Barbara Pusch

Türkiye'ye Uluslararası Göç yazarı
Yazar
Derleyen
10.0/10
1 Kişi
4
Okunma
0
Beğeni
972
Görüntülenme

Hakkında

Barbara Pusch Viyana Üniversitesi’nde sosyoloji, Türkoloji, felsefe ve etnoloji okumuştur. Akademik kariyerine Viyana’daki Türk kızları üzerine yüksek lisans tezi ile başlamıştır. Doktorasını Viyana Üniversitesi’nden Türkiye’deki Yeşiller Hareketi üzerine yazdığı tez ile almıştır. Sonrasında çeşitli post-doktora projelerinde “Türkiye’de Kadın ve İslam” çalışmıştır. Ardından, ana araştırma konusu olarak göç çalışmasına odaklanmış ve Türkiye’de göç üzerine çeşitli uluslararası çalışma gruplarına dahil olmuştur. Yakın zamanda, Orient-Institut Istanbul’da eş araştırmacı olarak göç için hedef ülke olarak Türkiye, Türkiye’deki Alman vatandaşlar, yeniden göç ve Türk-Alman ulusötesileşmesi üzerine çalışmaya başlamıştır.
Unvan:
İPM(İstanbul Politikaları Merkezi) Araştırmacısı

Okurlar

4 okur okudu.
8 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
1914 yılında bugünkü Türkiye'nin nüfusunun yüzde 19'u, diğer bir söyleyişle, her beş kişiden biri Türk ve Müslüman olmayan Osmanlı tebaasıdır. Cumhuriyetin kuruluşundan dört yıl sonra (1927'de), Türkiye nüfusu 13 milyonun biraz üzerindedir ve bu Müslüman olmayan nüfus yüzde 3'ün altındadır.
Reklam
Birinci Dünya Savaşı sonrasında olduğu gibi, tüm Alman kurumlarına (Alman Hastanesi istisnasıyla) el konulmuştur. Bunun yanısıra Türkiye, Alman pasaportuna sahip herkesin Almanya'ya dönmesini ya da Anadolu'da gözetim altında tutulmasını talep etmiştir. Gözaltına alınanların, 1945 yılı Aralık ayında İstanbul'a dönemlerine izin verilmiştir.
Sayfa 152Kitabı okudu
Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923 yılı Ekim ayında Türkiye Cumhuriyeti'ni kurması ve 1924 yılı Mart ayında bir Türk-Alman dostluk anlaşmasının imzalanması ile Alman vatandaşları Türkiye'ye dönme hakkı elde etmiştir.
Sayfa 150Kitabı okudu
1991'de Körfez Savaşları sırasında on binlerce Iraklı Kürtün sınırları geçerek Türkiye'ye sığınmasının ardından yapılan bir düzenlemeyle, 1994 yılından bu yana, Avrupa dışı ülkelerden gelerek Türkiye'de iltica talebinde bulunanlara geçici sığınma veriliyor.
Sayfa 299Kitabı okudu
1934 İskan Kanunu
Bu yasal düzenleme bir yandan, "Türk soyundan olan ve Türk kültürüne bağlı olanların" Türkiye'ye göçmen ya da mülteci olarak gelmelerinin önünü açıp kolaylaştırmayı amaçlarken, diğer yandan bu tanıma uymayanların göçmen ya da mülteci olarak Türkiye'ye gelişlerini önlemeyi hedeflemektedir.
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok