Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yabanmersinli Turta

192 syf.
10/10 puan verdi
·
7 günde okudu
O kadar kış ki kitap, okurken canım ıhlamur çekti. Hazır havalar da serin gidiyorken bir kaç güne yaydım okumayı. Youtube.tan yağmur-kar fırtınası, kafe ambiyansı sesleri falan açıp, kahve-ıhlamur-çay molası yaptım bu kitapla. Dinlendiriciydi. Zaten dingin ilerleyen bir hikaye. Türü romantizmden ziyade yaşamdan kesitler. Sanırım ikinciyi de tek seferde değil bir kaç güne yayarak okurum.
Küçük Bir Aşk Hikayesi Cilt 1
Küçük Bir Aşk Hikayesi Cilt 1Misono Sawa · Marmara Çizgi · 202416 okunma
Reklam
152 syf.
10/10 puan verdi
·
18 günde okudu
Pek çok şey öğrendiğim, daha doğrusu öğrenmeye adım attığım (çünkü bu bilgileri sindirmek, gerçekten öğrenebilmek için daha çok yol katetmem gerekiyor) bir kitap oldu ama kolay anlaşılır bir kitap olduğunu söyleyemem (benim açımdan). Kitabı okurken en azından lise düzeyinde fizik, kimya bilmek gerekiyor bence. Çünkü formüller ve yer yer grafikler üzerinden ilerleyen bir anlatımı var. Kısaca kitabı şöyle tarif edebilirim sanırım; diyelim ki üniversitenin ilk yılındasınız ve x'e giriş diye bir dersiniz var. Normalde bu dersin kitabında size bilgiyi verip çekilirler ama bu kitapta yazar, verilen bilgiyi okur daha iyi kavrayabilsin diye uğraşmış, örnekler üzerinden açıklamalarda bulunmuş. Kabaca, kitap formüle dayalı anlatımıyla popüler bilim kitaplarından, kendini okura anlatabilme gayretiyle de ders kitaplarından ayrılıyor.
Yıldızlar / Kısa Bir Giriş
Yıldızlar / Kısa Bir GirişAndrew King · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20234 okunma
132 syf.
10/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Çok tatlı bir kitaptı. Özellikle 9. bölümden sonrasını daha çok sevdim. Hem şiir hem de düzyazı karışık bir anlatımı vardı hikayenin. Ayrıca kitabın içindeki çizimleri de çok çok çok sevdim. Üstelik bu çizimler de Dino Buzzati'ye aitmiş. Bu, kendisinden okuduğum ilk kitap ama kendisini hem bir yazar hem de bir ressam olarak çok seveceğimi düşünüyorum şimdiden.
Ayıların Meşhur Sicilya Baskını
Ayıların Meşhur Sicilya BaskınıDino Buzzati · Yapı Kredi Yayınları · 201775 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
376 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Tiffany Sızı alt serisi içinde en sevdiğim kitap bu oldu şimdilik (son kitabı yeni okuyorum) ve bu kitap Disk Dünya'yı da en fazla hissettiğim kitaptı aynı zamanda. Daha önce basım sırasına göre mi okusam yoksa alt seri alt seri mi ilerlesem bilememiştim ama basım sırasına göre okursak, bazı küçük detayları yakalayabileceğimize dair bir yorum okuduğumu hatırlıyorum. Örneğin, bu kitapta -basım sırasına göre- 3. kitaptan bir karakterle karşılaşıyoruz. Hatta bazı mekanlar, kişiler de basım sırasına göre ilerleyenler için muhtemelen tanıdık. Bu durum okuma keyfini bozuyor mu ya da anlamayı zorlaştırıyor mu diye soracak olursanız cevabım hayır olurdu, direkt bu alt seriden başlayan biri olarak. Hatta puzzle yapıyormuşum gibi hissediyorum ve bence bu his güzel. Alt seri adına konuşmam gerekirse de diğerlerini bilemem ama Tiffany Sızı alt serisi kendi sırasına göre okunmalı çünkü önceki olaylarla bir şekilde bağlantılı olarak ilerliyor her biri.
Geceye Bürüneceğim
Geceye BürüneceğimTerry Pratchett · Deli Dolu Yayınları · 201732 okunma
232 syf.
