Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Indu Sundaresan

Indu SundaresanYirminci Eş yazarı
Yazar
9.2/10
23 Kişi
53
Okunma
2
Beğeni
1.325
Görüntülenme

Hakkında

Indu Sundaresan, Hintli bir tarihi kurgu yazarıdır. Babür hanedanının hanelerine ve prenseslerine dair kurgusal kitaplar yazıyor Hindistan'da dünyaya geldi ve ülkenin dört bir yanındaki Hava Kuvvetleri üsleri üzerinde büyüdü. Bir savaş pilotu olan babası, seyircisini tutsak etmeyi başaran bir hikaye anlatıcıydı. Hindistan'da, görev sırasında çarpışmada hayatını kaybetti. Indu Sundaresan, Ekonomide Delaware Üniversitesi'nde yüksek lisans çalışmaları için Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı. İlk romanı ''Yirminci Eş.'' Eşi ve kızı ile Seattle, Washington'da yaşıyor.
Unvan:
Hintli-Amerikalı Yazar
Doğum:
Hindistan

Okurlar

2 okur beğendi.
53 okur okudu.
36 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Konaklama alanı devasaydı ve her çadır dizisinin nakletmek için 100 fil , 500 deve, 400 adet araba, 100 katır ve 100 taşıyıcıya ihtiyacı vardı. Büyük çadır ve direkler gibi en ağır yükü filler taşıyordu. Daha küçük çadırlar ve yükler develere yükleniyordu. Katırlar ve arabalar mutfak araç gereçleri için kullanılıyordu. Taşıyıcılarsa, küçük ama değerli parçalardan sorumluydu. İmparatorun sofrasında kullanılan porselen ve altın tabaklar ya da hükümdarlık çadırlarını süsleyen narin perdeler ve halılar hep onlar tarafından taşınırdı.
Sayfa 282 - LiteratürKitabı okudu
Ebe kadın alçak bir sesle, “bir kız” dedi. Bunu derken, Mihrünisa’ya acıyarak baktı. Bunca yıllık evlilikten sonra, bu kadıncağız doğura doğura çelimsiz bir kız bebek doğurmuştu. Ne kötü bir talih!
Sayfa 258Kitabı okudu
Reklam
Altı
"Büyürler, evlenirler. Sonra asıl yuvalarına giderler. Kendi çocukları olur.
Sayfa 132 - LİTERATÜR YAYINCILIKKitabı okudu
Selim, Ekber’in mezarının soğuk taşını öpmek için yere eğildi. Yas tutanlar gidince, dışarıda, yağmurda beklemeye koyuldu. Gözyaşları, yağmur tanelerine karışıyordu. Mezarın inşası bitince, babasının büyüklüğünü simgeleyen bir abide yükselecekti. Yıllar boyu, Hindistan halkı buraya gelip bu büyük İmparator’a saygılarını sunacaktı. Ve o, yani Selim, aziz ülkesine elinden geldiğince özen gösterecekti. Gelecek kuşaklar, Ekber’in doğru bir seçim yaptığını düşüneceklerdi. ... Gelecek nesiler onu İmparator Cihangir olarak tanıyacaktı
Sayfa 236 - LiteratürKitabı okudu
Ekber yüzünü kaftanının yenine gömdü. Fazıl’ın ölüm haberinin üstünden üç gün geçmişti ve o kendini dairesine kapatmış, ne kimseyi görüyor ne de kimseyle konuşuyordu. Buna haremindeki zevceleri de dahildi. Böyle erkek evlatlara sahip olmak için ne günah işlemişti acaba? Murad ölmüştü. Danyal kendini içkiye ve afyona vermişti, sefil bir gençti. Selim’e gelince… O, diğer iki kardeşinden daha çok, babasının kalbini kıracak şeyler yapmıştı…
Sayfa 196 - LiteratürKitabı okudu
(...) Bir hayvanat bahçesindeki en tehlikeli hayvan insandır.
Indu Sundaresan
Indu Sundaresan
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
561 syf.
9/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Yirminci eş kitabının (
Yirminci Eş
Yirminci Eş
) devamı olan ikinci kitaptır. İki kitapla ilgili aynı anda bir şeyler yazmaya çalıştım. Bu iki kitap hakkında bir iki açıklama yapılmayı hak ediyordu bence. Okumak isterseniz linkini buraya bırakıyorum #59928714
Güller Şöleni
Güller ŞöleniIndu Sundaresan · Literatür Yayıncılık · 200624 okunma
456 syf.
8/10 puan verdi
·
12 günde okudu
Babür Şah'ın Hindistan'ı fethinden sonra, oğlu Humayun Şah, sonrasında onun da oğlu Ekber Şah Hindistan'ın kralı olurlar. İşte kitabımız Ekber Şah döneminden başlar. Ekber Şah'ın oğlu Selim ile Mihrünisa'nın aşkı.. İran'dan Hindistan'a göç eden fakir bir tüccarın kızı Mihrünisa. Babası bebekken fakirlikten ve göçebelikten dolayı bakamayacağını
Yirminci Eş
Yirminci EşIndu Sundaresan · Literatür Yayıncılık · 200929 okunma
456 syf.
8/10 puan verdi
·
20 günde okudu
Hint-Moğol İmparatorluğu
Yazar kitabın sonunda da belirttiği gibi kurguların olduğu da kitabı okurken anlaşılıyor. Ama bu da var ki Hint-Moğol İmparatorluğunu tanıma fırsatı vermiştir. Hint-Moğol İmparatorluğu'nun yapı taşlarını nelere önem verdiğini, halkın yaşamı ve sosyal yaşamında yedikleri-içtikleri, giyim ve kuşamlarına değin bir çok şey içerir. Saray halkının ve saray yaşantısını da yakından görme fırsatımız olmuştur. Sarayın(İmparatorluğu) önem verdiği dilin ne olduğunu duyunca gurur duymaktan da kendimi alamadım. "Türkçe"ye önem vermişlerdir.
Yirminci Eş
Yirminci EşIndu Sundaresan · Literatür Yayıncılık · 200929 okunma