Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ümit

Ümit
@umut_cml
Sıkı Okur
Her gün onlarca sayfa kitap okuyan kişi, sana gönderilen hayat klavuzu olan kitabı okumayı unutma ve erteleme!
Kültür dediğimiz şey gerçekte uzun bir ayıklama ve eleme sürecidir.
Reklam
Ümit
Bir kitabı okumaya başladı
Kitaplardan Kurtulabileceğinizi Sanmayın
Kitaplardan Kurtulabileceğinizi SanmayınUmberto Eco
8.2/10 · 398 okunma
136 syf.
4/10 puan verdi
Abdülhamid'in Cinci Hocası
Abdülhamid'in Cinci HocasıSüleyman Tevfik
5.5/10 · 28 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Abdülhamid, huzuruna kabul ettiği her kim olursa olsun, odasına girdiği zaman ayağa kalkmamak için ziyaretçisini ayakta olarak kabul ederdi..
Reklam
İnfitar 6-12
6-12 Ey insanoğlu! Kerîm olan Rabbine karşı seni aldatan ne? O Rab ki seni yarattı, uzuvlarını düzeltti, seni düzgün hâle getirdi, seni dilediği sûrette terkib etti. Hayır, hayır!180 Aslında siz, hesap gününü yalanlıyorsunuz.181 Oysa, sizin üstünüzde gözcüler ve şerefli kâtipler vardır; ne yapsanız bilirler.
Mürselat Süresi 8-15
8-15 Sonra yıldızlar silindiği, gök yarıldığı, dağlar ufalanıp savurulduğu ve peygamberlerin hazır bulunması için vakit tayin edileceği zaman,145 (işte o gün, o şey gerçekleşecektir). Bu iş hangi gün için ertelenmiştir? Hüküm günü için. Sen o hüküm günü nedir bilir misin? O gün, yalanlayanların vay hâline!
Düșüncelerin değișimi; edebiyat, sanat ve felsefe alanlarında daha da hızlı tecrübe edilir. Romantizm, natüralizm, mistisizm gibi akımlar birbiri ardına ortaya gikip tarihe karışırken bir gün önce alkışlanan bir sanatçı yahut yazar, ertesi gün șiddetle hor görülür.
Sayfa 119
Büyük bir inancin tam olarak ne zaman ölüme terk edildigini tespit etmek kolaydır. Bu süreç, o inancın değeri tartışılmaya açıldığı gün başlamıştır.
Sayfa 114
ister bir hayvan sürüsü ister insanlardan oluşan bir kitle olsun, belli sayida canlı varlık bir araya geldigi anda icgüdü- sel olarak bir liderin otoritesine tabi olurlar.
Sayfa 94
Reklam
260 syf.
1/10 puan verdi
Cahillik diyor ama egosunu anlatıyor
Kitabın başlığı sadece ilgi çekmek için güzel bulunmuş. Yoksa içeriği tamamen Şengörün egosunu anlatmasıyla dolu. Cahilliği anlatacağım derken kendi terbiyesizliğini öğretmenine "Cahil Karı" diyerek göstermiş. Ve bunu ilkokul çağında güya kendi çocukluğunu överken söylüyor. Daha ilkokulda öğretmenine böyle terbiyesizlik yapandan ne bekleyeceksin. Güya ilkokulda zorunlu din dersinde ezberledigi bir iki kısa süre ile şuanda kendisine karşı çıkan "Âlimlik taslayanlara" hadlerini bildiriyormuş... Buna sadece güldüm geçtim. Ezberlenen iki süreyle "Âlimlik taslayanlara haddini bildirebiliyorsa"!!! Kitabın genelinde İslam'a karşı olan düşmanlığını hep göstermiş. Hep bi yabancı hayranlığını dile getirmiş. Ne Mimar Sinani bıraktı ne onca müslüman bilim adamlarını dile getirdi. Hep bi yabancı seviciligi var. Ve kendi oğlunu karısını babasını amcasını dedesini vs vs. Hep kendi etrafındaki şahıslar güzel akıllı zeki ama bir çember dışarıdakiler hep cahil. Yıldırım Beyazıt'ı aptal görüyormuş... Sebebini bilmiyorum yazmamış... Çok haddinden fazla kendini beğenmişlik var kitapda. Özünde sanki kitap ben böyle güzelim, ben şöyle akıllıyım, ben böyle elitim vs vs ben ben ben demek için yazılmış gibi... Sırf merak ettiğim için okudum ama bunca zaman boşa gitti desem yalan olmaz.
Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor
Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı EtkiliyorCelal Şengör · Masa Yayınları · 20232,288 okunma
1.064 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.