10/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Hikayeleri beğendim. İtiraf edeyim, Japon polisiyesinden pek emin olamadan başlasam da kitaba, bu hikayelerde Conan Doyle ve Agatha Christie havası vardı. Hatta hikayelerden birinde yazar Sherlock Holmes'a da bir selam çakmayı ihmal etmemişti. Hikayelerin isimleri hayaletli vs olsa da olaylar hep bir mantık çerçevesinde ilerliyor, doğaüstü unsurlardan ziyade. Bir de Keikiçi'nin, maktulleri tarif ediş biçimini fazla detaylı buldum. Ve bu kısımlar, özellikle bazı hikayelerde, hassas insanları bir tık zorlayabilir.
Ginza Hayaleti ve Diğer Gizem Öyküleri
Ginza Hayaleti ve Diğer Gizem ÖyküleriKeikiçi Osaka · İthaki Yayınları · 2022430 okunma
Reklam
84 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Japonya'daki ''çay ustalığı''ndan, bu kültürden ve bu kültürün nasıl oluştuğundan, bu kültürün zenden nasıl etkilendiğinden ve esasında Japonya'daki diğer sanatları da nasıl etkilediğinden bahsetse de; kitabın, sadece bir ''araştırma'' kitabı olarak düşünemeyeceğim kadar, edebi bir anlatımı vardı. Okuması keyifli ve ufuk açıcıydı.
Çay Kitabı
Çay KitabıOkakura Kakuzo · Alfa Yayıncılık · 2019250 okunma
160 syf.
10/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Verne bu sefer sevdiği yazarların; Dumas'nın, Hugo'nun izinden gitmiş hikaye olarak ama tabi kendi tarzıyla. Coğrafyacıdan çok tarihçi Verne'nin kaleminden çıkmış güzel bir hikayeydi.
Chanteleine Kontu
Chanteleine KontuJules Verne · Alfa Yayınları · 202030 okunma
320 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Bu kitap Meiji restorasyonundan sonra, Japonya'nın dünyaya açıldığı dönemlerin ilk zamanlarında kaleme alınmış ve o dönemin bakış açısıyla Japonya'nın geçmişini ele alıyor. Yani 2.dünya savaşının etkileri ve Kore ile yaptıkları savaş bu kitapta yok. Kitabın çok objektif bir gözle yazılmadığı bir gerçek. Yazar tam bir Japon hayranı. Bunu kitaba başlar başlamaz anlıyorsunuz ki zaten yazar bu sevgisini gizlememiş hiç. Açıkçası benim Hearn için hissetiğim şey şuydu; bıraksak kendisi aşırı milliyetçi ve muhafazakar bir Japon olacakmış olmasına ama sonradan Japon vatandaşlığına geçmiş biri olması teknik açıdan onu biraz frenlemiş. Bunu da en çok yazar, Tokugawa dönemini ele alırken hissettim. Açıkçası Japonya'nın neden bir dönem tamamen dışa kapanma politikasını izlediğini daha önce hiç düşünmemiştim. Sonuçta eski dönemin insanları deyip geçmiştim ama kitapta okuduklarımdan sonra bu kapanmaya bir haklılık payı da vermedim değil. Ama yine de bu dönemi hep baskıcı bir dönem olarak okumama rağmen yazar bu dönemden övgüyle bahsetmiş. Tutucu bir Japon dede gibi ''Ah nerede o eski Japonya'' olmuş sık sık ama içten içe kendisinin Japonya'ya gelip vatandaş olabilmesinin sebebinin de Meiji restorasyonu olduğunun bilincinde. Öte yandan kendisi, kitapta sık sık değindiği üzere, bir ''batılı'' olarak, eski kolektif yaşamı beğense de fazla baskıcı yanlarını pek içine sindiremiyor. Bu arada kalmışlığı, kitabı okurken sık sık hissettim. Ama yazarın zaten bir objektiflik vaadi yok. Kendisi de bu durumun gayet farkında. Sonuç olarak, okumaktan keyif aldığım bir kitaptı.
Japonya
JaponyaLafcadio Hearn · Doğu Batı Yayınları · 201636 okunma
380 syf.
