Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Fatma Nur

Fatma Nur
@koprudenonce
tıbbiyeli, merak ili heves ilçesinde meskun biri.
Derin okumalarla, Kuranı Kerim ve sahih sünnet rükünlerinin çağlar üstü bir hikmet ve öngörü ile insan ve çevresini, sosyal, psikolojik ve biyolojik maddi ve manevi sorunlarını hep onarmaya ve rehabilite etmeye yönelik olduğunu ve hiçbir alanda boşluk bırakmadığını anlıyoruz.
Sayfa 17 - ilim tek'tir der sevgili hocamız.Kitabı okuyor
Reklam
Fatma Nur
Bir kitabı okumaya başladı
Tabip Gözüyle İbadetler
Tabip Gözüyle İbadetlerNihat Bengisu
8.5/10 · 11 okunma
"Das Denken dankt." (düşünce şükreder.)
Buradan şükretmeyenin düşünceyle bağını kopardığı, düşünmeyenin de şükredemeyeceği sonucunu çıkarabilir miyiz?
Sayfa 49 - bahsi geçen söz Heidegger'e ait.Kitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Sanatı Seçmeli Miydi?
Diyebiliriz ki hem sanat ve hem de din, insanın dînî anlayışının dışa vuruşudur; eğer "insanın dînî anlayışı" demekle onun nihai gerçeklik anlayışını kasdediyorsak. Clive Bell
Bilenin özellikleri ve mahiyeti, bilinenin özellik ve mahiyetini tayin eder.
Sayfa 44 - çift yarık diyorsunuz yani ismet bey. ama hakikat neticede değişmez değil midir? o zaman ne olursa olsun hakikati tam anlamıyla bilemeyeceğiz. çünkü hiçbirimiz, tam değiliz.Kitabı okuyor
Reklam
İnsanla ilgili hiçbir hususta mutlakiyetçi olmamanın yararına inanıyorum. Mutlak mânada niçin anlaşılacakmışız? Kullandığımız dil mükemmel değil, onu kullanan bizler mükemmel değiliz.
"Kendi yaratılışına bakmayan insanoğlu Samiri’nin buzağısından çıkan sesle büyülenip, önünde eğilmemiş midir? İnsanoğlunun tarihi büyük oranda sahte vaatler, sahte ümitler ve gerçek trajedilerin tarihi değil midir? "
Mücahit Gültekin
Mücahit Gültekin
İnsana ilişkin hiçbir mesele başlangıcından itibaren alınmaz. Çünkü insan kendi eseri olmayan bir mekana, seçimine katılmadığı bir zamanda konulmuştur.
İnsanları önceden kabule hazırlanmadıkları düşüncelere götüremeyiz.
Bu çevreler hilkatin yüceliğini vurgulamak gerektiğini düşündükleri zaman dikkatleri çiçeklere, böceklere, kuşlara ıssız(?) dağlara, denizlere, rüzgarlara çeviriyor. Bu yaklaşımdan insanın dünyaya müdahalesinin muhtar(özerk) bir alanı varmış gibi bir anlam çıkıyor.
Reklam
İnsanı diğer yaratıklardan ayıran bir "tasarı" olarak varlığını, kendisine ulaşan haberler aracılığıyla hissedebilme imkanıdır.
İnsan mahiyetinin tamamlanmamış oluşu, onun dünya hayatında bazı şeyleri yapmaya ve bazı şeyleri yapmamaya "memur" oluşuyla bağlantılı.
Elbette her doğrunun her şahısta digerinden farklı bir dışavurumu, her millette baska bir görüntüsü olabilir. İnsan olarak bizim anlamamız gereken doğrunun her özgül durumda nasıl biçimlendiğidir. Her doğuru olan bağlantı kuran ilkeye uyum gösteren, her yanılış ise kendini ihtiyaçtan vareste görendir.
Ben-merkezcilikten uzaklaşıp bağlantı kurduğumuz gerçekliği merkez almaya yöneldiğimiz zaman bunlardan hangisine ağırlık vermiş olursak olalım bizi ben-sen ilişkisine götüren ilâhî müdahaleyi bilerek veya bilmeyerek benimsemiş oluruz.
"çünkü ben'imizi ancak verilmiş ilişkiler içinde kazanabildiğimizi, dolayısıyla bunları bize veren bir Kudret'in elinde olduğumuzu anlarız."Kitabı okuyor
Modern medeniyetin doğuşuyla birlikte insan düşüncesi *egocentric* yani ben-merkezci hâle geldi.
125 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.