Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Byung-Chul Han

Byung-Chul HanYorgunluk Toplumu yazarı
Yazar
8.3/10
1.624 Kişi
10,8bin
Okunma
797
Beğeni
32,2bin
Görüntülenme

Byung-Chul Han Gönderileri

Byung-Chul Han kitaplarını, Byung-Chul Han sözleri ve alıntılarını, Byung-Chul Han yazarlarını, Byung-Chul Han yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Enfirmasyon rejiminin öz­nesi ne uysal ne de itaatkardır. Aksine, kendini özgür, otantik ve yaratıcı olarak gösterir. Kendini üretir ve kendini gerçekleş­tirir [performt].
Disiplin rejimi, endüstriyel kapitalizmin tahakküm biçimidir. Kendi başına bir makine biçimini alır. Disipline dayalı iktidar makinesinde herkes bir dişlidir. Disipline dayalı iktidar, sinir yollarına ve kas liflerine nüfuz eder ve "biçimden yoksun bir hamurdan, becerisi olmayan, yetersiz bir beden"i bir "maki­ne"ye dönüştürür. "Uysal" bedenler üretir: "Uysal bir beden, boyun eğdirilebilen, sömürülebilen, dönüştürülebilen ve mü­kemmelleştirilebilen bir bedendir."
Reklam
“Günümüzün güven krizi: sosyal bir pratik olarak güven giderek anlamını yitiriyor.”
Bugün, aralık ve ara-zamanlar açısından çok fakir, ara verme kıtlığının olduğu bir dünyada yaşıyoruz.
Hemen tepki vermek ve her dürtünün peşinden gitmek zaten bir hastalık, çökme ve takatsizlik semptomudur.
Nietzsche Putların Alacakaranlığı isimli eserinde, insanın bir eğitimcisinin olması gerektiği üç vazifeden bahseder. İnsan bakmayı, düşünmeyi ve okuyup-yazmayı öğrenmelidir. Nietzsche'ye göre öğrenmenin amacı "yüksek kültür" olmalıydı. Bakmayı öğrenmek demek, “gözü sükûnete, sabra ve kendine-gelmeye-bırakmaya alıştırmak", yani, gözü derin ve yoğun bir dikkate, uzun ve aşamalı bir bakışa ehil kılmak demektir. Bu görmeyi-öğrenmek "maneviyata doğru giden ilk okul öncesi eğitimdir." İnsan "bir uyaran karşısında hemen tepki göstermemeli; engelleyici, nihai dürtülere hakim olmalıdır."
Reklam
Kişiyi olması gerektiği kişi yapan tek şey faal hayat değil, düşünceye dalmış bir hayattır.
Siyasi düşünce ve siyasi içgüdü, dost ile düşmanı ayırt etme becerisi’nden başka bir şey değildir.
Reel şiddet olasılığı siyasetin özünü oluşturur.
Otantiklik bir satış argümanıdır. Yalnızca kendi olmak peşinde koşan otantiklik çabası, kendini sürekli ötekilerle kıyaslamaya yol açar. Kıyaslama mantığı, başkalığı aynılığa dönüştürür.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.