10/10 puan verdi
·
56 günde okudu
Kitapta yazar Einstein'ın bir anısından bahsediyor. Olay şöyle: Einstein bir kuantum fiziği dersinin ardından öğrencilerine ''Beni anladıysanız anlatamamışım demektir.'' diyor. Bence bu durum bu kitabın neredeyse tamamı için de geçerli. İlk baştaki, hayal gücümüzün çok da ötesinde olmayan kısım, yani 'kozmos' kısmı, anlaşılır ama sonrasında atomlara, evrenin sınırına, teorik fiziğe dalış yapınca işin rengi de değişiyor tabi. Hakkını yemeyelim Christophe abimiz elinden geldiğince, teorik fiziği, gözümüzde canlandırabilmemiz için uğraşmış. Ama yine de yer yer kafamdan dumanlar çıktığını hissetmedim değil.
Evren Avucunda
Evren AvucundaChristophe Galfard · Domingo Yayınevi · 2017651 okunma
287 syf.
10/10 puan verdi
·
18 günde okudu
Nautilus'la çıktığımız denizlerin altındaki yolculuk, onun göklerdeki versiyonu Albatros'la birlikte gökyüzüne taşınıyor. Şahsen Kaptan Nemo ve Robur da en az araçlarının benzerlikleri kadar birbiriyle eş karakterler. Yalnız, geminin o üç malum yolcusunu hiç sevemedim.
Fatih Robur
Fatih RoburJules Verne · Alfa Yayınları · 202050 okunma
Reklam
30 syf.
10/10 puan verdi
Farklı dillerde ''Su hayattır'' yazması güzel bir detaydı ama keşke latin harfleri kullanmayan ülkelerin dillerinde, cümlenin okunuşları da bir köşeye ayrıca yazılsaymış.
Suyun Çocukları
Suyun ÇocuklarıAngele Delaunois · Tübitak Yayınları · 20225 okunma
352 syf.
·
Puan vermedi
·
11 günde okudu
Yazarın gerçekten bazı şeyleri ciddiyetle dalgaya alan bir dili var. Bazı şeyleri övermiş gibi görünürken baya yeriyor aslında. Ama kimi noktalarda; acaba yazar ırkçı ve cinsiyetçi fikirlere de sahip mi, yoksa burada da çaktırmadan bu fikirde olanları gömüyor mu çözemediğim kısımlar olmadı değil. Son olarak; kitabın başında yer alan, “Kaptan Gulliver’den Kuzeni Sympson’a Mektup” ve “Yayıncıdan Okura” kısmını bence kitabı bitirince okuyun, en başta değil.
Gulliver'in Gezileri
Gulliver'in GezileriJonathan Swift · İthaki Yayınları · 20137,1bin okunma
280 syf.
9/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Bahtı yüzüne gülmeyen insanların hikayeleri. İlk hikaye kitaba da ismini veren Biz Savaşı Görmedik; savaşı, geride kalanların gözünden anlatıyor. Son iki hikaye Gevher ve Mezarcı beni özellikle derinden etkiledi ama Tunguş’un (Mezarcı) yaşadıkları öyle içime oturdu ki hikayenin sonuna dek dayansam da bitince kendimi tutamadım ağladım. Eğer umuda ihtiyacınızın olduğu bir dönemdeyseniz kitabı okumayı erteleyebilirsiniz. Kitabın diline gelecek olursak ben çok sevdim. Zaten esasında kitabı hemen okuma sebebim de kullandığı dile olan merakımdan ötürüydü. “… Gök kubbenin altındaki elden el, yerden yer gezerek böyle on beş yıl boyunca … ederek geçindi.”
Biz Savaşı Görmedik
Biz Savaşı GörmedikDulat İysabekov · Ketebe Yayınları · 20235 okunma
84 syf.
10/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Olaylar II.Meşrutiyet’ten önceki bir dönemde geçse de, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın günümüzü anlattığı eser. Gürpınar’ı severim ama bu kitabın okunma zamanı tam da şu zamanmış gibi hissettim okurken. Sanki daha önce okusam, yine beğenecektim evet fakat, bu kadar da anlamlı gelmeyecekmiş gibi…
Efsuncu Baba
Efsuncu BabaHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20187,4bin okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
·
17 günde okudu
Kitabın giriş kısmında, Tolkien’in bu hikayeyi nasıl yazmaya başladığıyla ilgili bir kısım var; ki aynı zamanda hikayeyle ilgili bazı bilgiler de içeriyor. Bu kısmı okuduktan sonra hikayeye başlamak; hem -hikayenin yaratım sürecini öğrendiğimiz için- onu okumayı daha keyifli hale getiriyor hem de hikayede karşılaşacağımız bir takım yazım hatalarından dolayı tadımızın kaçmamasına sebep oluyor. Eğlenceli, şirin bir hikaye ama aynı zamanda da yüzeysel. Özellikle de Tolkien tarafından yazıldığını düşünürsek.
