcı hareketlerle, hatta size ağır gelecek suçlamalarla karşılaşabilirsiniz. Yaptığınız işin doğruluğuna inanıyorsanız, bunlar sizi sarsmasın, cesaretle yürüyün.
Sayfa 339Kitabı okudu
Reklam
Japonları ben şöyle tanıyordum: Çalışkan insanlardı. İmrenilecek bir çalışma disiplinleri vardı. Her kademedeki Japon, görevini ve sorumluluğunu çok iyi biliyordu. Onlar kadar yaptıkları işe sevgiyle bağlanan insanlar görmemiştim. Adeta ibadet eder gibi çalışıyorlardı.
Sayfa 306Kitabı okudu
Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk Ankara'ya geldiği zaman, ben 18-19 yaşlarında bir delikanlıydım. Babamın yanında ticaret işlerine başlamış, iş hayatına atılmıştım. Savaş yıllarını ve Cumhuriyet'in kuruluş heyecanlarını Atatürk'ün Ankara'sında yaşadım. Devleti kurduktan sonra hemen kolları sıvayıp ekonomik bir savaşı başlatan yine o büyük liderdi. Atatürk zaferin ancak böyle tamamlanacağına inanıyor, hepimize aynı inancı aşılıyordu. Savaşın hemen sonunda, 1923 başında İzmir'de topladığı İktisat Kongresi, onun ekonomik güce ne ölçüde önem verdiğinin en açık ifadesidir. Sanayi kurmak için ne müteşebbis, ne sermaye, ne de teknik eleman vardı. Bütün bu yokluklar onu yıldırmadı. Atatürk gibi bir lider için umutsuzluk diye bir şey yoktur. Askeri alanda olduğu gibi, ekonomik alanda da umudu yaratmasını bildi. Kamu iktisadi teşekkülleri (KİT) onun eseridir.
Sayfa 324Kitabı okudu
Japonya'da siyasal ve ekonomik hayatta istikrarı koruma bahsinde herkesin kendini sorumlu hissetmesi, orada gördüğüm en ibret verici hususiyetti. Politikacı, bürokrat, aydın, işadamı, işçi ve tümüyle halk, bana imrendirici bir dayanışma içinde göründü. Birbirimizi yemekle kaybettiğimiz zamanlara acıdım.
Sayfa 310Kitabı okudu
Bu anımı yazmaktaki amacım şu: İşler kötüye gittiği zaman moral bozuluyor. O zaman birdenbire her şeyi kapkara görüp kötü düşüncelere saplanmamak gerekir. Doğru iseniz, azimli iseniz, her çareye başvurmanız ve hakkınızı aramanız gerekir, iş düzelir. Bunu bizden sonra geleceklere örnek olması için anlattım.
71 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.