Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

overthinker bell

Kadın, Türk­lerde saygı gören ve özellikle ana, saygı ile sevilen ve hakkına saygı gös­terilen varlıktır.
Sayfa 28
Reklam
"Evdeki huzursuz bir kadın, ağrılara acı katar."
Sayfa 25 - sümer atasözü
Ecel kadar hüzünlü Sonbahar kadar güzelsiniz.
Sayfa 93

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Türk mi­lletinin asaletine, büyüklüğüne bütün Türklerin inanmasını ve bunu iftiharla savunmasını hayatı boyunca gaye bilmiş­tir. Milletine: - Ne mutlu Türküm diyene! Hitabıyla seslendiği zaman, buna bütün mevcudiyeti ve samimiyeti ile inanmıştı…
Sayfa 128
Türklüğümüzü bütün asaleti ve tarihi ile tanımak ve tanıt­mak şarttır.
Sayfa 127
Reklam
Talimlerde, Türkçe bilmedikleri için verilen emirle­ri anlayamayan bazı erlerin yanlış hareketleri kıta çavuşla­rının biraz sert davranmalarına yol açıyordu. Bunu gören yüzbaşı da çavuşları ağza alınmayacak sözlerle haşlıyor­du. Bir gün Müfit Kırşehir (Özdeş) dayanamamış: – Arkadaş, demişti. Senin bu yaptığın hareket doğru değil. Aynı uyarmayı,
Sayfa 127
Mustafa Kemal samimi bir Türk milliyetçisi idi. Bu­nun en canlı misaline Yafa'da şahit oldum. Cumhuriyet devrinde Çankaya'da birkaç defa da ayrıntıları ile kendi­sinden dinledim. Mustafa Kemal, 5. Ordu'da Arap ırkından olan asker­lere daha özel muamele yapıldığını ve Anadolu çocukla­rından daha üstün tutulduklarını gördükçe müteessir olu­yordu. – Osmanlılığın telkin ettiği bu aşağılık duygudan ne zaman kurtulacağız? Diyordu. Aynı ıstırabı ben de duyuyordum.
Sayfa 125
– Biliyor musun, Fuat dedi. Mustafa Kemal Paşa'yı ne kadar göreceğim geldi. Bir oğlumu İstanbul’da bırakmış­tım. İkincisini Ankara'da buldum. Üçüncüsüne Sıvas’ta kavuşacağım. Babamın birinci oğlum dediği İstanbul'da irtibat su­bayı olarak bıraktığım ağabeyim Yüzbaşı Mehmet Ali, ikincisi de bendim. Sıvas'ta kavuşacağını söylediği üçün­cü oğlu ise Mustafa Kemal'di.
Sayfa 108
Milletin istiklali bahis mevzuu olurken, aile endişesi nazarı itibara alınmaz. Çünkü ailesinin huzur ve rahatı ancak milletinin huzur ve kurtuluşu ile kaimdir.
Sayfa 107
Eğer derece son sınıfta alınan notlara göre olsaydı, Mustafa Kemal birinci idi. Ne önemi var, okulda olmadı, ama hayatta birinci, en birinci oldu.
Sayfa 92
Reklam
Atatürk'ün hastalığı gün geçtikçe fenaya doğru gidi­yordu. Dolmabahçe Sarayı'na nakletmek zarureti hasıl ol­du. Kendisine veda ettiğim sırada: – Fuat Paşa, demişti. Beni yalnız bırakma.
Sayfa 74
1.509 öğeden 1.306 ile 1.320 arasındakiler gösteriliyor.