Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cihangir Gener

Cihangir GenerEzoterik Batıni Doktrinler Tarihi yazarı
Yazar
Editör
8.3/10
57 Kişi
302
Okunma
25
Beğeni
3.743
Görüntülenme

Cihangir Gener Sözleri ve Alıntıları

Cihangir Gener sözleri ve alıntılarını, Cihangir Gener kitap alıntılarını, Cihangir Gener en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Akıl, tekamülün birincil aracıdır. Tekamülün amacı ise, hakikati aramaktır. İnsanoğlunun bulabileceği en son hakikat, evrenin varoluşu ve yaşamın sırlarının açılımıdır. Ancak, bu sırlara ulaşabilmek için sadece akıl yeterli değildir. Akıl, insanı bir noktaya kadar olgunlaştırabilir. Bu noktadan itibaren, sezgi işe başlar, çünkü bazı şeyleri izahta akıl yetersiz kalmıştır. Böylece, diyebiliriz ki, ruhun gerçek tekamülünün ve Tanrıya ulaşabilmesinin en önemli aracı, Aklın rehberliğindeki Sezgi gücüdür.
Sir Francis Bacon'un 1620'de yayınladığı Yeni Atlantis adlı eserinde, Melik Süleyman'ın hakimiyetindeki bir ada devleti konu edinilmiştir. Adadaki yerleşkenin ismi "Süleyman Evi"dir.
Reklam
Her şey sizi Hakikate yönlendirmektedir ve siz gerçeği görene kadar eğitim devam edecektir.
Sayfa 165Kitabı okudu
... tüm Ezoterizm inanırları gibi Hiram da Yüce bir Varlığa iananmaktadır. Ancak bu bir Semavi Din Tanrısı değildir. O bir Varlık Birliği yani Ezoterizm inanırıdır. Bir Hermetik'tir.
Churchward, İsa'nın öğretisi ile Osisris öğretisinin kelimesi kelimesine aynı olduğunu, her ikisinin de Mu'nun kutsal metinlerinden faydalanmış olduklarını ifade etmektedir.
Ego, bilincin öznesidir. İnsanların bilinç alanının merkezini oluşturan ve yüksek derecede bir süreklilik ve kimliğe sahip anlatımlar ve fikirler bütününe Ego adı verilir. Geçmiş ile şu anı, düş ile gerçeği ayırt edebilmemizin nedeni Ego dur. Algılama, hatırlama, duyumsama, düşünme Ego nun temel fonksiyonlarıdır.
Reklam
Tanrısal Varlığı bir varoluşsal ya da psikolojik gerçeklik olarak kabul etmek, ruhun sağlığı için önemlidir. Tanrı ruhta olduğundan, Onu inkar etmek de ruhun sağlığı için zararlı olacaktır.
Sayfa 70
Bilgisiyle bütünleşmiş olanlar, mücadelelerini fikirleri üzerinden verirler. Şiddete başvuranlar, bilgiyi içselleştirememiş olanlardır.
Sayfa 165Kitabı okudu
Ölüler, aradıklarını bulamadıkları Kudüs'ten geri geldiler. Benden içeriye kabul istediler. Onlara öğretmemi istediler. Ben de onlara öğrettim; Beni dinleyin: Hiçlikle başlıyorum. Hiçlik, Tamlıkla aynı şeydir. Sonsuz halinde Tamlık, Boşlukla aynı şeydir. Hiçlik hem boştur, hem tamdır. Hiçlik hakkında pekala başka şeyler de söylenebilir; yani beyaz ya da siyah olduğu; var olduğu ve var olmadığı. Sonsuz olanın, ebedi ve ezeli olanın niteliği yoktur, çünkü bütün niteliklere sahiptir.
Pisagor ve Platon okullarının temellerinde Orfeik inanç yatmaktadır. Orfeus, Apollon dininin reformcu lideri ve Diyonisos kültünün kurucusudur. Hermetik inancı Yunanistan'da ilk tesis eden kişi olan Orfeus, Osiris rahiplerinin ilk Yunanlı öğrencisidir.
487 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.