Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kenneth C. Davis

Kenneth C. DavisEdebiyattan Pek Anlamam yazarı
Yazar
6.3/10
13 Kişi
66
Okunma
0
Beğeni
809
Görüntülenme

Kenneth C. Davis Sözleri ve Alıntıları

Kenneth C. Davis sözleri ve alıntılarını, Kenneth C. Davis kitap alıntılarını, Kenneth C. Davis en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hayatımızı ve zihnimizi değiştirmek için okuruz. Tabii ki başka sebepler de var; keyif, heyecan arzusu, tatlı bir aşk hissiyatı... Ama en derinde, kitaplar insanı değiştirebildiği için okuduğumuzu düşünüyorum.
Sayfa 9
"Bilmediklerinizi bir arya toplasanız" demişti bir zamanlar adı pek duyulmamış İngiliz yazar Sydney Smith (1771-1845), "çok büyük kitap olur."
Sayfa 7
Reklam
Teste devam, bunlar daha 'biz'lik cümleler, en azından bazıları:)
Hangi kitabın ilk cümlesi? 1. Tom Sawyer'ın Serüvenleri adında bir kitap okumamışsanız beni tanımazsınız ama önemi yok bunun. O kitabı Bay Mark Twain yazmıştı, söyledikleri çoğunlukla doğruydu. 2. Kaptan Ahab ne ilk kocamdı ne de son. 3. Olay, 20. Yüzyılın ilk yarısında, bir gece, Turgut'un evinde başlamıştı. 4. Nisan ayının soğuk, ama açık bir günüydü; saatler 13'ü gösteriyordu. 5. Ben Bombay'da doğdum... evvel zaman içinde. Yok bu yetmez, tarihi söylemeden olmaz; 15 Ağustos 1947'de , Doktor Narlikas'ın doğumevinde dünyaya geldim. 6. Başını, fırtına yüklü Kuzeydoğu Denizi'nden bir mil kadar yükseğe kaldıran tek bir dağdan oluşmuş Gont adası, büyücüleriyle ünlüdür. 7. Toros dağlarının etekleri ta Akdeniz'den başlar.
Sayfa 71 - NTV/ 2. BASKIKitabı okudu
Bir teste var mısınız sevgili 1k? :)
Bakalım aşağıdaki ünlü ilk satırlardan kaçını biliyorsunuz. (Dikkat, sakın oltaya gelmeyin!) 1. Bu, ilk görüşte aşktı. 2. Dünyaca kabul edilmiş bir gerçektir, hali vakti yerinde olan her bekâr erkeğin mutlaka bir eşe ihtiyacı vardır. 3. Albay Aureliano Buendia, yıllar sonra idam mangasının karşısında dikildiğinde, babasının onu buzu keşfetmeye götürdüğü o çok uzaklarda kalmış ikindi vaktini anımsayacaktı. 4. Bir sabah tedirgin düşlerden uyanan Gregor Samsa, devcileyin bir böceğe dönüşmüş buldu kendini. 5. Tüm zamanların en iyisiydi bu ... en kötüsü de. 6. Evvel zaman içinde ve ne güzel evvel zamanlardı onlar bir küçük möinek varmış yoldan aşağı inen ve yoldan aşağı inen bu küçük möinek tuku bebek adında cici bir küçük çocuğa rastlamış. 7. Baba o baltayla nereye gidiyor? 8. Bunu Tanrı'dan başka kimseye söyleme sakın.
Sayfa 13 - NTV / 2. BASKIKitabı okudu
Distopya tutkunları 5te 5 yapabilecek misiniz bakalım :)
