Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ebu Basir Et-Tartusi

Ebu Basir Et-TartusiŞirk ve Riddet Taifesi Şia yazarı
Yazar
7.7/10
7 Kişi
54
Okunma
5
Beğeni
1.157
Görüntülenme

Hakkında

3 Ekim 1959'da Suriye'nin Tartus şehrinde dindar bir ailede doğan Ebu Basir Tartusi çocukluk ve gençlik dönemini 1963'te ülke yönetimini ele geçiren Baas Partisi'nin idaresi altında geçirdi. Baasçıların dine, din eğitimine ve dindarlara yönelik baskıcı tutumlarına rağmen gençliğinde dini ilimlerde eğitim gördü. 1980'de Baas rejiminin baskıları nedeniyle Suriye'den Ürdün'e göç edecek olan ünlü din adamı ve hadisçi Muhammed Nasiruddin el-Elbani (1914-1999) ile Şam'da temasları oldu. Afganistan başta olmak üzere çeşitli İslam ülkelerinde İslami etkinliklere fiili katılım gösterdi. Abdullah Azzam, Usame bin Ladin ve Gülbeddin Hikmetyar'ın da aralarında olduğu tanınmış kimselerle temaslarda bulundu. İlmi eserlerini yazmaya devam eden Tartusi, son olarak Arap Baharı başlangıcından itibaren Suriye'de Muhaliflerine katılım gösterdi.
Unvan:
İlahiyatçı, Yazar
Doğum:
Tartus, Süriye, 3 Ekim 1959

Okurlar

5 okur beğendi.
54 okur okudu.
3 okur okuyor.
13 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Zira ta'lim ve terbiyede şiddete ve kaba kuvvete baş vurmak, eğiticilik vasfı bulunmayan ya da öğretileri batıl olan kimselerin işidir.
Seyyid kutup şöyle der...
Bazı saf ve temiz Müslümanlar, küçük ihtilaflar ve küçük günahlarla uğraşıyorlar ve bu yaptıkları ile görevlerini tam olarak yerine getirdiklerini düşünüyorlar. Halbuki bir yanda dinin tümü paramparça edilmekte ve temelinde yıkılmakta, bir yanda Allahu Teâla'nın sultası yok edilmekte ve gasp edilmekte ve yine bir yanda ise inkar etmek ile emrolundukları tağut, insanların hayatının her safhasına hükmetmektedir.
Reklam
Yahudilerle Birleşen Sapıklar
Onlar, Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Şeklen)' in hükmünden ayrılıp Hz Davud(a.s) 'un hükmü ile hükmettiğini açıkça itiraf etmektedirler. İşte Ehl-i İslam aleyhinde onları Yahudilerle birleştiren şey budur.
Sayfa 59 - Şehadet YayınlarıKitabı okudu
Sümme Hâşa
Şüphesiz ki İmamlar için öyle bir makam, öyle yüksek bir derece ve öylesine bir hilafet vardır ki, kainatın tüm zerrecikleri onların hükmüne ve imametine boyun eğer.
Sayfa 63 - Şehadet YayınlarıKitabı okudu
İmam Buhârî der ki:
"Ben, ha Yahudî ve Hıristiyan birisinin arkasında namaz kılmışım, ha Cehmî ve Şiî birisinin arkasında kılmışım, hiç fark etmez. Şiî ve Cehmî olan kimselere selam verilmez, ziyaretlerine gidilmez, kendileri ile evlenilmez, şahitlikleri kabul edilmez ve kestikleri yenilmez."
Bu ve bu kabilden olan diğer nasslara binaen, ümmetin âlimleri ve selefi, imanın; itikad, söz ve amel olduğunu söylemişlerdir. Buhari, Sahih’inin “İman” bölümde şöyle der: “İman, söz ve ameldir.”
İslam Dininden Çıkaran Ameller
İslam Dininden Çıkaran Ameller
Sadece Esin

