Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ruhe

Ruhe
@mnzvii
Mühürlü kalbinizin; bir gün açılmasını dilerim.
Necip Fazıl Kısakürek
Necip Fazıl Kısakürek
آما ن یا ربی ! بو وولقاندن بو جهنمدن نصل تخلیص نفس ایده جکم؟
Sayfa 129
Reklam
Bir düşünsenize, gerçekten sevdiğiniz kitaplarla dolu bir kitaplığınız var. Ne harika bir his değil mi ? Kitapları seven biri için bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi ?
Sayfa 106Kitabı okudu
Bu gidiş nereye ?
Küfrün en büyük tuzağı "Amaçsızlığı amaç edindirmeleri" dir. Toplumsal hareketlenmeler "amaç belirlenmeden" gerçekleşiyor. Toplum nereye doğru gittiğini tespit edemiyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsanı, iman yolculuğundan alıkoyan tek şey vardır. O da kalbini başka şeylere işgal ettirmesi. Oysaki kalbin, tek ve yegâne sahibi "Âlemlerin Rabb'i, yoktan var eden yaratıcısı Allah" olmalıydı.
Kâfirun Sûresi'ni namazlarımızda okuruz. Ama küfredenlerin tarzlarından kendimizi ayırmıyorsak Kâfirun Sûresi'ni okumamızın ne anlamı olabilir ?
Reklam
Evet, puta tapan bir millet değiliz ama mabutlaştırdığımız o kadar çok şey var ki! Para, kariyer, moda, dolar, altın, ev, araba, ev eşyaları, çocuk, eğitim, liderler, din adamları, sanatçılar vs. bunlar, hayatımızın merkezine konuldu. Yaşam tarzlarımızı bunlar belirlediler.
İman eden, küfre "kesin sesinizi" demedikçe küfürden biri olacağını bilmelidir.
Bakara Sûresi, (2/257); "Allah, inananların dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kâfirlerin dostları da Tağut'tur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara çıkarır. Onlar ateş halkıdır, orada ebedi kalacaklardır." Ayet-i Kerime'ye dikkat ederseniz aydınlık tekil, karanlıklar ise çoğul olarak ifade ediliyor. Demek ki doğru yol sadece bir seçenektir. Ama yanlış yollar çok olarak söyleniyor. O halde siz doğru ve yanlış yolların yoğun olduğu bir toplumda, hangi yoldasınız?
Oysa insanı yaratan ve tanıyan, en doğru yolu gösterebilirdi. O halde doğru yolu bırakıp, başka yollara girmek niye ?
Toplumda Hicret denilince yalnızca "bir yerden, bir yere göç" diye düşünülür. Hâlbuki Hicret, batıldan hakka yönelmek ve bu yolda mücadele etmek demektir.
Reklam
İslâm'ın anlamı Allah'a teslim olmaktır. Allah'a teslim olmayanların Müslüman olması mümkün değildir. Müslüman kimliği ile İslâm'a zarar vermek de hiçbir Müslümanın hakkı değildir. Müslüman ya kimliğini taşımak zorundadır ya da o kimliği bırakmak durumundadır.
Burnumuzdan tuttu düşman; biz boğaz kaydındayız! Bir bakın: Hâlâ mı hâlâ ihtiras ardındayız!
Ne intibâha çalışmak, ne i'tilâya emek; Cihan yıkılsa bizim halk, uyanmadan gidecek! Onun kıyâmı için Sûr'u beklemek lâzım! Bu duygusuzluğa bir çâre yok mu, Allâh'ım?
İntibâh: Uyanma. İ'tilâ: Yükselme.Kitabı okudu
"Kadermiş!" Öyle mi? Hâşâ, bu söz değil doğru; Belânı istedin, Allah da verdi... Doğrusu bu.
1.120 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.