Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Elif

Elif
@sosyalbilim
Sıkı Okur
hanefi/maturidi, kierkegaard, cipralex ehli elemim bir yüreğin kârı değil linktr.ee/yardimeli vsco.co/notoriousbalkangirl #228521908
vertigo hastası semazen
61 kütüphaneci puanı (Geçen ay: 4)
535 okur puanı
Şubat 2020 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
İNTERNETTE FİLİSTİN'İ DESTEKLEME KILAVUZU
• Paylaş, paylaş, paylaş! Neyi daha çok görürsen onun doğruluğuna inanmaya başlarsın. Filistin'in haklı davasına dair gönderileri hikayende ve profilinde paylaş. Filistin hakkında içerik paylaşan sayfaları takip ederek ve paylaşımlarını beğenip kaydederek destekle. • İngilizce paylaşımlar önemli! Avrupa ve Amerika medyasındaki neredeyse tüm haber kaynakları İsrail yanlısı haberler yapmaktalar. Paylaşımlarını İngilizce yap ve hashtagler kullanarak birçok ülkeden insana ulaşmasını sağla. • Düşün, sorgula, doğru haberin peşinde koş - Kriz anlarında sosyal medyada birçok yalan haber ve görüntü dolaşıma girer. Her gördüğünü araştır, sorgula ve ancak haberi doğrulayabilirsen etrafına yay. Dezenformasyondan kaçın. Kaynak: instagram.com/p/CyOttsWsEPg/?...
Reklam
"Ben iffetle süslenirsem, beni kim ruhuyla kuşatabilir?"
İnsanın ilmi arttıkça, Rabbinin muhteşem saltanatı ve azameti karşısında önemsizliğini ve hiçliğini anlar; işte o zaman Cenâb-ı Hakk'a karşı tevâzuu ve muhabbeti ziyâdeleşir, dünyaya olan meyli azalır.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İlmin önemli kurallarından biri onun itibarını korumaktır. Bir hoca ilim öğreteceğim diye talebenin ayağına giderek ilmin şerefini düşürmemelidir. İlim öğrenecek kimse devlet başkanı veya ondan aşağı seviyede biri de olsa, ilmin itibarını korumalı ve onun ayağına gitmemelidir. İlk devir İslâm büyükleri -Allah onlardan razı olsun- hep böyle yapmışlar ve ilmin itibarını korumuşlardır.
Talebeye şefkatli davranmalı, kendinin ve çocuğunun ihtiyaçlarını temin ettiği gibi onların da ihtiyaçlarını temin etmelidir. Talebeyi kendi evladı yerine koyarak onlara muhabbet beslemeli, içinde bulundukları zorlukları gidermeye çalışmalı, verdikleri sıkıntılara ve edebe uymayan hareketlerine sabretmeli, bazen edep dışı bir şey yaptıklarında kusurlarına bakmamalıdır. Çünkü insanoğlunun, özellikle de küçük yaşta pek çok eksiği ve kusuru bulunur.
Reklam
Talebelerinin, bilgilerini artırmak için başka hocalara gitmelerinden aslâ rahatsız olmamalıdır. Bazı câhil hocaların yakalandığı bu hastalık, onun niyetinin bozuk olduğunu, içinin temiz olmadığını gösterir. Hatta bu durum onun Kur'ân-ı Kerim öğretirken Allah Teâlâ'nın rızasını gözetmediğini kesin bir şekilde ortaya koyar.
İlim Allah'ın rızasını kazanmak için öğrenilir. Tartıştığı kimselere gâlip gelmek, insanlara bilgili olduğunu göstermek, böylece insanların takdirini kazanmak için ilim öğrenmek Allah Teâlâ'nın hiç sevmediği, hatta cezalandırdığı davranışlardır.
Bir kimse bazı düşüncesizlerle ilmî tartışma yapmak veya âlimlere üstün geldiğini göstermek yahut insanların ilgisini çekmek için ilim öğrenirse cehennemdeki yerine hazırlansın.
Sayfa 67 - Tirmizi, İlim 6, nr. 2654.Kitabı okuyor
Sadık insan, kalbi düzgün olduğu için başkalarının gönlünde hiçbir itibarı kalmasa bile buna aldırış etmez. Hesaba gelmeyecek derecede güzel amelleri olsa, insanların bunun en azını dahi bilmesini istemez. Yaptığı kötü işleri insanların bilmesinden de rahatsız olmaz. Zira yaptığı kötü işleri insanların bilmesinden rahatsız olması, onların yanında itibar kazanmak istediğini gösterir. Bu ise sıddıkların (doğruluktan ayrılmayanların) ahlakından değildir.
Sayfa 64 - Abdülkerim el-Kuşeyri, er-Risale (Abdülhalim-Mahmüd), II, 366Kitabı okuyor
"Bir şeyi insanlar görür diye yapmamak riyâdır. Bir şeyi insanlar görsün diye yapmak şirktir. İhlas ise Allah Teâlâ'nın seni bu iki hâlden kurtarmasıdır."
Sayfa 63 - Abdülkerim el-Kuşeyri, er-Risale (Abdülhalim-Mahmûd), I, 41.Kitabı okuyor
Reklam
"Bir kimseye beslediği niyete göre iyilik veya kötülük yazılır."
Sayfa 62 - Hatib el-Bağdadi, el-Câmi'li-ahlâkı'r-râví (Tahhân), II,257, nr. 1782.Kitabı okuyor
7,9bin öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.