Roverandom
RoverandomJ. R. R. Tolkien · İthaki Yayınları · 20172,473 okunma
192 syf.
10/10 puan verdi
·
24 saatte okudu
J****’nin adı geçiyor ilk kez bu sayıda ve bizimkiler grand line’la ilgili gram bir şey bilmiyorlar henüz ^^ Vay be! Soru-cevap kısmında da Oda sensei’ye D’nin açılımı sorulmuş ve “henüz yanıt veremem” demiş. O yıllarda okuyup, devamını beklemek nasıl keyiflicedir ^^
One Piece 8. Cilt
One Piece 8. CiltEiiçiro Oda · Gerekli Şeyler · 2012246 okunma
Reklam
205 syf.
10/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Verne’in Great Eastern adlı gemi ile Kuzey Amerika’ya yaptığı yolculuktan sonra kaleme aldığı kitap. Bu açıdan kitaba bir seyahat kitabı da diyebiliriz.
Yüzen Şehir
Yüzen ŞehirJules Verne · Alfa Yayınları · 2019272 okunma
704 syf.
10/10 puan verdi
·
21 günde okudu
Kitabın baş karakteri Salim Sina’nın hayatını, dedesinin yaşamından itibaren, Sina’nın ağzından okurken; hem Sina’nın yaşamına hem de paralelinde Hindistan’ın, Pakistan’ın tarihine tanık oluyoruz. Tam da doğduğu ülkenin, o doğduğu an bağımsızlığını kazandığı ve ülkesiyle beraber, ülkesinin de kaderiyle büyüyen, bir çocuk… Rushdie’nin -belki okuduğum ilk kitabının da olmasının etkisiyle- dili beni biraz zorladı ilk başlarda. Özellikle ilk elli, altmış sayfada çok zorlandım ama ondan sonra açıldı kitap, bana göre. Severek okudum ve Hindistan-Pakistan tarihini de merak etmeye başladım bu kitapla beraber.
Geceyarısı Çocukları
Geceyarısı ÇocuklarıSalman Rushdie · Can Yayınları · 2017730 okunma
152 syf.
·
Puan vermedi
·
11 günde okudu
Gogol, bu üç hikayeyle dönemin Rusya’sını özellikle de insanların unvanlara olan düşkünlüklerini ince bir mizahla eleştirmiş. İçlerinde beni anlattığı hikayeyle en çok etkileyeni -belki de içinde bulunduğumuz durum itibariyle biraz daha bağ kurabildiğimizdendir bilinmez- Palto oldu.
Bir Delinin Hatıra Defteri - Palto - Burun
Bir Delinin Hatıra Defteri - Palto - BurunNikolay Gogol · Koridor Yayıncılık · 201755,7bin okunma
280 syf.
·
Puan vermedi
·
12 günde okudu
Küçük Özgür Adamlar, DiskDünya serisinin -çıkış sırasına göre- 30, Tiffany Sızı alt serisinin ise ilk kitabı. Benim için ise yazarla tanışma kitabı aynı zamanda. Seriden iki kitap, isim olarak da beni kendine çok çektiği için bu alt seriyle Diskdünya’ya giriş yaptım. Ve şimdiden diğer alt serileri de deli gibi merak etmeye başladım. Pratchett, olaylara daha önce hiç bakmadığınız bir taraftan bakabiliyor ve olayları onun tarafından görmek gerçekten çok eğlenceli. Kitabında olduğu gibi adeta yeni bir kapı açıyor hayatımıza. Cidden, kendisinin eğlenceli üslubunu ve ‘kellesinin’ içindeki düşünme yapısını çok sevdim. Diğer kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorum.
Küçük Özgür Adamlar
Küçük Özgür AdamlarTerry Pratchett · Deli Dolu Yayınları · 201660 okunma
286 syf.
