8.6/10
17 Kişi
53
Okunma
4
Beğeni
2.103
Görüntülenme

Rudi Paul Lindner Yorumları ve İncelemeleri

Rudi Paul Lindner yorumları ve incelemelerini, Rudi Paul Lindner kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Rudi Paul Lindner puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
288 syf.
9/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Ünlü tarihçi Rudi Paul Lindner, bu eserinde Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda onun sahip olduğu göçebe mekaniklerinin önemli rol oynadığını öne sürüyor ve Paul Wittek'in gaza tezine karşı çıkıyor. Göçebelerin gözünden bir Osmanlı tarihi denemesi yapan Lindner, eserinde Osmanlı'nın imparatorluk hüviyetine büründükten sonra göçebeleri nasıl yerleşikleştirmeye çalıştığını, onları dizginlemek için neler yaptıkları arşiv belgeleriyle ortaya koyuyor. Tarih öğrencilerinin okuması gereken bir eser.
Göçebeler ve Osmanlılar
Göçebeler ve OsmanlılarRudi Paul Lindner · İmge Kitabevi · 202022 okunma
208 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Osmanlı Tarihöncesi
Osmanlı Devleti'nin kuruluş süreci tarihi veriler bağlamında yeterince aydınlatılamamış bir gerçektir. Dönem hakkında yazılmış birincil kaynaklar, kuruluştan yaklaşık 1 asır sonrasına tekabül eder. Hem bu kaynakların çok sonraları yazılmış olmaları, hem de yazılış dönemindeki yönlendirmeler, olaylara objektif bakış açısının yansıtılmasına
Osmanlı Tarih Öncesi
Osmanlı Tarih ÖncesiRudi Paul Lindner · Kronik Kitap · 202231 okunma
Reklam
235 syf.
7/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Prof. Lindner'ın kitabı, Osmanlı Beyliği'nin kuruluşunda kritik rol oynayan Türkmen göçebelerin, yerleşik hayata geçilmesiyle birlikte, tasfiye edilmesi ve devlet kurumsallaştıkça süreç içerisinde yavaş yavaş 'şeytan'laştırılmasını (göçebe vergileri, tahrir defterleri vb usullerle) ele alıyor. Wittek'in Osmanlıların kuruluşu için öne sürdüğü "gaza tezi"ne de ciddi eleştiriler var kitapta. İstanbul-Anadolu ayrışması ve Türkmen göçebeler için Safevi-İran'ın cazibe merkezi olmasının arkaplanına da ışık tutuyor...
Ortaçağ Anadolu'sunda Göçebeler ve Osmanlılar
Ortaçağ Anadolu'sunda Göçebeler ve OsmanlılarRudi Paul Lindner · İmge Kitabevi · 200022 okunma
208 syf.
·
Puan vermedi
·
29 saatte okudu
Osmanın Yolundan Gitmeyelim mi ?
Özellikle sonuç kısmına bayıldım Yine aynı konu üzerine okuduğum bir önceki kitapta çok eksik bulduğum bu cihet bu kitapta muhteşem bir biçimde kotarılmış Yazar kitabının hülâsasını muhteşem bir şekilde izah etmiş ve kendi fikrini de açıkça dile getirmiş Öyle hoşuma gitti ki... Keşke tezimin sonuna böyle bir sonuç yazabilecek özgüvenim olsa idi Ama tabii daha 40 fırın ekmek yemem lazım... Özellikle sondaki şu cümleyi çok vurucu buldum ; " Aşıkpaşazade beyliğinin başlarında Osmanın alışılmadık yerlerde avlanma alışkanlığında olduğunu yazmıştır Onun yolundan gitmeyelim mi ?
Osmanlı Tarih Öncesi
Osmanlı Tarih ÖncesiRudi Paul Lindner · Kronik Kitap · 202231 okunma
152 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Osmanlı Tarihöncesi
Osmanlı ile ilgili bir takım incelemeleri olmuştur. Ancak İslam kültürü hakkındaki bilgisi maalesef oldukça düşük bir seviyededir. Çok başarılı bir yazardır. Ve Tarihçidir. Lakin Osmanlının Türk-Rum karışımı bir devlet olduğu iddiasından bulunmuş ve bu durumun gerçek olamayacağını İslam Fıkhında bilgi sahibi olan bilmektedir.
Osmanlı Tarihöncesi
Osmanlı TarihöncesiRudi Paul Lindner · Kitap Yayınevi · 201731 okunma
152 syf.
10/10 puan verdi
Bugün bitti kitap. İki gün önce almıştım. Rudi Paul Lindner, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun menkıbelere boğulduğu gerçeğini kabul etmekle beraber coğrafyacıların verilerinden bile yararlanarak yeni bir bakış açısı getirmiş.
Osmanlı Tarihöncesi
Osmanlı TarihöncesiRudi Paul Lindner · Kitap Yayınevi · 201731 okunma