Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Melike AKKAŞ

Melike AKKAŞ
@melike_akkaas
Psikolojik Danışman
NEVÜ /Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Sivas
Sivas, 13 Haziran
120 okur puanı
Kasım 2019 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
#melisa
2020 yılının Eylül ayındayız. Sabah bir intihar haberiyle gözlerimi açtım. 15 yaşındaki bir kız, babasının psikolojik şiddetine dayanamayıp intihar ediyor. Ve kız sevdiği bir grubun tweetlerinin altına belirli aralıklarla intihar etme isteğinden “babası yapamayacağını söylediği için” “korkak olduğunu söylediği için” bunu yapmak istiyor. Hatta ve hatta babasının intihar edersin belki diyerek aldığı halatın fotoğrafları dahi sosyal medya hesabında mevcut. Ne yazık ki bugün gece 2 sularında astsubay olan babasının beylik tabancasıyla intihar ediyor. Kız öldü. Bu sefer mini etekliymiş demediler. K-pop dinliyormuş bilmem ne ergeni dediler. O saatte ne işi varmış orada demediler. Şımarık velet dediler. Bunları ölmüş artık nefes almayan bir insana söylediler. Kaldı ki kız her intihardan bahsettiğinde de yaşıyorken “yapacaksan yap” dediler. Bunları aşamamışken daha bunları sindirememişken babası denilen ama babadan başka her şey olan o insanın gözaltına alındığını 1.5 saat içinde de serbest bırakıldığını öğrendik. Ölen insanlığımıza mı üzüleyim? Vicdan, şefkat, merhamet duygularından yoksun oluşumuza mı? Cinayete intihar denmesine ve sorumlusunun serbest bırakılmasına mı? Bu olayların her geçen gün artıp artık alışmış olmamıza mı? Güven denilen duyguyu yitirmemize mi , bilmiyorum. Ama bildiğim tek bir şey var. “Ben bu çağdan nefret ettim. Etimle, kemiğimle nefret ettim.”
Reklam
Melike AKKAŞ tekrar paylaştı.
“Var olmayan” bir birey “otuzunda ölür, altmışında gömülür.”
Sayfa 164 - Remzi KitapeviKitabı okudu
Melike AKKAŞ tekrar paylaştı.
Anlam dünyası bizi ölümsüz kılıyor. Bu gerçek anlamda bir ölümsüzlük veya sembolik bir ölümsüzlük olabilir. Bu bakış açısına göre sevap işlemeye çalışan dindar da büyük bir eser ortaya koymaya çalışan ressam da bir icat yapmaya çalışan bilim insanı da aslında bir iz bırakmak ve öyle ya da böyle ölümsüzleşmek için bunları yapmaktadır.
Sayfa 85 - NobelKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
118 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Sağcılığın ve Solculuğun Psikolojisi
Sağcılığın ve Solculuğun PsikolojisiSinan Alper
8.6/10 · 95 okunma
Ölümü Hatırlatan Şeylerin Siyaset Üzerindeki Etkisi
İnsanların en büyük korkusu ölüm korkusudur ve insanlığın bugüne kadar oluşturmuş olduğu şeylerin tümü bu ölüm korkusu ile baş etme çabasıdır. Siyasal liderlere itaat etmek ya da bilimsel, sanatsal, ideolojik her türlü etkinlik insanların bu en derin korkusunu bastırarak baş edebilmelerine yaramaktadır.
Sayfa 84 - NobelKitabı okudu
Reklam
İnsanlar Neden Statükoyu Meşru Görme Konusunda Farklılaşır?
Sistemi meşru görmeye meyilliyiz, çünkü olası tehlikelerden çekiniyoruz. Korku duygusu, sistemi meşrulaştırmamıza sebep olan tüm psikolojik ihtiyaçları tetikleyen bir faktördür.
Sayfa 64 - NobelKitabı okudu
Kişilik, Beyin Yapısı ve Siyaset
Örneğin sağcıların duygu durumdan sorumlu beyin bölgesi olan amigdala bölgesindeki gri madde aktivitesi, solculara kıyasla, daha fazla bulunmuştur
Sayfa 24 - NobelKitabı okudu
Kişilik, Beyin Yapısı ve Siyaset
Sağcılarla solcular arasında gözlenen görüş farklılıklarının kısmen de olsa fizyolojik bir kökeninin de olabileceği görülmektedir
Sayfa 25 - NobelKitabı okudu
Ailenin Siyasi Tutumlar Üzerindeki Etkisi
Farklı aile ortamları, çocukların ileride hangi siyasi tutumları benimseyeceklerini derinden etkilemektedir. Daha sert ve disiplinli ebeveynlerin çocukları genel olarak daha sağcı olurken empatiye daha fazla önem veren ve kuralların sebebini açıklayan ailelerin çocukları daha solcu olmaktadır.
Sayfa 53 - nobelKitabı okudu
Solcular Mars’tan, sağcılar Venüs’ ten mi geliyor?
Sayfa 17 - nobelKitabı okudu
Reklam
Bu kitapta “psikolojik açıdan sağcılar mı yoksa solcular mı daha üstündür” gibi sığ ve değersiz bir tartışma yapmıyoruz. Onun yerine daha ilginç bir şeyi göstermeye çalışıyoruz: Sağcıların ve solcuların algıladıkları dünya çok farklı ve zihinlerinde aslında bambaşka dünyalarda yaşıyorlar!
Sayfa 5 - nobelKitabı okudu
Bir insana verilecek en korkunç ceza, onun varlığını kabul etmemektir. William James
Remzi KitapeviKitabı okudu
Demokratik toplum yaratabilmek için, önce bireylerin kendi günlük yaşamlarında, diğer kişilerin görüşlerine saygılı ve hoşgörülü olmayı öğrenmeleri gerekir.
Sayfa 13 - Remzi KitapeviKitabı okudu
466 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.