10/10 puan verdi
·
16 günde okudu
Çok severek okudum. Verne konusunda objektif de olamayabilirim gerçi. Bildiğim kadarıyla Verne, Çin’e hiç gitmedi ama kitapta Çin’i o kadar güzel anlatmış ki… Yer isimlerinin farklı yazılmasından dolayı (Çince olduğu için söyleniş biçimlerinden kaynaklı sanırım) google haritalarda rotayı bulmakta epey zorlandım bazı noktalarda, hatta bir yerden sonra rota biraz tahmini oluştu kafamda bazı yerleri tam bulamadığım için. Keşke kitapta rotayı takip edebileceğimiz bir harita da olsaymış. Sonuç olarak, çok severek ve eğlenerek okuduğum güzel bir kitaptı benim için. Kin-Fo’nun, yaşamanın değerini anladığı bu hızlı ve maceralı yolculuğunda biz de onunla beraber güzel bir maceraya atılmış ve bir yandan da hızlandırılmış bir Çin seyahatine çıkmış olduk.
Çin'de Bir Çinlinin Başına Gelenler
Çin'de Bir Çinlinin Başına GelenlerJules Verne · Alfa Yayıncılık · 2018198 okunma
176 syf.
10/10 puan verdi
·
11 günde okudu
İçerisinde birbirinden ilginç ejderhaları barındıran, 8 adet hikayeden oluşuyor kitap. Nesbit’in ejderhalarının ise neredeyse büyük bir çoğunluğu, bildiğimiz ejderhalara hiç benzemiyor. Ben açıkçası hikayeleri çok sevdim, yazarın muzurca bulduğum dilini ve hayal gücünü de tabi.
Ejderha Kitabı
Ejderha KitabıEdith Nesbit · Karakarga Yayınları · 2019119 okunma
Reklam
690 syf.
10/10 puan verdi
·
32 günde okudu
Yazarının kim olduğunu bilmeden okusaydım bile, bu hikayelerin Verne’e ait olduğuna kalıbımı basacağım, Verne tarzında pek çok hikayeyle beraber yazarın kendi tarzı dışında hikayelerinin de bulunduğu bir kitap. Gerçekten de her birisini okumak inanılmaz keyifliydi. Frritt-Flakk, bana göre, J.Verne’nin tarzının en dışındaki hikayelerden biriydi. Yazarı bilmeyip de bir tahminde bulunmam gerekse, sanırım Cao Xuegin falan derdim. Bilirsiniz, enlem-boylam bilgisi, Verne’nin anlatılarındaki imzası gibidir. Ama bu hikayede Verne’nin bu bilgiyi bize vermeyip, tarzının epey bir dışına çıktığı hikayenin sonunda da buradaki yerle ilgili “enlem-boylam bilgilerinin en iyi coğrafyacılarca bile tam manasıyla bilinmediği” bilgisini vermesi, yine bu hikayede hoşuma giden detaylardan biriydi. Raton Ailesi ise bir J. Verne masalı. Bu arada, Ebedi Adem hikayesinde geçen bir kısım, yakın zamanda denk geldiğim bir Verne haberini hatırlattı ve inanılmaz heyecanlandım diyebilirim. Hikayeyi okuyunca düşündüm ki; bence o kapsül gerçekten de Verne’e aitse, ipuçlarını kesinlikle biz bulalım diye bırakmadı. (J.Verne’nin zaman kapsülü bulundu, haberi)
Bütün Öyküler
Bütün ÖykülerJules Verne · Alfa Yayıncılık · 201997 okunma
191 syf.
·
Puan vermedi
·
14 günde okudu
Anlamsız bir görev için gönderilen bir savaş pilotunun; görev esnasında kafasından geçen düşünceleri, içinde bulunduğu duygu durumlarını inanılmaz betimlemeler ve örneklerle anlatmış bize yazar. Zaten kendisi de bir pilot olduğu ve bu tarz görevlerde aktif olarak yer aldığı için; bu benzetmeler ve duygu durumları, bir yazarın hayal gücü değil, gerçekliğin ta kendisi. Savaşın bir macera olmadığını ve anlamsızlığını bizzat savaşın içinde yer almış birinden dinlemek gibi bu kitabı okumak. “... Yazı tura oynarken, bir tarafa ölümü, diğer tarafa yaşamı koymak, bir macera elde etmek için yeterli değildir. Savaş bir macera değil. Savaş bir hastalık.”
Savaş Pilotu
Savaş PilotuAntoine de Saint-Exupéry · Dokuz Yayınları · 20191,336 okunma
192 syf.
