Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Notlar/Düşünceler

Profil
Karanlığı farketmemiz lazım.
Kişinin huzursuzluğu,mutsuzluğu,gerginliği,sıkıntısı ve depresyonu,onu uyandırmaya çalışan önemli dostlardır. Carl Gustav Jung
Reklam
4 şubat 2022
Seven, sevilen; incinen, inciten herkes bilir ki Kalbine Allah dışında her ne alırsan yüktür.
Her insan bir odalık ve yalnızca bir aynalıktır.Ancak bu odanın ve aynanın dehlizlerini bilmek önemli...
Sayfa 95 - Telos YayıncılıkKitabı okudu
Üzerimden trenler, kamyonlar, tırlar ve tüm araçlar geçiyor sana doğru yürürken bu sonsuz evcilik oyununda.
Sayfa 89 - Telos YayıncılıkKitabı okudu
Belki de sonsuza dek hoş görünmeye çalışanların nefreti daha derindir.
Sayfa 83 - Telos YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Başkaldırmış düşünce bedenin aşık olurluğundan başka ne?
Sayfa 31 - Telos YayıncılıkKitabı okudu
Kentlerin havaalanlarından çok düşalanlarına gereksinimi var.Yeni düş alanları yapılmalı,olanlar restore edilmeli ya da tümden yokedilmeli.
Sayfa 31 - Telos YayıncılıkKitabı okudu
Kafka,insan vücudunda ki karanlığı görmüştü yalnızca,ışığı,aydınlığı gözden kaçırmıştı.
Sayfa 26 - Telos YayıncılıkKitabı okudu
Ölüm,yaşayabilmek için sonsuzca kaçındığımız,ama sözcükleri yaşatabilmek için kucak açtığımız...
Sayfa 25 - Telos YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
56 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Niye Okudum : Tavsiye üzerine Değdi mi: Bu kısacık, tek kişilik Becket’vari oyun gerçekten de derinden etkilemişti beni. Bilmiyorum, intihar etmeyi beceremeyen bir adam mı, yoksa o geri sayıştaki trajikomik varoluş sorgulaması mı bilmiyorum. Bir öykü bile yazmaya çalıştım ama çok saçma geldi. Neyse benim için değdi kesinlikle. Kim Okusun: Seyretmeye fırsat bulamayanlar. Oyunları (monolog) sevenler. Yaşamayı fazla sevmeyenler. Yaşamayı fazla sevmeyenleri izlemek/okumak isteyenler.
Nihayet Bitti
Nihayet BittiPeter Turrini · Mitos Boyut Yayınları · 200434 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Neden Okudum: Hiç alakam yokken okuduğum bir inceleme bana Spinoza’yı ve bu kitabın yazarı Çetin Balanuye’yi merak ettirdi.
CEM AKDAG
CEM AKDAG
’ındı galiba, ondan sonra bolca araştırdım bu kitabı. Acaba ben de okuyan herkes gibi bir kitap okudum ve hayatım değişti diyecek miydim? Gerçekten bu kadar iyi miydi bu Balanuye? Değdi mi: Evet, açıkçası daha çok kişisel gelişim kitaplarında ya da tarikatların kutsal kitaplarında duyabileceğimiz ” sevince dönüşmek” gibi bir şeyi saçma bulmayıp had safhada özümsediğim tek kitap. Çetin Hoca anlaşılması gerçekten zor bir filozofu çözümleyip benim gibi son kullanıcıya gayet temiz bir şekilde aktarmakla kalmıyor, hayatın anlamsızlığını Spinoza üzerinden çözmeye yardımcı oluyor, aydınlanma diyebilir miyiz bilmiyorum. Ama bütün o incelemelerdeki insanlarla aynı fikirdeyim bende. Kesinlikle değdi. Kim Okusun: Genelde felsefe, özelde Spinoza ile ilgilenenler. Spinoza’yı anlamaya çalışıp anlamayanlar. Spinoza’yı anlamaya çalışmayanlar. Spinoza’yı tanımayanlar. Hayatın anlamını kitaplarda aramayanlar. Bir “Hayatı Kullanma Kılavuzu” olduğuna inanmayanlar. Sevince dönüşmek isteyenler. Pembe kapaklı kitapları sevenler.
Spinoza'nın Sevinci Nereden Geliyor?
Spinoza'nın Sevinci Nereden Geliyor?Çetin Balanuye · Ayrıntı Yayınları · 2017828 okunma
364 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Neden Okudum: Aslında Eco’nun
Yanlış Okumalar
Yanlış Okumalar
'ındaki mükemmel Lolita pastişi “Granita” itelemişti yıllar önce filmini izleyip beğendiğim (Kubrick’inki değil, renkli olan) bu esere. Kafamda çelişkiler yok değildi, her ne kadar eserleri dönemlerine göre değerlendirmeyi ilke edinsem de odadaki fil de oldukça büyüktü burada. Pedofili günümüz
Lolita
LolitaVladimir Nabokov · İletişim Yayınevi · 20192,737 okunma
408 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Neden Okudum : Mitoloji, Odysseus, Kirke vb. Sürekli geçince, kitabın kapağı akılda yer ediyor tabii. Bir şekilde alışveriş listesine eklemişim o dönem. Hem Odysseus’u tercih ederim ben:) Değdi mi : Kesinlikle. Odysseus ağırlıklı olsa da Madeline Miller yunan mitolojisini farklı bir çok unsurunu kurgusunda birleştirmiş. Buradaki kilit kelime “kurgusu”, çünkü mitolojinin bilinen hikayelerinden kopmadan çok güzel ve feminist bir kurgu oluşturuyor Miller, bir nevi günümüz bakış açısından yeniden yazıyor. Ana karakterimiz Kirke Ataerkil Yunan Mitoloisini eğip bükerken yardım ediyor yazara. Başka; biraz duygusal, biraz fantastik bir çırpıda bitiyor roman. Daha ne istiyorsunuz? Kim okusun: Odysseus’u sevenler, mitolojiyi sevenler, fantastik kurguyu sevenler, güzel hikayeleri sevenler, popüler kitapları sevenler, edebiyatı sevenler, en çok da kendini sevenler.
Ben, Kirke
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202133,6bin okunma
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.