2020 Kasım

Vuslat - Sayı 233

Vuslat Dergisi

Vuslat - Sayı 233 Sözleri ve Alıntıları

Vuslat - Sayı 233 sözleri ve alıntılarını, Vuslat - Sayı 233 kitap alıntılarını, Vuslat - Sayı 233 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Enes b. Mâlik (r.a.)'ın rivayetiyle şöyle buyurur Rasulullah (s.a.s.): "Yüce Allah, yeryüzünde fâsık birinin övülmesine öfkelenir."
Sayfa 25 - Beyhakî, Şuabu'l-İman, C. 5, Sh. 293, Hds. 4544. İbn Ebi'd-Dünyâ, İbn Ebi'd-Dünyâ Külliyatı, C. 5, Sh. 93, Hds. 226.Kitabı okudu
Ebû Hureyre (r.a.) rivayet eder. Rasulullah (s.a.s.) şöyle buyurur: "Ya Ebû Hureyre, bir hükümde bir saat zulmetmek, Allah katında altmış senelik günahtan daha büyük ve daha şiddetlidir." Yegâne önderimiz Rasulullah (s.a.s.)'in beyânıyla, "bir hükümde bir saat zulmetmek" bu kadar korkunç bir günah ise, ya yüz yılı aşkın süredir işgal edilmiş olan İslâm topraklarında işlenen zulümleri yapan ve hangi niyetle olursa olsun onlara destek verip yardımcı olarak zulümlerine iştirak edenlerin durumu nedir?
Sayfa 25 - İmam Hafız el-Munzirî, Hadislerle İslâm - Terğib ve Terhib, C. 4, Sh. 406, Hds. 6. Esbehânî'den.Kitabı okudu
Reklam
Elbette, barış esastır ve bizatihi (bizzat özünde) iyidir. Ancak savaş da barış ve hukuku tesis etmek için meşrudur, meşru haliyle de iyidir.
Sayfa 10 - MÂTURİDÎ'NİN KÖTÜLÜK PROBLEMİNE CEVAPLARI - Prof. Dr. Recep ArdoğanKitabı okudu
Allah cennet nimetlerini ve cehennem azabını hatırlatacak numuneleri bu dünyada yaratmıştır ki, insan sorumluluk bilinciyle hareket etsin.
Sayfa 9 - MÂTURİDÎ'NİN KÖTÜLÜK PROBLEMİNE CEVAPLARI - Prof. Dr. Recep ArdoğanKitabı okudu
"Bâtıni ve Kült hareketler legal görünümlü yapıların arkasına gizli organizasyonları gömmeyi başarırlar."
Sayfa 77 - İMAM MÂTURİDÎ'NİN BÂTINÎLERLE FİKRİ MÜCADELESİ - Prof. Dr. Hilmi DemirKitabı okudu
İmam Mâturidî (rh.a.) Bir Fetvası Üzerine
"Zulme adalet demek, küfrü gerektireceğinden, zalim bir sultana adil diyen dinden çıkar."
Sayfa 30 - Şükrü Özen, Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Ansiklopedi c. 28. sh.164Kitabı okudu
Reklam
İmam Mâturidî, Kitabu't-Tevhid adlı eserinde, vahşi canlıların ve zarar veren nesnelerin yaratılmasının hikmetini sorgular. Ona göre, bunun hikmetlerinden biri, insana ahiret azabını hatırlatmaktır.
Sayfa 9 - Mâturîdî, Kitâbu't-Tevhîd Tercümesi, trc.B. Topoloğlu, İSAM Yay. Ank. 2009, s. 138.Kitabı okudu
İmam Ebu Mansûr el Mâturidi (rh.a.) şöyle der: "Zalim olduğu kesinlik derecesinde sübût bulan zamanın sultanına âdil diyen ve dolayısıyla zulmü adâletle vasıflandıran kimse küfre girer."
Sayfa 24 - (Burhaneddin el-Buhârî, el-Muhitü'l-Burhânî fi'l-Fikhu'n Nu'mâni,Beyrut, 1424/2003, c.5, sh. 577'den.)Kitabı okudu
İmam Hasan el-Basrî (rh.a.) şöyle diyor: - Her kim bir zalimin bakî kalması için duâ ederse, onun, Allah'a asî olmasını sevmiş demektir.
Sayfa 25 - İMAM EBÛ MANSÛR el-MÂTURÎDÎ (rh.a.)'in BİR FETVASI ÜZERİNE - Abdullah DâîKitabı okudu
Allah, insanı irade ve sorumluluk sahibi bir varlık olarak yaratmıştır. İnsanın özgür olması, dolayısıyla iyilik ile kötülük arasında ya da iyi ile daha iyi arasında tercih yapabilmesi için evrende hem iyiliğin hem de kötülüğün farklı derecelerde bulunması gerekir.
Sayfa 12 - MÂTURİDÎ'NİN KÖTÜLÜK PROBLEMİNE CEVAPLARI - Prof. Dr. Recep ArdoğanKitabı okudu
92 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.