1516'da Sir Thomas More adlı bir düşünür, açgözlülüğün, akıldışı düşüncelerin, dini hoşgörüsüzlüğün olmadığı bir ada düşledi ve bu adaya Yunanca'da "yok ülke" veya "olmayan yer" anlamına gelen Ütopya adını verdi. 1535 yılında Britanya'da , Kral VIII. Henry tarafından More'un kafası kesilecekti. Belki de More'un kötü yazgısının etkisi olacak ki, sonraki yazarlar da karamsar distopyalar kaleme aldılar. Bakalım aşağıdaki betimlemelere göre bu "cesur yeni dünyalardan" kaç tanesini tanıyorsunuz? 1. Yazarın 1948'de kurguladığı, sözde artık "Bir Numaralı Uçuş Pisti"nin parçası olan eski Büyük Britanya'da geçen distopya kitabı hangisidir? 2. Hangi romanda yurttaşlar Ford'a taparlar ve mutlu olmak için yatıştırıcı soma tabletleri yutarlar. 3. Gençler için yazılmış hangi romanda, insanların hiç acı çekmediği ve yalnızca siyah ve beyazı görebildiği "aynılık" felsefesine dayanan bir toplum betimlenir? 4. Hangi distopya romanında Guy Montag gibi itfaiyeciler yangın söndürmek yerine yangın çıkarır? 5. Hangi romanda kapitalist sistemde yaşayan insanların iki ayrı ırk olarak (biri yerin altında yaşayanlar olarak) geliştiği düşünülmüştür?
Sayfa 55 - NTV/ 2. BASKIKitabı okudu
Reklam
William Faulkner
Geçmiş asla ölü değildir. Hatta geçmiş bile değildir.
Sayfa 97 - NTV/ 2. BASKIKitabı okudu
"Geçmiş asla ölü değildir. Hatta geçmiş bile değildir."
Sayfa 97 - William FaulknerKitabı okudu
Giriş
"Bilmediklerinizi bir araya toplarsanız" demişti bir zamanlar adı pek duyulmamış İngiliz yazar Sydney Smith (1771-1845) "çok büyük bir kitap olur."
Sayfa 7 - NTV / 2. BASKIKitabı okudu
Edebiyat mı ihanet mi, bilemedim:
Soru: Kafka'nın yayımlanmamış yazılarıyla ilgili olarak dostu Max Brod'dan ricası neydi? Cevap: Brod'un onları yakmasını istemişti. Brod ise Kafka'nın hem güncesini hem de Şato dahil olmak üzere bütün yapıtlarını redaksiyondan geçirip yayımladı. Kafka hayattayken sadece Dönüşüm'ü ve diğer birkaç öyküyü isteksizce de olsa yayımlamıştı.
Sayfa 37 - NTV / 2. BASKIKitabı okudu
Reklam
Sydney Smith
Bilmediklerinizi bir araya toplarsanız çok büyük bir kitap olur.
Bir test daha :)
Aşağıdaki mezar taşı yazılarının hangi yazar veya şairlerin mezarlarına ait olduğunu biliyor musunuz? 1. Kendimi sana doğru savuracağım/Yenilmeksizin ve boyun eğmeden, ey ölüm! 2. Burada, vahşi haksızlıklar karşısında kalbi paramparça olan biri yatıyor. 3. Ne içindeyim zamanın/ Ne de büsbütün dışında 4. Hiçbir şey ummuyorum, hiçbir şeyden korkmuyorum, özgürüm 5. Dedi Kuzgun: Bir daha asla!
Sayfa 123 - NTV/ 2. BASKIKitabı okudu
Oscar Wilde
"Hepimiz çukurun dibindeyiz ama bazılarımızın gözü yıldızları görür."
Sayfa 145 - Oscar WildeKitabı okudu
Victor Hugo
"İnsanlar orduların istilasına karşı direnebilirler" diye yazdı Victor Hugo, "ama fikirlerin istilasına karşı direnmek imkansızdır."
George Orwell'in gerçek adı Eric Arthur Blair'dir. G.Orwell takma adını, 1933'te yayımlanan "Londra ve Paris'te Beş Parasız" adlı eserinin yayımlanmasından sonra kullanmaya başlamıştır. Böylelikle zengin kesimin tercih ettiği okulda (Eton) eğitim gördüğü hususunu, yani geçmişini gizlemeye çalışmıştır. Geçmişinin, yoksulluk üzerine yayımladığı bu kitaba dair görüşleri olumsuz etkilemesini istememiştir.
Sayfa 28
19 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.