·
Puan vermedi
·
38 günde okudu
Kitabı okurken biraz zorlandım ama bunun kitapla alakalı olduğunu söyleyemem. Yazarın üst üste üç kitabını okumaktan kaynaklı. Çünkü kitabın, bir önce okuduğum, Gece Uçuşu adlı kitaptan pek bir farkı yoktu. Küçük Prens’i nasıl farklı yazabilmiş yazar diye düşünürken; onda da bize hikayeyi anlatan kişinin, uçağı arızalandığı için çöle zorunlu iniş yapan bir pilot olduğunu hatırladım. Yazarın bu pilot, uçak, uçak postası merakı ne diye düşünüp biyografi kısmına bakmak sonradan aklıma geldi. Ama keşke daha önce baksaymışım dedim. En azından ne beklemem gerektiğini bilirdim. Kitap güzel yazılmıştı aslında. Ama, dediğim gibi, üst üste aynı konular olması beni sıktı biraz. Bu yüzden yavaş yavaş okudum. Yarım bırakmak ya da üstünkörü geçmek istemedim. Benim gibi üst üste kitapları okuyacak olan varsa, öncesinde yazarın biyografisini okumalarını tavsiye ederim. Zaten buradaki kısımda da (1000kitap yazar bilgisi) bununla ilgili detaylı anlatım var.
İnsanların Dünyası
İnsanların DünyasıAntoine de Saint-Exupéry · Dokuz Yayınları · 20201,833 okunma
96 syf.
7/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Öncelikle bu serinin ismini çok seviyorum: Kayıp Kitaplar Kütüphanesi. Kitaba gelirsek; yazar, kendine (aynı zamanda okura) bir takım sorular soruyor. Ve bilimsel veriler ışığında bu sorulara cevaplar arayarak başka gezegenlerde canlılar var mı bunu ispatlamaya çalışıyor. Sonrasında kendi hayal gücünü kullanarak bu canlılar ve diğer gezegenlerde hayat nasıldıra ulaşıyor. Bu arada yazar, Ziya Paşa’dan “bu kitabın anlattığı bilimsel fikirlere uygun olması bakımından” bir şiir de paylaşmış. Sadeleştirilmiş kısmında şiir sadeleştirilmiş olmadığından Google’dan aradım ama genelde çoğu sayfada 1. bend.i vardı. Şurada 2. bendin de (kitapta geçen kısım) sadeleştirilmiş hali var: divaniedebiyat.blogspot.com/2014/06/terci-i...
Başka Dünyalarda Canlı Mahlukat Var mıdır?
Başka Dünyalarda Canlı Mahlukat Var mıdır?Osman Nuri Eralp · Karakarga Yayınları · 201972 okunma
176 syf.
6/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Bu masallar genelde; Kore’nin kuruluşu, ismini nasıl ve nereden aldığı, Korelilerin -tarihi Kore dizi ve filmlerinde de karşılaştığımız- geleneksel giyim tarzlarının ve saç bağlama şekilerinin ne şekilde oluştuğuyla ilgili. Çoğu masal bu şekilde olduğundan, benim için, alışık olduğum masal tarzından biraz uzaktı. Yani demek istediğim, bir insan (ya da hayvanın) başına gelen ve ders alınması gereken kısa hikayeler gibi değil de ninenizden veya dedenizden Koreliymişsiniz de ülkeniz ve gelenekleri nasıl oluşmuş vs gibi tarihi hikayeler dinliyormuşsunuz gibi. Ama Kore hakkında fazla şey öğrendiğim de kesin. Not: Kitabın arka kapağında 24 yazılmış ancak içinde 26 masal var.
Kore Masalları
Kore MasallarıWilliam Elliot Griffis · Maya Kitap · 2019129 okunma
240 syf.
7/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Mukashi mukashi (evvel zaman içinde) biri, Japon Masallarını okumuş :) Animelerden olsa gerek bu dünya çok alışılmadık gelmedi. Masalları okurken aynı zamanda Asya kültürü hakkında da bazı fikirler ediniyorsunuz. Misal masalları okurken en çok karşılaştığım ifadelerden biri de “perdelerin ardına saklamak”tı. İmparator’un ve İmparatoriçe’nin başlıklarının önündeki perdelerin sebebi, onların diğerlerinden üstün sayılmasıymış örneğin (!) Bu ve bunun gibi -kültüre dair fikir verici- pek çok ifade mevcut.
Japon Masalları
Japon MasallarıYei Theodora Ozaki · Maya Kitap · 2018836 okunma