Zorba Devletten Hukukun Üstünlüğüne

Sami Selçuk

Zorba Devletten Hukukun Üstünlüğüne Gönderileri

Zorba Devletten Hukukun Üstünlüğüne kitaplarını, Zorba Devletten Hukukun Üstünlüğüne sözleri ve alıntılarını, Zorba Devletten Hukukun Üstünlüğüne yazarlarını, Zorba Devletten Hukukun Üstünlüğüne yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"İnsanız, ellerimiz var. Tutuşalım, dostça. Dillerimiz var. Konuşalım. İnsanca. Kalemlerimiz var. Yazalım, yazışalım, eleştirelim. Uygarca. Ellerimiz yumruk olmasın. Dillerimiz sövmesin, vuruşmayalım, dalaşmayalım, sövüşmeyelim. Cepheleşmeyelim. Savaş üretmeyelim. Görüşelim, çözüm ve barış üretelim. Yer yüzünde son gerçeği kimse bulamadı. Bilinen tek gerçek budur. Bunu unutmayalım. Bu bilinçle herkese, her tür görüşe her tür inanca dialog çağrısında bulunuyorum. Dostluklarınız sürekli, günaydınlarınız bol olsun."
564 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Hukuka ve adalete yeni yeni ilgi duymaya başladığım dönemde karşıma çıkan bu eser devlet, adalet, kişi hakları, çoğulculuk, yargılama, din ve vicdan hürriyeti,yaşam alanlarına saygı ve benzeri birçok konuda bakış açımı değiştirdi. Aradan geçen onca yıla rağmen hala benim yol haritamı çizmemde önemli kılavuzlarıdan biridir.Sami Selçuk hoca aynı zamanda yargıçlık yapmış olması nedeniyle hem sahayı hem akademik irdelemeyi hakkıyla yapabilen nadir hukukçulardandır.Kıymetinin bilinmesi ve genç hukukçuların faydalanması umuduyla...
Zorba Devletten Hukukun Üstünlüğüne
Zorba Devletten Hukukun ÜstünlüğüneSami Selçuk · Yeni Türkiye Yayınları · 199910 okunma
Reklam
"Devlet, hukuk devletinde sınırlı doğmuştur. Haklar ve özgürlükler, devletin dahi giremeyeceği hukuk kalesiyle kuşatılmışlardır. Hukuk devletinde bu haklar ve özgürlükler, devletçe lütfedilmezler; yalnızca tanınır ve güvence altına alınırlar. Devletin ve bireyin hukuku hiçe sayma hakları yoktur. Sınırlı doğan devlette, ister işlemlerle, ister kişilerle ilgili olsun, bu sınır uyuşmazlıklarını, bağımsız ve yansız yargı çözer. Çözüm, sokağın sıcak ve duygusal mantığına göre değil, hukukun soğukkanlı mantığına göredir."
"Hiç kuşkusuz önceleri bir başınaydı insan. Yalnız ve korumasız. Sonraları, yaşam hakkını güvenceye bağlamak, korkusuz yaşamak istedi. Aile, kabile, derken site-devletler kuruldu. Siteler birleşti, devletlere, imparatorluklara dönüştü. Ne ki, özgürlükler, haklar güvenceye bağlansın diye yaratılan kurum, yani devlet, zamanla özgürlüklerin, hakların baş düşmanı kesildi. Bu; bilimsel deyişle, tipik bir yabancılaşma (alienation) olgusudur. Bu yüzden, insanlık tarihi, bir bakıma, yabancılaşmayı yaratmanın ve ondan kurtulmanın tarihidir."
Hiç kimse beni susturamaz. Çünkü bana güç veren bilimdir. Attila Jozsef (Macar halk ozanı)
Sayfa 21 - Yeni Türkiye YayınlarıKitabı okudu