Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kitap Okumak Sihirliydi!

Profil
Yüksek sesle kitap okumak; göz, beyin, diş ve burun gibi baştaki organları hareketlendirerek temizler ve güç verir. Hafızaya ve unutkanlığa fayda verir.
İbn-i Sina
İbn-i Sina
Kitaplar, aptal, salak olduğumuzu bize hatırlatmak için var. Onlar gösteri alayı caddeden gürültüyle geçerken Sezar’a ‘Fani olduğunu hatırla Sezar.’ diyen muhafız kıtası gibiler.
Sayfa 108Kitabı okudu
Reklam
Onları kapatabilirsin, ‘Bir saniye bekle,’ diyebilirsin. Ona Tanrı rolü oynayabilirsin. Oysa insanı bir televizyon odasına tohum attığında hapseden pencereden kim kendini kurtarabilmiş ki?
Sayfa 106Kitabı okudu
“Kitaplardan bu kadar nefret edilmesinin sebebini anlıyormusun Şimdi? Onlar hayatın yüzündeki gözenekleri gösterir.
Sayfa 105Kitabı okudu
Sihir sadece kitapların söylediklerinde, evrenin parçalarını nasıl dikerek bizim için giysi haline getirdiklerinde.
Sayfa 105Kitabı okudu
Belki kitaplar bizi mağaradan biraz çıkarabilir. Belki hep aynı, lanet olası, çılgınca hataları yapmaktan alıkoyabilirler bizi!
Reklam
Fikirler -yazılı fikirler- özeldir. Öykülerimizi düşüncelerimizi nesilden nesile aktarmamızın yoludur. Onları yitirirsek ortak tarihimizi yitiririz. Bizi insan yapan şeyin çoğunu yitiririz. Ayrıca kurgu empati kurmamızı sağlar: bizi başka insanların zihnine sokar, dünyayı onların gözünden görme armağanını verir.
Bir kitabı okurken geçen iki saatin ömrümün bir çok senelerinden daha dolu, daha ehemmiyetli olduğunu fark edince insan hayatının ürkütücü hiçliğini düşünür ve yeis içinde kalırdım.
Elime geçen her şeyi okuyor ve her okuduğum şeyin, ister mösyö lökok’un maceraları, ister Murat Bey’in tarihi olsun, tesiri altında kalıyordum.
“Kitabı öyle derin bir yoğunlukla okuyordu ki onu ilk öyle Okurken gördüğümden beri, sıradan ölümlülerin okuması bana hoşça bir vakit geçirme gibi görünür.”
Sayfa 26 - Mavi Çatı YayıneviKitabı okudu
84 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.