Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zaman Olayörgüsü Üçlü Mimesis

Zaman ve Anlatı: Bir

Paul Ricoeur

Zaman ve Anlatı: Bir Gönderileri

Zaman ve Anlatı: Bir kitaplarını, Zaman ve Anlatı: Bir sözleri ve alıntılarını, Zaman ve Anlatı: Bir yazarlarını, Zaman ve Anlatı: Bir yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir metinde yorumlanan şey, içinde yaşayabileceğim ve tamamıyla kendime özgü güçlerimi gösterebileceğim bir dün­yanın önerilmesidir.
Sayfa 155Kitabı okudu
Bir okurun alımladığı şey, yalnızca yapıtın an­lamı değil, ama yapıtın anlamını kat ederek ulaşacağı göndermesidir; yani dile taşıdığı deneyimdir.
Sayfa 151Kitabı okudu
Reklam
Benden bu kadar diyen kitaplar :))
Metin eksiklikler, boşluk­lar, kararsızlık bölgeleri içerir; hatta yazarın yapıtın biçimini bozma konusunda muzipçe bir haz duyduğu durumda, Joyce'un Ulysses'i gibi bir metin, okurun bir yapıta biçim vereme­yeceği konusunda bahse girer. Bu aşırı uçta yer alan örnekte, yapıt tarafından terk edilmiş olan okurdur, olayörgüleştirmenin ağırlığını omuzlarında tek başına taşır.
Sayfa 148Kitabı okudu
Anlatının kendisi tarafından üretilmiş gizlilik ile yaşamlarımızın henüz söylenmemiş öyküleri arasında gizli bir iş­ birliği yok mudur?
Sayfa 146Kitabı okudu
Sonucu başlangıcın içinde, başlangıcı da sonucun içinde okuyarak, zamanın kendisini de ters yönde okumayı öğrenmiş oluruz.
Sayfa 134Kitabı okudu
Olanak­sız ama gerçeğe benzeri, olanaklı ama inandırıcı olmayana yeğle­mek gerekir.
Sayfa 104Kitabı okudu
Reklam
Öğrenme hazzı metnin verdiği hazzın ilk bileşe­nidir... Öğrenme hazzı, tanıma hazzıdır.
Sayfa 104Kitabı okudu
...mutsuzluğa sürüklenmesine erdemsizliği ya da kötülüğü değil, bir yanılgı ne­den olmuştur...
'Acıma' layık olmadığı mutsuzluğa dü­şen kişiye karşı; 'korkma' bize benzeyen kişinin mut­suzluğuna karşı duyulur.
Muazzam...
Bizi eğiten, değişmeyen hakikatten başka ne olabilir ki? Öyleyse, dille olan ilk ba­ğıntımız konuşuyor olmamız değil, dinliyor olmamız ve dış söz­lerin ötesinde, İç Söz'ü duyuyor olmamızdır.
Reklam
Nasıl düzenlendiğini bilmediğim zamanların içine savrulmuşum...
Geç­mişi unutarak, kendimi gelecek ve geçecek şeylere döndürerek de­ğil de önümde olan şeylere dağılmadan, yayılmadan yönelerek ve yayılma (boşa harcama) çabası için­de değil de yönelme çabası içinde kalarak, çağrılmış olduğum yüce zafe­re doğru sürdürürüm yolumu...
Yaratıcı Söz, "başlayan" ve "biten" insan sözü gibi, "titre­şen" ve "geçen" heceler gibi değildir.
Düşüncemizde şiiri, dizeyi ve sözlerimizi kat ettiğimiz ölçüde, bir şey varlığını sürdürür. Gelece­ği geçmişe geçiren insanın aklında şimdide var olan yöneliştir.
49 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.