Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

okurduha

“Kuralları öğretti, neye inanıldığını öğretti. Kurallar adalet içermediğinden adaleti öğretmedi. İnanılana şahsen inanmasa bile inananlarla nasıl yaşanabileceğini gösterdi.”
Reklam
E. B. White bu şehirde var olmayı “zorluklarla dolu bir hayat, bütün garipliklere rağmen büyüyüp gelişme, betonun ortasından yükselen bitki özü ve güneşe doğru kesintisiz bir arayış.” olarak tasvir eder.
Yeterince zamanımız var, hayat uzun; eğer sıklıkla kendimizi dinler ve gözlerimizi ileriye dikersek.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Hayat uzundur, yeter ki nasıl kullanacağını bil.” Seneca 2000 yıl öncesinde herkesin var olduğunu ancak çok azının yaşadığını ileri sürüyordu. “Ancak hayat oldukça kısa ve telaşlıdır tabii ki geçmişi unutanlar, şimdiyi ihmal edenler ve gelecekten korkanlar için. Sona gelindiği zaman bu zavallılar, her daim yoğun bir şekilde gereksiz şeylerle meşgul olduklarını çok geç de olsa idrak ederler.”
“Halinden memnun olmanın aynı zamanda bir şeyi feda etme meselesi olduğunu hatırlatın birbirinize.”
Reklam
“Ama benim için doğadaki sessizliktir en büyük değere sahip olan. Kendimi en çok evde hissettiğim yer orasıdır. Eğer sessizliğe dair tecrübelerimi şehir yaşamına taşımayı beceremezsem sessizliğe olan özlemim çok büyük olur ve doğaya sıklıkla geri dönmek zorunda kalırdım.”
“Önemli olan, eski Norveç atasözünde ifade edildiği gibi nasıl olduğunuz değil, olayları nasıl karşıladığınızdır.”
“Doğa, sessiz duruşuyla benimle konuşmaktaydı. Ne kadar sessizleşirse o kadar fazla duymaktaydım.”
Reklam
“Sessizlik insanın üzüldüğünde sığınacağı iyi bir şeydi.”
“yürüyerek, tırmanarak veya yelkenleri açarak dünyadan uzaklaşamıyorsam eğer, onu tamamıyla dışarıda bırakmayı öğrendim."
“Eşeğin konuşması, insanın yük taşıması normal değildir. Ama bazı insanlar, eşeğin konuşmasına büyük hayranlık duyarlar. Oysa eşeğin yük taşıması, insanın da konuşması doğru olandır.”
Sayfa 153Kitabı okudu
246 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.