Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmet Yıldız

Ahmet Yıldız
@sorguletios
Küçük Burjuva
Sosyoloji I.Sınıf
Dersim / Ankara
Ankara, 31 Aralık 2002
123 okur puanı
Kasım 2018 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
Korkunç ağlama başlar O kadar yalnızsın Kapıyı örerlerse ne yaparsın Soyut ve zorunlu Acı çocuklara benzer Sokaklar çok daraldı Okunacak kitap kalmamış evde Korku daha da yaklaştı Öpülen yerleri kadının Yavaş yavaş çürüyor
Sayfa 113Kitabı okudu
Reklam
Ahmet Yıldız
@sorguletios·Bir kitabı okumaya başladı
Seçme Yazılar
Seçme YazılarHo Chi Minh
8/10 · 9 okunma
Ahmet Yıldız
@sorguletios·Bir kitabı okumaya başladı
Siyasal Yazılar
Siyasal YazılarErnesto Che Guevara
0/10 · 5 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
232 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Filipin Toplumu Devrimi
Filipin Toplumu DevrimiJosé María Sison
9.5/10 · 4 okunma
Emperyalizmin toptan çöküşe geçtiği ve sosyalizmin dünya çapında zafere doğru ilerlediği bir çağdayız. Emperyalizme, modern revizyonizme ve tüm gericilere karşı savaşan tüm halklar, sosyalizmin kurulması için daha fazla ülkede gerekli şartları yaratıyorlar. Dünya proleter devrimi kuvvetli bir şekilde ilerliyor.
Sayfa 211Kitabı okudu
Reklam
Emperyalizmin toptan çöküşe geçtiği ve sosyalizmin dünya çapında zafere doğru ilerlediği bir çağdayız. Emperyalizme, modern revizyonizme ve tüm gericilere karşı savaşan tüm halklar, sosyalizmin kurulması için daha fazla ülkede gerekli şartları yaratıyorlar. Dünya proleter devrimi kuvvetli bir şekilde ilerliyor. Bu uluslararası faktör, demokratik halk devriminin gelişmesini ve sonrasında Filipinler'de sosyalizmin kurulmasını hızlandırıyor. Bu aşamada, Marksizm-Leninizm-Mao Zedong Düşüncesi ve Büyük Proleter Kültür Devrimi'nin evrensel teorisi, Filipin Devrimi'nin somut pratiği üzerinde benzersiz bir etki yaratmıştır. 700 milyon Çinlinin devrimcileştirilmesi, Çin Halk Cumhuriyeti'ni sosyalizmin demir kalesi haline getirdi. Bizler, dünya proleter devriminin merkezine ve aynı zamanda başlıca anti-emperyalist savaş alanı olan Hindiçine çok yakın olduğumuz için fazlasıyla şanslıyız.
Sayfa 211Kitabı okudu
Filipin Devrimi'nin halefleri olarak Filipin gençliğin her zaman büyük bir okulu olarak kalacaktır.
Sayfa 211Kitabı okudu
Halk ordusu, demokratik halk devleti sisteminin ve ardından sosyalist devletin ana direği olarak her dönemde korunmalıdır. Halk ordusu, halkı ve devleti dış ve iç düşmanlardan koruyacak ve proleter devrimcilere ve kitlelere mücadelelerinde daima destek verecektir.
Sayfa 211Kitabı okudu
Halk ordusu, demokratik halk devleti sisteminin ve ardından sosyalist devletin ana direği olarak her dönemde korunmalıdır.
Sayfa 211Kitabı okudu
Filipinler'in politik rengini kızıl tutabilmek için Büyük Proleter Kültür Devrimi'ni tekrar tekrar uygulamamız gerekecek.
Sayfa 210Kitabı okudu
Reklam
Proletarya ve onun devrimci partisi; maddi temele uyum sağlaması açısından işçilerin, köylülerin ve askerlerin üstyapıyı giderek devrimcileştirdiğini görecektir.
Sayfa 210Kitabı okudu
Sosyalizmin inşası için halk demokrasisi altında ekonomik faktörler zaten mevcut olacaktır. Bu faktörler; hem sanayi hem de tarımdaki devlet ve kooperatif sektörleridir. Bunlar, sosyalizmin ekonomik temelini oluşturmak için proletarya tarafından desteklenmeli ve geliştirilmelidir. Ulusal kapitalizm ve zengin köylü ekonomisi yalnızca sınırlı bir ölçüde gelişecek ve tüm ekonominin yalnızca bir parçasını oluşturacaktır.
Sayfa 210Kitabı okudu
Halk demokrasisinden sosyalizme geçişteki en önemli politik faktör, işçi-köylü ittifakına dayanan proleter sınıf önderliğidir. Proletaryanın en ileri kıtası olan Filipinler Komünist Partisi, sosyalizm için koşulların yaratılmasından veya demokratik halk diktatörlüğünün proleterya diktatörlüğüne dönüştürülmesinden sorumludur. İşçi sınıfı, iktidarın ele geçirilmesi mücadelesinde olduğu gibi proleterya diktatörlüğünün sağlamlaştırılması ve ekonomik tabanın sosyalist dönüşümü sürecinde de, esas olarak yoksul köylüler, alt-orta köylüler ve tarım işçilerinden oluşan geniş kitlelere dayanmaktadır.
Filipin Devrimi'nin iki aşamadan oluştuğu açıkça belli olmuştur. İlk aşama demokratik halk devrimidir. İkinci aşama ise sosyalist devrimdir. Bu nedenle, Filipin Devrimi sosyalist bir bakış açısına sahiptir.
Sayfa 210Kitabı okudu
Filipin Devriminin Perspektifi
Filipin Devrimi'nin iki aşamadan oluştuğu açıkça belli olmuştur. İlk aşama demokratik halk devrimidir. İkinci aşama ise sosyalist devrimdir. Bu nedenle, Filipin Devrimi sosyalist bir bakış açısına sahiptir. Halk demokrasisinden sosyalizme geçişteki en önemli politik faktör, işçi-köylü ittifakına dayanan proleter sınıf önderliğidir.
Sayfa 210Kitabı okudu
1.825 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.