Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

David Tacey

David TaceyJung’u Nasıl Okumalıyız? yazarı
Yazar
8.0/10
2 Kişi
14
Okunma
0
Beğeni
459
Görüntülenme

David Tacey Sözleri ve Alıntıları

David Tacey sözleri ve alıntılarını, David Tacey kitap alıntılarını, David Tacey en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
- " (...) İnsanların nevrotik olmasına şaşmamalı, çünkü aşkınlığa ulaştırmayan tecrübeler menfî ve yıkıcıdır..."
Sayfa 103 - Runik Kitap
Reklam
Biz nevrozu iyilestiremeyiz, nevroz bizi iyilestirir. Bir insan hastadir, ama hastalığı doganin onu iyilestirme girisimidir; haliyle nevrotigin kesin anlamda degersiz bularak elinin tersiyle ittigi şey, aslinda baska hicbir yerde bulamayacagimiz hakiki altındır.
- " (...) Hayatın anlamıyla ilgili bilge öğütlerden daha faydalı hiçbir şey olamaz. Kriz veya fevkalâde durumlarda bizi kurtarabilecek tek şey bilgelik veya içgörüdür..."
Sayfa 85 - Runik Kitap
Jung, bütünlüğe ulaşmak için, önce parçalanma deneyiminden geçmek ve ruhun oluşturduğu birçok parçayı deneyimlemek gerektiğine inanıyordu. Normal ego, çoğulculuk ve parçalanma tehlikesine karşı kararlılığı ve söz birliğini tercih eder. Bu nedenle Jung, normal egonun ne kadar çabuk üstesinden gelir ve Benliğin farkına varmaya çalışırsak o kadar bütünleşme sağlayabileceğimizi, bilinçdışından yükselen parçalardan daha az korkacağımızı ifade etmiştir.
- " (...) Aşkınlığı reddederek sıradanlığı meydana getiririz ve sonra kaçış yolları bulmak zorunda kalırız..."
Sayfa 103 - Runik Kitap
Reklam
Bir psikonevroz, nihayetinde, anlamını keşfedememiş bir ruhun çektiği acı olarak değerlendirilmelidir. Fakat tin alanındaki tüm yaratıcılık ve her psişik ilerleme ruhun çektiği ıstıraptan kaynaklanır ve bu ıstırabın nedeni tinsel durgunluk veya psişik kısırlıktır.
Rüyada "eş" dış gerçeklikle uyuşmayan içsel, psişik bir gerçekliğe işaret eder. Jung için, aynı kelime bilinçdışı tarafından içsel gerçekliklere işaret etme amacıyla kullanılıp kullanılmadığına bağlı olarak bir işaret veya simge işlevi görebilir.
seküler bir dünyada yaşamanın bedeli, egonun öne çıkardığı değerlere dayalı bir dünya inşa etmek ve "ne için?" sorusunu sormayı unutmaktır..
Genç erkekler birincil bakıcı olan annelerine duygusal olarak bağlıdırlar ve annelerinden kurtulup kimliklerini sahiplenmek için sosyal veya törensel desteğe ihtiyaç duyarlar. Kızlar anneleriyle aynı cinsiyeti paylaştıkları için, farklılaşma ihtiyacını erkekler kadar yoğun hissetmezler. Jung, erkekliği kanıtlamanın uzun süredir önemli bir mesele oluşundan hareketle, kadınların erginleme ritüellerinin tipik olarak erkeklerinkiler kadar şiddetli veya dramatik olmadığına inanıyordu.
41 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.