Okurun Günlüğü

Okurun Günlüğü
@kitapnotlarimm
Rabb'im gönlüme esenlikler ver.
Ben bugün çok sevdiğim birini kaybettim ):
Bazen öyle bir şey oluyor ki hissizleşiyor insan. Bugün bir cümle ile kulaklarım duymaz oldu sanki. Cok ses vardı ama hepsi bir anda sustu sanki. Sahi o kalabalık nereye gitti. Bir anda. Gozlerimin önüne o cok sevdigim tren camından baktığım daglar geldi. Gökyüzü, bulutlar, pırıl pırıl parlayan güneş. Sonra birden hepsi kayboldu. Karanlık kapkaranlık zifiri gibiydi. Neler oluyor, anlamaya çalışıyordum ki kalbim dile geldi birden. Ağlıyor gibiydi böyle kısık kısık; parça parça, Dondurmasını düşürmüş cocuk gibi, Sonbaharda yaprak dökmüş ağaç gibi Yazın ortasında ayaza kalmış meyve gibi, Okyanuslar içinde suya hasret balıklar gibi, Sobanın yanında sanki kutuplarda gibi, Gibi gibi gibi zaman durmuş, hayat bitmiş gibi. Meğer defter bitmiş artık, Son murekkebimle o son sayfayı da bugün doldurmusum. Oysa icimde daha kocaman bir çağlayan vardı. ... Yaşamak bir umuttu onu da kaybedince hayallerimin son yolculuğu da başladı bugün.
Reklam
Bu kadar net.
Üstündeyken Namaz kılamayacağın bir kıyafeti giyme! Ölmek istemeyeceğin yerde bulunma! Son sözün olmasını istemediğin sözleri söyleme! Son amelin olmasını istemediğin bir ameli yapma!
Biz neden dedelerimizin basit bir notunu dahi okuyamiyoruz. Bu gamsizlik nedir!

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bugün okuduğum en guzel liste. Bizlere de örnek olması ümidiyle (:
Yusuf'un Notları **Şartlar ne olursa olsun, ezanı duyduğunda namaza kalk. **Kur'an-ı kerimi oku, incele, dinle. **Küçük zamanları bile yararlı islere ayirma. **Hiçbir konuda aşırı tartışmayın, zira gösteriş hiçbir zaman yarar sağlamaz. **Fazlaca gülme! Çünkü Allah'a bağlı gönül, sakin ve vakar olur. **Maskaralık yapma. Çünkü mücahid bir millet, ciddiyetten haşka bir şey tanımaz. **Dinleyicinin işiteceğinden fazla sesini yükseltme. Çünkü bu bencillik ve eziyet verir. **Kişileri çekiştirmek ve tavırları küçümsemekten kaç. **Hayırdan başka bir şey konuşma **Karşılaştığı kardeşlerinle sizden istemese bile tanışmaya çalış. **Yapacak bir görevin varsa onu en kisa yoldan en güzel şekilde bitirmeye çalış **Ahdinize, sürünüze ve vaadinize vefa gösterin. Sartlar ne olursa olsun bunlara muhalefet etmeyin. **Okuma ve yazmanı sağlamlaştır. İhtisas sahibi olduğun branşta derinles. **Durmadan tövbe et, uyumadan evvel nefisini muhasebe et **Bütün konfor ve rehavet yerlerinden uzak dur **Parani biriktir, lükse tabi olma..
Sadakat ne güzeldir. Şartlara ve sahislara değil; hakikate bakarız, bakmalıyız. Hakikat işin aslı, insanın esasıdır. Ibrahim TENEKECI
Reklam
Kendine odaklan!!!
Newyork California'dan 3 saat ileride ancak bu California'yı yavaş yapmaz. Kimi 22 yaşında mezun olur ama sağlam bir iş bulmak için 5 sene bekler. Kimi 25 yaşında CEO olup 50 yaşında ölürken, Kimi 50 yaşında CEO olup 90'ı görür. Kimi evlenirken, kimi bekar kalır. Obama 55 yaşında emekli oldu. Trump 70 yaşında göreve başladı. Bu dünyada herkes kendi zamanına göre yaşar. Etrafındaki ban insanlar senden bir adım önde gözülebilir, bazıları ise senin gerinde... Ama herkes kendi yarışında, kendi zamanında bunu unutma! Onlara karşı kıskançlıkta besleme, taklit de etme! Sen ne yaparsan yap onlar kendi zamanında sen kendi zamanında yaşayacaksın. Hayat harekete geçmek için doğru zamanı beklemektedir. Sakin Ol! Geç kalmadın! Erken de değil!
