Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mevlüt Albayrak

Mevlüt AlbayrakEstetik'in Serüveni yazarı
Yazar
Çevirmen
9.4/10
4 Kişi
12
Okunma
4
Beğeni
1.750
Görüntülenme

Hakkında

İslam felsefecisi. Lisans eğitimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde (1987), yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslâm Bilimlerinde (1993), doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimlerinde (1997) tamamladı. Süleyman Demirel Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Felsefesinde doçent olarak görev yaptı. Süreç din felsefesi, ekoloji ve din, dini çoğulculuk, ahlak, din ve felsefe, din ve bilim ilişkisi konularında çalıştı. Makaleleri, Arayışlar, İslâmî Araştırmalar (Gazali Özel Sayısı), Tabula Rasa, Dinî Araştırmalar, Tasavvuf dergilerinde yayımlandı.
Tam adı:
Prof. Dr. Mevlüt Albayrak
Unvan:
Türk Akademisyen, İslam Felsefecisi, Yazar

Okurlar

4 okur beğendi.
12 okur okudu.
5 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Kant'ın ifade ettiği gibi, "sanat, güzel bir şeyin temsili değildir, bir şeyin güzel temsilidir.""
Reklam
"...bir roman okumam hayatıma maddi katkı sağlar mı? Toplamayı sınırlı bir tecrübe alanı ediminin tamamlanmışlığı olarak alırsam, cevap hayır olacaktır. Ancak toplamayı, 'varoluş ve evren niteliğinde dosdoğru görünür' kılmanın tek ve ayrı bir imkanı ve çabası olarak alırsam, cevap evet olacaktır. Zevk aldığım/ hoşlandığım bir edim, sadece tek başına bir varlık alanı oluşturan bir şey değildir. O tümün içinde tümle birlikte var olan bir edim olduğunda insan doğasının ortak duygusu olabilir."
Toplumun tümü için yasa ancak bu yolla, yani aklın çabasıyla çıkarılabilir. Akıl her şeyin başıdır ve yasa da içinde olmak üzere her şeyi yaratmıştır.
Sayfa 203 - Fakülte Kitabevi Yay.Kitabı okudu
Epiktetos’a göre felsefe, “zaruri ve elzem vazifelerde cılızlığımızı ve bilgisizliğimizi anlamak” ile başlar. Felsefe bir hayat tarzıdır. O yüzden, kişi kendisini filozof olarak adlandırmamalıdır. Filozof, cahillerin önünde güzel cümleler kurmaz. Çünkü o bu sözleri yaşamayı tercih eder.
Sayfa 255 - Fakülte Kitabevi Yay.Kitabı okudu
Başkalarını yenerek güçlü adını alan insan ancak kendisini yenerek, “kahraman” olur.
Sayfa 68 - Fakülte Kitabevi Yay.Kitabı okudu
Estetik üzerine önemli başvuru kaynakları:
1.Baumgarten-Aesthetica 2.Kant-Yargı Yetisinin Eleştirisi 3.Hegel-Estetik Dersleri 4.Schiller-İnsanın Estetik Eğitimi Üzerine Mektuplar 5.Benedetto Croce-Estetik 6.Terry Eagleton-Estetiğin İdeolojisi 7.Afşar Timuçin-Sorularla Estetik El Kitabı 8.Suut Kemal Yetkin-Estetik Doktirinler 9.İsmail Tunalı-Marksist Estetik 10.Estetik ve Politika 11.Georg
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
374 syf.
9/10 puan verdi
·
118 günde okudu
Sevgili hocamın kitaplarından biri. Benim güzel ders kitabım. :) Sahi nedir güzel? Bir şeyin estetik olması için güzel mi olması gerekir? Estetik nedir? Sanat nedir? Sanat felsefesi nedir? Sanatın süreci/serüveni nasıl başlamıştır nereye ulaşmıştır? Okuyunuz, okutunuz :)
Estetik'in Serüveni
Estetik'in SerüveniMevlüt Albayrak · Akçağ Yayınları · 20128 okunma
311 syf.
9/10 puan verdi
·
101 günde okudu
Anlamaya ve öğrenmeye çalışırken sayfalarda izler bırakırız. Onlar bilginin emeksiz olmayacağını kanıtlar nitelikteki izlerdir. Üniversitemin ilk yıllarında okuduğum bu eserlerin sayfalarını açıp bakmak, kenarlara aldığım notlara göz gezdirmek bile öyle mutlu ediyor ki ben bu kitaplara nasıl kötü yorum yaparım. Öyle güzel öyle bilgi dolular. Alınız okuyunuz, okutunuz :) Felsefenin Serüveni 1 ve 2 meraklılarına önerilir .
Felsefenin Serüveni, Eski Çağda Felsefe
Felsefenin Serüveni, Eski Çağda FelsefeMevlüt Albayrak · Fakülte Kitabevi · 20145 okunma