Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Acar Baltaş

Acar BaltaşBedenin Dili yazarı
Yazar
Çevirmen
7.9/10
397 Kişi
1.937
Okunma
213
Beğeni
15bin
Görüntülenme

Acar Baltaş Gönderileri

Acar Baltaş kitaplarını, Acar Baltaş sözleri ve alıntılarını, Acar Baltaş yazarlarını, Acar Baltaş yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hayat böyledir ;zorluk çektiğimizde biraz kafamızı kaldırmak, ileri bakmak ve ileri hamle yapmak gerekir. Hayatta mükemmel iş, mükemmel tatil, mükemmel ilişki, mükemmel insan yoktur. Bunlar sadece zihnimizde olan tasarılar..
Yakın zamanda yapılan bir araştırma yalnızlığın sağlık üzerinde günde on beş sigara içmeye eşdeğer etkisi olduğunu ortaya koydu.
Reklam
Başarı insana gurur verir ama başarısızlık da insanı geliştirir.
Hazdan kaynaklanabilecek tehlikelerin kesin olmamasi ve etkisini kisa vadede gostermemesi, akilci surecin devre dışı kalmasina ve haz pesindeki hisseden beynin baskin cikmasina neden olmaktadir.
Beynin büyük bölümü bilinçli düşünmekten çok otomatik süreçlerin etkisi altındadır. Bu nedenle beyindeki işlemlerin büyük çoğunluğu düşünerek değil duyguların etkisi altında gerçekleşir.- G. Loewenstein
Sokrates "Hep daha fazlasını isteyen birini asla mutlu edemezsiniz," der.
Reklam
Leonard Cohen'in'ünlü şarkısında dediği gibidir hayat; "Her şeyde bir çatlak vardır ve ışık böyle girer içeri..."
256 syf.
·
Puan vermedi
Düşünen beyin ve hisseden beyin ile aldığımız kararların karşılaştırılmasına detaylı olarak analiz eden bir eser. Gündelik aldığımız küçük kararlardan hayatımızla ilgili aldığımız büyük kararlara kadar hepsinin altında yatan sebepleri duygularımızı düşüncelerimizi mantığımızı dolaylı olarak kendi içimizde tutarlılık ve tutarsızlık bakımından değerlendirme imkanı bulabileceğimiz okurken düşündüren öğretici ve sorgulatıcı bir kitap.
Akılsız Duyguların Cezasını Kararlar Çeker
Akılsız Duyguların Cezasını Kararlar ÇekerAcar Baltaş · Remzi Kitabevi · 2021159 okunma
Evrendeki tek mükemmellik her şeyin farklı olması ve kusursuz hiçbir şeyin olmamasıdır. Mesele o kusurlarla hayatı daha iyiye götürmektir. Leonard Cohen'in ünlü şarkısında dediği gibidir hayat; "Her şeyde bir çatlak vardır ve ışık böyle girer içeri..."
Bugünün Türkiye'sinde erdem biriktirmekten mal ve para biriktirmeye geçildi. Özür dilemek erdemken, bugün ne pahasına olursa olsun bağırarak haklı çıkmaya çalışmak doğru sayılı- yor. Zayıf olanın yanında yer almak, onun için gözyaşı dökmek ve onu korumak eskiden makbul sayılırken bugün güçlüden yana olmak, işine geleni, kendi görüşüne uyanı doğru ve adil kabul etmek doğal sayılıyor. Dünya sorumluluk almadığı hål- de, başarının ödüllerini hak ettiğine inanan insanlarla dolu...
Reklam
Biliyorsun, hep merak edilen bir soru vardır. Gelecekte ne olacak? Bu sorunun en basit cevabı, bugünün nasıl değerlendirildiğine bağlı
Vicdan, "Kimse görmeyecek ama ben bileceğim," demektir. Vicdan, erdemdir.
Vicdan çok küçük yaştan başlayarak aile içinde gelişir. Bugün çocuklarımızın vicdanını geliştirmek yerine, onları başarı ile zehirliyoruz. Yaşadığımız birçok sorun da başarıya odaklı çarpık anlayıştan kaynaklanıyor. Dolayısıyla kendini aşan bir amaç, vicdan geliştirmek olabileceği gibi, sokak hayvanlarına, ormanlara ya da mültecilere, ihtiyaç duyan çocuklara, ezilen kadınlara, dağa taşa sahip çıkmak da olabilir.
Nietzsche 1880'lerde, "Teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde din işlevini tamamlamıştır," demişti. Peki, haklı çıktı mı? Bugün baktığımızda dinler işlevlerini tamamlamadıkları gibi, tam tersine toplum hayatında çok daha güçlü olarak etkisini sürdürüyorlar.
Hayatın Gayesi
Varoluşsal kaygıyı azaltmanın yolu çoğunluk için bir yaratıcıya, dine inanmaktan geçiyor. Bu dünyadaki varlık sebebini Allah'a kulluk etmek. peygamberin şefaatine mazhar olmak şeklinde belirleyenler, "Varlık sebebim iyi bir kul olmak, amacım da sonunda ilahi hayatta sonsuz mutluluğu yaşamak." diyerek kaygılarını azaltmaya çalışıyorlar.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.