Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Arife Kalender

Arife KalenderŞiir Adaları yazarı
Yazar
8.9/10
14 Kişi
53
Okunma
11
Beğeni
3.185
Görüntülenme

Hakkında

1954 yılında, Malatya – Arguvan kazasına bağlı Ermişli köyünde doğdu. İlk ve Ortaöğreniminin büyük bölümünü Malatya'da tamamladı. Daha sonra Fenerbahçe Lisesi, ve İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Almanca Bölümü'nde okudu (1977). Mezuniyetinden sonra, Kadıköy Ortaokulunda, Kadıköy Anadolu Lisesinde Almanca öğretmenliği ve yöneticilik yaptı. 1997 yılında, emekli oldu. İlk şiirleri yerel dergi ve gazetelerde çıktı. 1970'li yıllarda Yansıma dergisine yazdı. Sonrasında çok sayıda dergide ( Karşı, Kıyı, Damar, Gösteri, Evrensel Kültür, Varlık, Yaşasın Edebiyat vb. ) yazı ve şiirleri yayımlandı. Şiirlerinin yanı sıra; Erich Fried'den, Gerhard Hauptmann'dan, Georg Trakl'dan, Ulla Hahn'dan, Albert Ehrenstein'dan, Erich Kâstner'den şiirler çevirdi. Edip Cansever, Metin Eloğlu, Şükran Kurdakul, Arif Damar, Behçet Necatigil, Turgut Uyar, Özdemir Asaf, Melisa Gürpınar, Ataol Behramoğlu, Oktay Rifat, Gülten Akın, Cemal Süreya, İlhan Berk ve Ahmet Muhip Dıranas incelemeleri yaptı. Bu incelemelerini Şiir Irmakları adlı kitapta topladı.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Arguvan, Malatya, 1954

Okurlar

11 okur beğendi.
53 okur okudu.
1 okur okuyor.
55 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bugün çok fazlayım kendime birazımı al..
“Bugün çok fazlayım kendime birazımı al..”
Reklam
Duaların örtsün bizi hasret üşütmesin '
Sayfa 17
İki kişiydik ,sen ve ben Sanki dünya bu kadar
Sayfa 17 - Telos Yayınları · Ekim 2004
"Ben öyle birini sevdim ki; bir nevi intihardı."
Bugün çok fazlayım kendime Birazımı al...
Arife Kalender
Arife Kalender
meğer ben hep trenler çizmişim ömrüme ya da hiçbir istasyonda inmeyen yolcuymuşum şehirler geçmişim içinde insanı yok insan geçmişim şehrinden haberi yok boşuna ad koymuşum boşuna tarihmişim
Arife Kalender
Arife Kalender
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
104 syf.
7/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Gece Islıkları
Gece Islıkları
” üç bölümden oluştu: Harf Bekçisi, Otogar Biletçisi, Susamak Zamanları. “Otogar Biletçisi” adlı bölümde tematik şiirlere yer verdim. Bir biletçinin gözünden gelip, giden yolları ve yolcuları işledim. Bu bölümde farklı meslek gruplarından, farklı kimlikler seçildiği için gar portreleri de denilebilir. Yol ve yolcu temaları aynı olsa da, her şiirin öznesi ayrı, görüntüsü değişik. - Şiirler, hava ve yer durumuyla başlarken; çoğunda biletçinin günlük yaşamı, umutları ve hüzünleri de şiirin giriş kapısını oluşturuyor. Kitap boyunca iyi yolculuklar…
Arife Kalender
Arife Kalender
Gece Islıkları
Gece IslıklarıArife Kalender · Tekin Yayınevi · 20147 okunma