Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmet Özer

Ahmet Özerİbni Sina yazarı
Yazar
7.8/10
15 Kişi
113
Okunma
10
Beğeni
3.909
Görüntülenme

Hakkında

Prof. Dr. Ahmet Özer, 1960'ta Van'da doğdu. İlk, orta öğrenimini Van'da, lise eğitimini Diyarbakır'da bitirdi. 1986'da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi'nde sosyoloji alanında, ODTÜ'de ise "Bilim ve Siyaset Felsefesi" alanında olmak üzere 2 master yaptı. 1999'da doçent oldu, bu yıl ise profesör. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi. Kan davası, Güneydoğu'nun sosyo ekonomik yapısı, İsrail'deki Kibutz ve Moşhavlar ile GAP Bölgesi'nin karşılaştırılması, bölgenin geleneksel yapısı ve kalkınma süreci, bölgedeki yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar yaptı.
Tam adı:
Prof. Dr. Ahmet Özer
Unvan:
Türk Akademisyen, Yazar
Doğum:
Van, 1960

Okurlar

10 okur beğendi.
113 okur okudu.
2 okur okuyor.
70 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Mustafa Kemal Atatürk 20 Ekim 1927
Sayfa 149Kitabı okudu
Günle dokunan
Şimdi yolunmuş gül bahçelerinin koynunda Yeşeren çocuk sesleridir dünyayı tutan.
Sayfa 21 - Artshop YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Sevgilim şiir
Gökkuşağının ardından koşuyorum Bulutların ipleri ellerimde İstesem bütün gökyüzünü indirebilirim yere Bir mektupla giriyorsun gönül evime Sesim şiir.
Sayfa 27 - Artshop YayıncılıkKitabı okudu
Yıldızlarla konuşan sesimdir yitirmediğim Sesimdir gecenin sonsuz derinliğine Aşkın ve ayrılığın çığlığı olup serilen.
Sayfa 73 - Artshop YayıncılıkKitabı okudu
Bulutların geçtiği akşam
Bir ada mıydık neydik kendi denizimizin ortasında
Sayfa 47 - Artshop YayıncılıkKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
826 syf.
4/10 puan verdi
·
Beğendi
·
2183 günde okudu
Bu kitabı da çook uzun zaman önce okumuştum ama sevemedim çünkü konusu çok ağır dili akıcı ve sade değil bence okumak isteyenlerde okumasın hiç tavsiye etmiyorum zamanınıza yazık
Beş Büyük Tarihi Kavşakta Kürtler ve Türkler
Beş Büyük Tarihi Kavşakta Kürtler ve TürklerAhmet Özer · Hemen Kitap · 201127 okunma
160 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Zor zahmetli yaşamı bir solukta anlativermis. Bilhassa seruven tadinda olmus. Kolaylikla anahtar kavramlara kapi aralayabilir. Gençlere onerilebilir.
İbni Sina
İbni SinaAhmet Özer · Demirbaş Yayınları · 200935 okunma
·
Puan vermedi
Kürtleri yakından tanımak isteyen Türk kardeşlerim e tavsiyemdir. Acilen okumaları lazım, çaldıran, Malazgirt savaşlarında yorgun orduya kan veren Kürtler olmasaydı belki şu an Farsların hegomanyası altında olurduk... Çok özgün tarihi vesikalara dayalı muhteşem kitap... Keyifli okumalar.
Kürtler Cumhuriyet'e Neden İsyan Etti?
Kürtler Cumhuriyet'e Neden İsyan Etti?Ahmet Özer · Hemen Kitap · 20132 okunma