Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Doğru Bir Şekilde Korumak ve Destek Olmak
Sahiplenmek, korumak, desteklemek elbette çok kıymetli yaklaşımlar ama korumak isterken de, başarmasını dilerken de dilimizle fazla yaralayıcı olabiliyoruz farkında bile olmadan. Sevdiklerimizi korumak ve onların iyiliğini gözetmek için yaptığımız ve söylediğimiz çok şey, incitici, kırıcı...
Sayfa 142Kitabı okudu
Reklam
Mesele, kim olduğun ve ne zaman olduğun
Bir sürü eşsiz yönün, yeteneğin ve her şeyin olduğundan eminim. Belki de içindeki güzelliklerin dışarı çıkması için en uygun yer, burası* değildir. Herkes eşsiz Aşağı yukarı öyle. Ama eşsiz olmak demek, sadece eşsiz demektir. İyi demek değil. ''Haklısın. Doğru olanı yapmıyorsun. Eşsiz olmak bir işe yaramıyor. Aslında, doğru ya da yanlış diye bir şey yok. Mesele, kim olduğun ve ne zaman olduğun'' diyorum.
Sayfa 91 - YKY - 21.BaskıKitabı okudu
Doğru ve yanlış
Bazen doğru şeyleri yanlış insanlara anlatırız. Sonra hayatımızın tepetaklak oluşunu izleriz...
Doğru Şeyi Yapmakta Olmak
Yıllardan beri ilk defa yaşadığımı hissediyorum. Bir ömür boyunca yapmam gereken şeyi yapmakta olduğumu hissediyorum. Kısa bir süredir korkmuyorum, belki de bunun nedeni sonunda doğru şeyi yapmakta olduğumdur.
Sayfa 193Kitabı okudu
Budala
-Başından beri bir sürü aptallık yaptım, +Neyse ki doğru şeyler için aptallık yaptın.
Sayfa 192Kitabı okudu
Reklam
Ara sıra karanlığın içinde eşelenmeyi bırakıp gözyaşlarımızı bilgiye dönüştürmek için uğraş vermeliyiz.
Sayfa 249 - SchopenhauerKitabı okudu
Bir Düşüncenin Doğruluğu
Sokrates'in ölümü bizi yanlış nedenlere tutmaya itebilir. Bu örnekten yola çıkarak duygusal davranıp, çoğunluğun nefret ettiği biri olmak ile haklı olmak arasında bir bağlantı olduğu düşüncesine sığınabiliriz. Bütün dahilerin, bütün azizlerin kaderinde önce yanlış anlaşılmak, sonra da Lisipus'un bronz heykelleriyle onurlandırmak vardır gibi gelebilir bize. Fakat belki biz ne aziz ne de dahiyizdir. Belki meselenin temelinde yatan sağlam nedenlere tutunmak yerine sadece savunma duruşu alıyor; ancak başkaları haksız olduğumuzu söylediği zaman gerçekten de haklı olduğumuzu düşünerek çocukça kendimizi rahatlatıyoruzdur. Sokrates'in kabul görmeyişimizi haklı olduğumuzun kesin bir göstergesi olarak kabul etmek, toplum tarafından kabul görmeyişimizi ille de haksız olduğumuzu gösteren bir kanıt olarak kabul etmek kadar safça olacaktır. Bir düşüncenin doğruluğu, herkesin ona inanmasıyla ya da herkesin onu reddetmesiyle değil, bu düşüncenin mantık kurallarına uygun olup olmadığıyla belirlenir. Yani bu düşüncenin, çoğunluk tarafından kabul görmediğine bakarak onun ne yanlış ne de (savunmaya geçen bazı insanların yaptığı gibi) doğru olduğuna kanaat getirebiliriz.
Sayfa 53 - SokratesKitabı okudu
66 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.