Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Doğan Yurdakul

Doğan YurdakulBay Pipo yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
7.8/10
1.363 Kişi
6,5bin
Okunma
55
Beğeni
6bin
Görüntülenme

Doğan Yurdakul Gönderileri

Doğan Yurdakul kitaplarını, Doğan Yurdakul sözleri ve alıntılarını, Doğan Yurdakul yazarlarını, Doğan Yurdakul yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
545 syf.
·
Puan vermedi
·
91 günde okudu
Günümüze bakınca aslında tarihimizde çokta değişen bir şey olmadığını görüyorsunuz. Ucuz provokasyonlar, tahmin edilebilir ve aslında önlenebilir cinayetler, sömürü, insanların dini ve milli duygularını istismar, hatta 1950 den bugüne çoğu oyuncular bile hala tanıdık. Göründüğü kadarıyla zaman zaman düzen değişse de düzülen hep aynı.. keyifli okumalar
Bay Pipo
Bay PipoSoner Yalçın · Doğan Kitap · 20053,943 okunma
Mahir Cayan içeriden bağırdı. ‘Atatürk Çanakkale’de yüzlerce ingiliz’i öldürdü. Ülkemizin bağımsızlığı için bir avuç ingiliz’i öldürmekten geri durmayacağız.
Reklam
Cumhuriyet gazetesi Washington kaynaklarına dayanarak verdiği haberde; Türkiye’de 320’si Dışişleri Bakanlığı’nda, 144’ü güvenlik teşkilatlarında ve 42’si de Ticaret Bakanlığı’nda olmak üzere 507 Amerikalının çalıştığını belirtiyordu. Amerikalılar, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kaç Amerikalının çalıştığını ise sır gibi saklıyorlardı.
Başka bir ülkeye nefret yahut sevgi duyguları beslemeyi adet edinen milletler köleleşirler, kendi görev ve çıkarlarını unuturlar.
Türk uçakları Ankara üzerinde protesto gösterisi yaparken. Sovyetler Birliği uzaya ilk insanı, Yuri Gagarin’i göndermişti.
"Türk'üm" dediği Fransızlar ona hemen Nazım Hikmet'i soruyolardı. Türkiye'de yasak olan Nazım'ın şiirleri, onun gidişinden 1 yıl önce Fransızca olarak yayınlanmıştı. Ünlü şairlerin dizelerinden şarkılar besteleyen Yves Montand, sahnede Nâzım'ın şiirlerini de okuyordu, hatta "Kerem Gibi" şiirine plak yapmıştı.
Reklam
MİT'in bilgi vereceği protokol sırası şöyleydi: Cumhurbaşkanı, başbakan, Genelkurmay başkanı ve Milli Güvenlik Kurulu sekreterliği. MİT müsteşarının kim olacağına da MGK karar verecekti. Başbakan önerecek, MGK görüşüp karar verecek, cumhurbaşkanı onaylayacaktı...
MİT kendi yasasıyla belirlenen stratejik istihbarat görevini yapmak yerine, siyasi işler peşinde koşmak, tertipler almak, siyasi akıl hocalığı yapmak, siyasi ve idari icraatta bulunmak gibi görevi olmayan işler yapıyordu.
MİT, kuruluşundan beri CIA'yla iç içeydi. MİT'in CIA'dan gizli saklı hiçbir sırrı yoktu. 20 MİT görevlisi CIA adına çalışıyordu.
CENTO, medyada Sovyetler Birliği aleyhinde yazı yazanlara yüksek miktarlarda paralar ödüyordu. İşin gülünç yanı, yazılan haber veya makalenin içeriğine değil, sütununa, santimine para verilmesiydi. Cetvelle ölçülerek para veriliyordu... Bu "demode uygulama" 1974 yılına kadar devam etti.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.