Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Koronavirüsün Öğrettikleri

Yolumuzu Değiştirelim

Edgar Morin

Yolumuzu Değiştirelim Gönderileri

Yolumuzu Değiştirelim kitaplarını, Yolumuzu Değiştirelim sözleri ve alıntılarını, Yolumuzu Değiştirelim yazarlarını, Yolumuzu Değiştirelim yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
104 syf.
6/10 puan verdi
Yürüyen Ansiklopedi
Kitap başlangıcı o kadar iyiydi ki, esere karşı tüm beklentilerim bir anda fırladı. Yazarın ispanyol gribi ile başlayan hayatı boyunca neredeyse tüm krizleri görmesi ve birinci ağızdan anlatması çok hoşuma gitti. Fakat. burada büyük bir FAKAT'ımız var. Başlangıç kitabın az bir kısmını kapsıyor. Çeviri çok iyi olsa da kitabın kendisinin biraz ağır olduğunu düşünüyorum. Sindire sindire yavaş yavaş okumama rağmen, bir tık ağır geldi. Sosyaloji bilimini meraklılar için müthiş eser mesela ama bana pek gitmedi. Yazarın bazı istekleri ütopya'ya da kaçmış. Korona kitap için bir araç bu arada. Amacı, korona'yı ana konu yapmak değil . Korona'yı bir araç belirleyip krizleri,insanların sosylojik açıdan değerlendirmek. Mantıken güzel yapılmış dediğim gibi bir tık bana ağır geldi. Keşke ilk 20 sayfadaki gibi akıcı ve hikaye anlatımı olsaydı ama bu seferde kitap bilimsel kitaptan öykü kitabına dönerdi. Yine de boş zamanınız varsa okumanızı tavsiye edebilirim.
Yolumuzu Değiştirelim
Yolumuzu DeğiştirelimEdgar Morin · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202144 okunma
Bu bilinmeyen macerada, diğer 7 milyar (*) insanla birlikte büyük bir varlığın parçasıyım, tıpkı tek bir hücrenin, insanda yeryüzünün nüfusundan bin kat daha fazla, yüz milyarlarca bulunan başka hücreyle birlikte bir bedenin parçası olması gibi. Bu macera, her zamankinden daha belirsiz, daha korkunç ve daha heyecan verici... (*) Morin'in kitabını yazdığı 2020'den beri dünya nüfusu 1 küsur milyar artarak 8 milyarı geçmiş !..
Reklam
Göz göre göre Yokoluş ...
"Uçurumu görmemizi engellemek için önümüze birşey koyuyor, ondan sonra da pervasızca uçuruma doğru koşuyoruz." Blaise PASCAL (1623-1662)
İnsanlığın Geleceği ...
İnsanlığın hayatta kalması için kendisini dönüştürmek, başkalaşmak zorunda olduğunu anlamalıyız...
Duyarlı Akıl ve Sevgi ...
Duyarlı akıl sevgi ile bütünleşmelidir. Sevgi bilinen en güçlü ve en güzel özneler arası ilişkidir. Özgürlüğü ancak sevgi tamamlar. Sevgi mutlaka rasyonellik ilkesiyle çözülmez ve bir "karmaşıklık" ilişkisine dahil olmalıdır. Karmaşık rasyonelliğin bir bileşeni olmalıdır.
Kişisel Reform ve Etik Canlanma
Bencilliği, kendini beğenmişliği, kıskançlığı, yalancılığı bırakmadan, insani ilişkilerin iyiye doğru gittiği, anlayış, yardımseverlik ve dayanışmanın hakim olduğu bir dünyaya nasıl erişebiliriz?
Reklam
İnsanın Karmaşıklığı - Homo complexus ...
Bütün hümanist umutlar gibi bütün politik sanatlar da insanın karmaşıklığını, belirsizliklerini, istikrarsızlıklarını ve çok yönlülüğünü hesaba katmak zorundadır.
İnsan ...
"Öyleyse nasıl bir vehimdir bu insan !.. Nasıl bir tuhaflık, nasıl bir canavar, nasıl bir karmaşa, ne tür bir tezat abidesi, nasıl bir ifrat !.. Her şey hakkında hüküm veren embesil yersolucanı; hem belirsizlik ve gaflet çukurunda, hem gerçeğin hakimi, hem ıskartası hem de şanı evrenin !.. Bu düğümü kim çözebilir?" Blaise PASCAL - "Düşünceler" (1623-1662)
İnsan ve Dünya ...
Yaşamımız bu gezegenin varoluşuyla bağlantılıdır. Bu ortaklığı ve dayanışmayı hissetmeliyiz. Sadece ona düzen vermekle kalmayıp, aynı zamanda onu gözetip korumalıyız. Aramızdaki biyolojik ve ontolojik hısımlığı tanımalıyız. Bu, yeniden bağlanması gereken göbekbağıdır.
Batılılaşmış dünyamızda, teknolojinin ve uzmanlıkların gelişmesi, duyusal yeteneklerimizi köreltmiş ve yalnızca elinden her iş gelenlerde karşılaştığımız, birçok alanda maharetli olabilme yatkınlığımıza ket vurmuştur.
161 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.