Şemsiye taşımak istemiyorum, ıslanmak daha güzelmiş. Nurullah Genç
Yapılan amelin makbul olabilmesi için olmazsa olmaz iki şart: 1- Sadece Allah rızası için yapılması. 2- Şeriata uygun olması.
Hz. Ali efendimiz demiş ki:
"Alimlere: "Niçin öğretmediniz?" sorusu sorulmadan, Cahillere: "Niçin öğrenmediniz?" sorusu sorulmayacaktır."
Reklam
Bir tavsiye (:
Benim gibi çok sık seyahat ediyorsanız sizlere bir uygulama önermek istiyorum. İçerisinde sohbetler mevcut olup sizlere iyi bir yol arkadaşı olacaktır. Ehlihafız uygulaması. Sizler icin bir link bırakıyorum. play.google.com/store/apps/deta...
Hakiki Müminler Ölmezler
Ebu’l-Fâruk Süleyman Hilmi TUNAHAN (K.S.) (SİLİSTREVÎ) Hazretleri şöyle buyurmuşlardır: “Ariflerin ölümüne üzülmeyin. O, gafillerin gözünden kaybolmak içindir.” Nitekim bir hadîs-i şerîfte: “(Hakîkî) müminler ölmezler. Bilakis dünya yurdundan âhiret yurduna intikal ederler.” buyurulmuştur. Mekke-i Mükerreme müftüsü Seyyid Ahmed Dahlân rahimehullâh, Takrîbü’l-Usûl isimli eserinde şöyle yazmıştır: “Ariflerden birçoğu açıkça beyan ettiler ki vefatından sonra da bir velînin ruhu, mürîdleriyle alâkadar olur ve o velî zâtın bereketi ile mürîdlerde nur ve feyiz hâsıl olur.” Seyyid Abdullah bin el-Haddâd rahimehullah da şöyle demiştir: “Hayırlı insanlar vefat ettikleri zaman, onların ancak bedenleri ve sûretleri kaybolur. Hakikatleri mevcuttur. Vefatından sonra, kendisi ile tevessülde bulunanlara olan itinası ise onlara hayatında olan itinasından daha fazladır. Onlar, kabirlerinde diridirler. Bir velî, vefat ettiğinde, onun ilminden, aklından ve ruhânî kuvvetlerinden bir şey kaybolmaz. Bilakis onların ölümlerinden sonra, ruhlarının basîreti artar, Allâh’a yönelmeleri ve ilimleri ziyadeleşir. Onların ruhları bir şey talep etmek için Allâh’a yönelecek olsa, noksanlıktan münezzeh bulunan Allâhü Teâlâ, onlara ikram için, o şeyi ihsan eder.” Evliyâullah, berzah âleminde Allâhü Teâlâ’nın huzurundadırlar. Kim onlara yönelir ve onlarla tevessülde bulunursa o zâtlar, bu kimsenin arzusunun verilmesi için Allâhü Teâlâ’ya iltica ederler.
54 farzı hep beraber bir tekrar edelim. (:
İslam âlimleri, her müslümanın öğrenmesi, inanması ve tâbi olması lazım olan farzlardan elli dört adedini seçmişlerdir. 54 farz şunlardır: 1- Allahü teâlâyı bir bilip, Onu hiç unutmamak. [Yani her şeyi İslamiyet’e uygun yapmaya çalışmak.] 2- Helalinden yiyip içmek. 3- Abdest almak. 4- Her gün vakti gelince, Beş vakit namaz kılmak. 5- Hayzdan,
Abdullah İbni Mesud'un duası.
Ashâb-ı kirâm, Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’den uzak kalmaya hiç dayanamazlardı. Birisi Efendimiz’i bir gün göremediğinde dışarı çıkıp O’nu görünceye kadar arardı. Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- onlara herhangi bir istekleri olup olmadığını sorduğunda, kıyâmet günü Efendimiz’in yakınında olmaktan başka bir şey
Bakınız Hazret-i Ömer (ra) ne diyor: "Bir kimsenin kıldığı namaza, tuttuğu oruca bakmayınız. Konuştuğunda doğru söylüyor mu? Kendisine bir şey emanet edildiğinde emanete riayet ediyor mu? Dünya ile meşgul olurken helal-haram gözetiyor mu? Ona bakınız."
310 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.