Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yılın Yazarı

Petros Tatsopoulos

Yılın Yazarı Hakkında

Yılın Yazarı konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Petros Tatsopoulos 1959’un Aralık ayında Girit’in Rethimno kentinde doğdu. Çocukluğu ve gençliği Atina’da geçti. İktisat ve siyaset bilimi okudu. Sosyal danışman, senaryo yazarı, gazeteci, editör ve televizyonda kitap programı sunucusu olarak çalıştı. İlk romanıyla eleştirmenlerin beğenisini kazandı, “80 kuşağı” olarak adlandırılan genç yazarların en çok tanınan temsilcisi oldu. Önceki kuşakları besleyen düşlerle, ideolojilerden yoksun çağdaş gençlerin açmazları ve arayışlarını ele aldı. Yerleşik kurumlarla yaygın düşünce kalıplarının parodisini vererek, toplumun iç karartıcı görüntüsüne ayna tuttu. Yalın bir dille, gerçekçi bakış açısı ve buruk bir alaycılıkla, mevcut düzenin mantık dışılığını ve seçeneksiz bireylerin tablosunu çizdi. Tatsopoulos bu romanında, Milli Kitap Merkezi’nin bir sanatçıyı yılın yazarı seçmesinin öyküsünü anlatıyor: Farklı gruplar, bu seçimi kendilerine yontmak üzere çeşitli entrikalara başvururlar. Sonunda çoğunluğu en az rahatsız eden bir yazar bu onura lâyık görülür. Kısa bir süre sonra, seçilen sanatçının başka özellikleri de ortaya çıkar, ortalık karışır.
Çevirmen:
Ari Çokona
Ari Çokona
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 60 dk.Sayfa Sayısı: 247Basım Tarihi: 2009İlk Yayın Tarihi: Ocak 2004Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
ISBN: 9789944885638Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 88.9
Erkek% 11.1
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Petros Tatsopoulos
Petros TatsopoulosYazar · 1 kitap
Petros Tatsopoulos 1959’un Aralık ayında Girit’in Rethimno kentinde doğdu. Çocukluğu ve gençliği Atina’da geçti. İktisat ve siyaset bilimi okudu. Sosyal danışman, senaryo yazarı, gazeteci, editör ve televizyonda kitap programı sunucusu olarak çalıştı. İlk romanıyla eleştirmenlerin beğenisini kazandı, “80 kuşağı” olarak adlandırılan genç yazarların en çok tanınan temsilcisi oldu. Önceki kuşakları besleyen düşlerle, ideolojilerden yoksun çağdaş gençlerin açmazları ve arayışlarını ele aldı. Yerleşik kurumlarla yaygın düşünce kalıplarının parodisini vererek, toplumun iç karartıcı görüntüsüne ayna tuttu. Yalın bir dille, gerçekçi bakış açısı ve buruk bir alaycılıkla, mevcut düzenin mantık dışılığını ve seçeneksiz bireylerin tablosunu çizdi.