Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yeniçeri Sözleri ve Alıntıları

Yeniçeri sözleri ve alıntılarını, Yeniçeri kitap alıntılarını, Yeniçeri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
-Bütün müslamanlara harp fenlerini öğrenmek vaciptir
Sayfa 281Kitabı okudu
Ne günlere kaldık, Yüce Allah'ım? Ne iman, ne ahlâk, ne hayâ, ne insaf! Toprağın altı, üstünden çok daha ışıklı ve ferah görünüyor bana!
Sayfa 220Kitabı okudu
Reklam
-İki şer bir araya gelince hafifi tercih olunur.! Yani şu meşhur 'ehven-i şer' tesellisi...
-Zıtlar birbirine uzaklıkları nispetinde o kadar yakındırlar ki, bir kere birleşseler bir daha ayrılmazlar.»
Sayfa 311 - Muhiddin Arabi HazretleriKitabı okudu
-Gafil halk yorgun ve bezgin, bir lâf eder: Yarın gelse de bir iş işlesem!.. Bilmez ki, bugün dünkü günün yarınıdır. Bugün ne işlemiştir ki, yarın ne işleye?..
Sayfa 335Kitabı okudu
Açığa vurulan şüphe, çekinilen ve korkulan şeyin vücuda gelmesinde başlı başına müessirdir.
Reklam
-Haktan korkmaz, Peygamberden utanmaz, şeriat ve Padişah dinlemez hainler! Elbette siz de belânızı bulursunuz!
Sayfa 137 - Sultan MuradKitabı okudu
Alçalma tarihimizde, her devreyi kapsayıcı büyük illet ve eksikliğimiz, fikirsizlik...
Sayfa 301Kitabı okudu
Osmanlı tarihinin, en fettan, en işveli, en ince hesaplı, yerinde en hamleli ve hile dehasında en ileri saray kadınlarından biri olan Kösem Sultan, ağalar saltanatının bir nevi kurucusudur.
Sayfa 120 - KÖSEM SULTANKitabı okudu
-Ne var, şu sarmaşıkların kuşattığı yerde? -Bir ev... -Kim oturuyor orada? -Erenlerden biri.... -«Erenler» ne demek? -Kendilerini Allaha verenler, Allah'ta muradlarına kavuşanlar...
Reklam
Yeniçeri, Kosova'da, Niğbolu'da, İstanbul'un fethinde, Çaldıran'da, Mohaç'ta, Viyana önlerinde yazdığı şehnâmelerle insanlık tarihinin ruh ve madde bakımlarından en üstün ve en ulvî askeridir. Sonra da aynı bakımlardan, yine insanlık tarihinin en alçak ve sefil askeri olacaktır.
Fikrin olduğu her yerde her şiddet, operatörün neşteri gibi bir nimet, olmadığı yerde de kaatilin bıçağı şeklinde bir âfettir.
Sayfa 299Kitabı okudu
Fikrin olduğu her yerde her şiddet, operatörün neşteri gibi bir nimet, olmadığı yerde de katilin bıçağı şeklinde bir afettir..
İstanbul'da «Cibali Yangını» diye meşhur, müthiş bir yangın çıktı. Alevler günlerce İstanbul'u yaladı. Halk dehşete düştü. Sultan Murad için fırsat bu fırsat...Yangına bir sarhoşun sebep olduğu söyleniyordu. İstanbul, meyhaneler esrarhaneler, kahvehaneler, tenbelhanelerle dolmuştu. Dördüncü Murad bütün batakhaneleri bir emirle kapattı. Tütün ve kahveyi bile yasak etti.
Sayfa 155Kitabı okudu
Bütün İstanbul ayakta... Tam mânâsiyle, türedilere karşı milli bir ayaklanma... 1661 ayaklanması ve Yeniçerilere karşı harekete geçilmesi, Türk tarihinin şeref sahifelerinden birini pırıldatır.
Sayfa 204Kitabı okudu
115 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.