Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Semanur

Semanur
@skydie
Hiçbir gemi bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez.
Pestalozzi
"Çocuğunuzu doğaya yönlendirin. Ona vadileri, tepeleri gösterin. Orada daha iyi dinlerler ve özgür olma ruhu onlara zorlukların üstesinden gelmek için daha fazla güç verir. Fakat bu özgürlük saatlerinde sizin tarafınızdan değil de doğa tarafından öğretilmesine izin verin. Onun gerçek öğretmenin kendisi olduğunun farkına varmasını sağlayın ve siz sadece sessizce yanında olun. Bir kuşun ya da bir yaprağın üzerindeki böcek onu durdurduğunda bilin ki bir şeyler öğreniyordur ve siz bu durumda sadece yanında sessizce kalmayı tercih edin"
Reklam
Eugene Kennedy
Bazen kendimizi çok kötü hissederiz. Buna rağmen, kişiliğimize yönelttiğimiz çeşitli suçlamaları kanıtlamak üzere, sürekli, yeni veriler üretmeye çalışırız. Utanılacak sırlarımızla günahkârların en kötüsü olduğumuzu düşünür: derin bir suçluluk duyarız. Böyle olunca, kabullenmek bir yana, kendimize şöyle, alıcı gözle bakabilmemiz bile zordur. Sonuçta, kendimize genellikle acımasız davranır, soluk alacak çok dar bir alan tanırız. Tanıdığımız bu alanın da her küçük parçasını haketmediğimiz gerektiğini düşünür, var gücümüzle çabalarız. Kendimize istemeye istemeye, pintice ve ancak bir parça yaşam izni veririz.
Fransız düşünürü Montaigne, ülkesinin çocukları için şöyle der:
"Dayaktan sakatlanmış, sersem olmuş nice çocuklar vardır. Devletimizin kanunları yine bu işe karışmaz, sanki bu sakatlar ve sersemler bizim toplumumuzda yaşamıyorlar! Hiçbir şey öfke kadar insan düşüncesini saptıramaz... Öyleyse, neden babaları ve öğretmenleri öfkeli iken çocukları dövmekte serbest bırakıyoruz?"

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
kutadgu bilig
Davranışların doğru olsun, kendini yanıltma, Gönlünü, dilini açık tut, sözünü abartma. Dilini gözetle, gözünü gözetle, Helâl ye, az ye, boğazını gözetle. Başkasının zararını isteme, sen de zarar verme, Çok iyilik yap, heves ve arzularına hâkim ol. Hangi işe girersen çıkışına bak, Çıkışı görünmeyen işler zararlı olur. Öfken gelirse katılaş, sabret, Sabırlının sevinci sonra gelir. Dilinden yalan söz çıkarma Yalan, insanın özünü değersiz kılar. Tuzunu ekmeğini bol tut, başkalarına yedir. Hayatı boş geçirme, iyilik yap.
Nurullah Genç
Bu kadar mı zordu bir mumun alevine Dokunmak ve sevmek ıstırabımı Bir dalın çürüyen yaprağı mıydı hayat Güneşi arayan gölge kimindi Bağışla, incinen bahar Yanan mektuplar benimse Gel, yeniden buluşalım derinde Çeşmelerden gökyüzüne akalım Tut ellerimden, hadi gülümse
Reklam
İbni Sina
İnsan, kendisinin ne olduğunu bildikten sonra, kendisini bilmeyenlerin hakkında söyledikleri sözlerin onun gözünde hiçbir etkisi ve önemi olamaz.
İbni Sina' nın Ahlâk ve Fazilet eğitimine ilişkin görüşleri:
Ona göre insanlar fazilete değer vermiyorlar, karanlıklar içinde yuvarlanıp gidiyorlar. "Zavallı insanlar"... Belki de zenginlik ve şöhrete de kavuşmuşlar... Fakat ahlâk ve fazilete dayanmayan bir hayatın ne kıymeti vardır?
Semanur Özer
Bilmiyorum bu varoluşsal yalnızlığı nasıl aşarım, nasıl olur da insanları sevmem, sevemem; insanlara olan nefretim ki bu nefret mi onu da bilmem... Benim içimdeki sevgiyi azaltıyor. Kendimi bu şekilde varoluşsal yalnızlığa sürmek beni derinden mi yaralıyor? Yoksa bu deneyim beni geliştiren ve yolumu bulmamı sağlayan yaralardan mı oluşuyor? Yalnızlığıma mahkumsam eğer bunu hata değil, bir gelişim bir değişim olarak görmeyi istiyorum.
Sabahattin Ali
Tesadüflerin oyuncağı olacak olduktan sonra, ne diye bir irademiz vardı?
...gelgelelim, beter, bize kısmetmiş. ölüm, böyle altı okka koymaz adama, susmak ve beklemek, müthiş kaç yol, ağlamaklı olmuşum geceleri, asıl, bizim aramızda güzeldir hasret ve asıl biz biliriz kederi..."
Reklam
"Kötü alışkanlıklar rahat bir yatak gibidir, girmesi kolaydır ancak çıkması zordur."
"Kalbin sana nereye gitmen gerektiğini söyler. Kafan seni oraya güvenli bir şekilde yönlendirir. Birini öteki olmadan kullanırsan kaybolursun."
Vladimir Nabokov
Az insan tanıyor ve kimseyi de sevmiyordum.
64 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.