Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Rabia Ahlatcı

Sabitlenmiş gönderi
Yorgunluk, yok olmanın değil, çok daha korkunç ve derin bir şeyin peşindedir: var olmuş olmayı bırakmak; işte bunun hiç yolu yok.
Reklam
Toplumsal bünyede genel ahlak ve pratik ahlaki duyarlılığın canlandırılması çok önemli ve kritik bir meseledir. Ahlak anlatma ve buyurgan bir üslupla konuşma yoluyla halledilebilecek bir sorun değildir. En işlevsel yol fiilen temsil, yaşayarak gösterme ve öğretmedir. Bu konuda salt iyi niyet ve samimiyet gibi duygusal motivasyonlar istenen sonuçları vermeyebilir. Bilgi, bilinç takviyesi de gereklidir. Okumak, düşünmek, entelektüel merak ve dert sahibi olan insanlar yetiştirmek gerekir. Aksi halde topyekûn bir anomi toplumuna dönüşmemiz mukadderdir.
Türkiye'nin en büyük sorunu sizce nedir? Burada araştırma yapsanız herkes size terör, sağlık, eğitim gibi şeyler söyler ama ilk sırayı terör alır. 314. maddeyle ilgili, yani terör suçlarını kapsayan maddeyle ilgili 2015 yılında açılan 16 bin dosya var. Ve 103. maddeden, yani istismardan açılan dosya sayısı ise 17 bin. Ve daha 2016'nın rakamları açıklanmadı. Sizce şimdi ülkenin en büyük sorunu nedir acaba? Terör mü, istismar mı?

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ensest hastalık mı?
Hasta kavramı, konuyu şöyle tehlikeli bir noktaya getiriyor. Bir kişiye hasta dediğiniz andan itibaren yaptığı eylemi hastalık çatısı altında yaptığını söylemiş oluyorsunuz ve yasal anlamda ceza ehliyeti kavramı giriyor işin içine. O zaman kişiye yaptığı eylemden dolayı bir hak tanımış oluyorsunuz. Bu davranışlar, psikiyatrik yaklaşıma göre parafili kavramı içinde ele alınıyor. Evet, bu bir davranış bozukluğudur. Hastalık da diyebilirsiniz ama bu hastalık ceza ehliyetini etkileyen bir hastalık kavramı olarak değerlendirilemez.
Bu toplum tecavüz eden adamın tecavüz ettiği kadınla evlenip mutlu olacağına inanan bir toplum.
Reklam
%72 (270/372)
Kardeşini Doğurmak
Kardeşini DoğurmakBüşra Sanay
9.4/10 · 5,6bin okunma
Sınırlı bir mekânda, kritik bir noktanın ötesine geçildiğinde, sayılar arttıkça özgürlük azalır. Bu durum, ağzı kapalı bir şişedeki gaz molekülleri için olduğu kadar, bir gezegenin ekosisteminin sınırlı mekânında yaşayan insanlar için de geçerlidir. İnsanlar için önemli olan şey, o sistemin içinde muhtemelen kaç kişinin yaşayabileceği değil, sağ kalabilenler için nasıl bir hayatın mümkün olacağıdır.
Sayfa 635Kitabı okudu
712 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
13 günde okudu
Dune
DuneFrank Herbert
9.1/10 · 11,5bin okunma
Rabia Ahlatcı
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Evren Avucunda
Evren AvucundaChristophe Galfard
8.9/10 · 648 okunma
Reklam
"Din ile siyaset aynı arabada gittiğinde, sürücüler karşılarında hiçbir şeyin duramayacağını sanır. Dümdüz gider, hızlandıkça hızlanırlar. Engelleri tamamen göz ardı eder, körlemesine gidenlerin uçurumu çok geç fark edeceğini unuturlar."
Sayfa 499Kitabı okudu
"Halkının başına gelebilecek en korkunç şey, bir kahramanın eline düşmek olur"
Sayfa 366Kitabı okudu
Sonuna dek izlenen yol insanı hiçbir yere götürmez. Bir dağın gerçekten dağ olup olmadığını anlamak istiyorsanız ona biraz tırmanmanız yeter. Dağın tepesine çıkarsanız dağı göremezsiniz.
Sayfa 102Kitabı okudu
Bir zamanlar, insanlar düşünme işini makinelere devretmiş, böylece özgürleşmeyi umut etmişlerdi; ama bu, makinelere sahip başka insanların onları köleleştirebilmesine yol açtı sadece.
156 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Michelangelo
MichelangeloBruno Nardini
8.8/10 · 74 okunma
826 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.