Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Anthony Curtis

Anthony CurtisVirginia Woolf yazarı
Yazar
8.0/10
3 Kişi
24
Okunma
1
Beğeni
1.195
Görüntülenme

Hakkında

1926'da doğdu. Merton College'da öğrenim gördükten sonra Sorbonne'da İngilizce dersleri verdi. Daha sonra edebiyat gazeteciliğine geçti ve The Times'ın edebiyat ekinde editör yardımcısı olarak çalıştı. 1960-70 arasında Sunday Telegraph'ta, 1970-90 arasında ise Financial Times'da sanat ve edebiyat editörlüğü yaptı. Somerset Maugham, Henry James ve Seamus Heaney'nin eserleri üzerine incelemeler yaptı ve tiyatro eleştirileri kaleme aldı. BBC Radyosu için oyunlar hazırladı. Edebiyat editörlüğü yaptığı döneme ilişkin gözlemlerine ve bu alana ilişkin görüşlerine yer verdiği Lit Ed: On Reviewing and Reviewers adlı kitabı 1998'de yayımlandı.
Unvan:
Yazar
Doğum:
1926

Okurlar

1 okur beğendi.
24 okur okudu.
2 okur okuyor.
16 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Hayat, sürekli bir mücadeleydi. Hayat, çok büyük güç ve cesaret gerektiriyordu. Belki de hepsinden önemlisi, biz insanlar yanılmaya meyilli varlıklar olduğumuz için, insanın kendisine güveninin olması gerekiyordu.”
Acele etmeye gerek yoktu. Göz kamaştırmaya gerek yoktu. Kendinden başka kimse olmaya gerek yoktu.
Reklam
Bir kadının parası ve kendine ait bir odası olmalı.
Virginia'nın kitapları ile ilgili düşünce
Şiir gibi, detaylar yerine ana hatları vermektedir. Roman türünün özelliklerinden brisi olan muhteşem gerçekleri kaydetme gücünü çok az kullanmaktadır. Karakterlerin evleri, gelirleri ve meslekleri hakkında bize çok az şey anlatacaktır; sosyolojik romanla veya belli bir çevrede geçen romanla çok az benzer yönü olacaktır. Bu sınırlamalarla birlikte, karakterlerin hislerini ve düşüncelerini yakından ve canlı bir şekilde ancak farklı bir açıdan anlatacaktır. Roman türünün şimdiye kadar yaptığı gibi sadece veya esas olarakinsanların birbirleriyle ilişkilerini ve birlikte yaptıkları eylem değil, aklın genel düşüncelerle ilişkisini ve tek başına olduğu zamanki monoloğunu vermesi bakımından şiire benzeyecektir.
Sayfa 231Kitabı okudu
Bir yabancıyla karşılaştığında umutlarının tazelendiğini hissederdi, çünkü yabancılar onun söz verdiği şeyleri yapmadığını söyleyemezlerdi, onun çekiciliğine kapılıp yeni bir başlangıç fırsatı verirlerdi.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
335 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
29 günde okudu
Virginia Woolf Bloomsbury ve Ötesi, Virginia Woolf üzerine oldukça kapsamlı bir çalışma. Bloomsbury topluluğu Virginia Woolf, eşi Leonard Woolf, kız kardeşi ressam ve tasarımcı Vanessa Bell, Clive Bell, modern makro ekonominin kurucularından John Maynard Keynes, E.M.Forster, Lytton Strachey, Roger Fry ( Virginia Woolf onun da özyaşamöyküsünü yazar) Duncan Grant ve Desmond MacCarthy’den oluşur.Daha sonra Katherine Mansfield, Bertrand Russel, T.S Eliot, Vita Sackville-West, D.H Lawrence gibi kişiler de katılır.Viktoryen dönemin baskılarından uzak yaşayan bu grup, entelektüel tartışmaları, dönemin sanat akımlarını odağına alır. Anthony Curtis bu kitapta Virginia Woolf’un ekseninde Britanya İmparatorluğu’nun dönüşümüne, feminist hareketin gelişimine ve iki dünya savaşının etkilerine ışık tutmuş.Virginia Woolf’un Britanya’nın Alman ordusunun eline geçmesi ihtimaline karşı, eşiyle birlikte intihar planları yaptığını bilmiyordum.Bunu da bu kitapla öğrendim. Kitap boyunca bahsedilen isimleri zaman zaman takipte zorlandım.Yine de iyi ki okudum dediğim kitaplardan biri oldu Virgina Woolf Bloomsbury ve Ötesi.
Virginia Woolf
Virginia WoolfAnthony Curtis · İletişim Yayıncılık · 201225 okunma
335 syf.
3/10 puan verdi
·
13 günde okudu
Bu yılın son kitabı benim için; zor, kafa karıştırıcı bir kitap ama insanı bir süre sonra içine alıyor. Virginia Woolf, Mrs. Dalloway’i neden yazdığını günlüğünde şöyle açıklar: “Hayatı ve ölümü, aklı ve deliliği vermek istiyorum; toplum düzenini eleştirmek istiyorum…” Böylece ortaya uyum bozukluğu yaşayan karakterler çıkar. Onları bu hale getiren, düzenin çarpıklığıdır. Çünkü uyum, toplumun belirlediği kalıplara sıkışıp kalmaktır. Oysa insan ruhu, hiçbir kalıba sığamayacak kadar özgürdür. Woolf bu kitapla, bütün toplumsal değerleri çürütür. Huhnes, Mrs. Dalloway ile ilgili yazdığı eleştiri yazısında bunu şöyle açıklar: “Woolf, romanını son derece canlı bir şekilde betimlediği Londra’nın tek gerçekliğinde temellendirir ancak, bu gözle görülür dünyasının elle tutulurluğuna rağmen, kitap boyunca hafif bir korku ortaya çıkar.
Virginia Woolf
Virginia WoolfAnthony Curtis · İletişim Yayıncılık · 201225 okunma