Sadece Esin

@peceligrafiker
·
01 Temmuz 2022 10:00
Amelin İmandan Sayılması:
Birçok nass, amelin imandan sayıldığına delalet etmektedir. Allahu Tealâ’nın şu sözü, bu nasslardandır: “Allah imanınızı zayi edecek değildir.” (Bakara/143) Buradaki imandan kasıt namazdır. Allahu (Subhanehu ve Tealâ), namazı -ki bu ameldir- iman olarak isimlendirmiştir. Kurtubi (rahimehullah) şöyle der: “Allah imanınızı zayi edecek değildir.” Yani namazınızı. Görüldüğü gibi burada niyet, söz ve ameli kapsadığından dolayı namaza “iman” adı verilmektedir. İmam Malik şöyle demiştir: Ben bu ayet-i kerime vesilesiyle Mürcie’nin; namaz imandan değildir şeklindeki sözlerini hatırlıyorum (da böyle bir sözü nasıl söylediklerine şaşıyorum).” (Tefsiru Kurtubi, 2/157.) Ebu Hureyre’den rivayet edildiğine göre, Resulullah’a (sallallahu aleyhi ve sellem), hangi amelin daha faziletli olduğu soruldu. Bunun üzerine Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: “Allah’a ve Resulüne iman.” (Buhari) Görüleceği üzere Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) imanı, amellerin en üstünü olarak isimlendirmiştir. Yine Resulullah’tan (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: “İman altmış küsur veya yetmiş küsur şubedir. Bu şubelerin en üst şubesi “Lailahe illallah” sözü, en alt şubesi ise yolda eziyet veren şeyleri kaldırmaktır. Haya ise, imandan bir şubedir.” (Muslim, Ebu Hureyre’den (radıyallahu anhu) rivayet etmiştir)
Sayfa 19 - ŞEHADET YAYINLARI

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
250 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Haricilerin Özellikler
Ebu Basir Et-Tartusi
Ebu Basir Et-Tartusi
Haricilik ve Sakınılması Gereken Bazı Özellikleri
Haricilik ve Sakınılması Gereken Bazı Özellikleri
el-Ezrak b. Kays'tan şöyle rivayet edilmiştir: "Biz el-Ehvaz denen herde Haruriler/Hariciler ile savaşıyorduk. O günlerde ben bir nehir kenarındayken bir de baktım ki bir adam namaz kılıyor. Bir yandan da bineğinin yularını elinde tutuyor. Derken hayvan, adamı çekip sürüklemeye başladı. O da havyanın ardından gitmeye başladı. -Ravi Şu'be, "Bu(namaz kılan) adam Ebu Berze el-Eslemi'dir." demiştir.- (Adamın bu halini) gören Haricilerden biri, 'Ey Allah'ım! Sen şu ihtiyarı şöyle yap, böyle et.' diyerek(beddua etmeye) başladı. O ihtiyar adama namazı bitirince (Haricilere hitaben) şöyle dedi: 'Ben dediklerinizi işittim. Şunu bilin ki ben Rasulullah (sallahu aleyhi vesellem) ile beraber altı, yedi yahut sekiz gazveye katıldım ve onun insanlara nasıl kolaylık gösterdiğine bizzat şahit oldum. Şimdi (eve) bu hayvanla dönmem, benim (gibi bir ihtiyar) için onu kendi haline bırakmamdan daha iyidir. (Çünkü onu bıraktığım takdirde) hayvan alışkın olduğu yere (otlağa veya eve) döner ki bu da benim için büyük bir meşakkat olur." (Buhârî)
Haricilik ve Sakınılması Gereken Bazı Özellikleri
Haricilik ve Sakınılması Gereken Bazı ÖzellikleriEbu Basir Et-Tartusi · Guraba Yayınları · 20171 okunma
133 syf.
6/10 puan verdi
Kitap konu bakımından çok faydalı. Şianın küfürlerini ve şirklerini tek tek ele alıp delillendirmiş ve sade bir anlatımla anlatılmış. Ancak eksik olduğu yerler vardı. İlk öncelikle Şia kaynaklarından sadece bir kitabı örnek vermiş. O kadar yaygın bir mezhebin farklı kitaplarındanda ele alınsaydı daha iyi olurdur. İkinci olarak sadece en sapkın fırka olan Rafizi fırkasının üzerinden gidilmiş ve o fırkanın şirki anlatılmıştı. Diğer fıkralarında sapıklıkları anlatılsaydı daha güzel olurdu. Üçüncü olarak Şiayı hiç bilmeyen veya hakkında az bilgi sahibi olan biri bu kitabı okumakta zorlanabilir. Araştırma yapması gerekir. O yüzden kitabın başında şia hakkında bilgi verilseydi ve Hz. Ali'nin soyundan bahsedilseydi daha açıklayıcı olurdu. Şii devleti olan Fatimilerdende bahsedilmesini isterdim. Ama yine de faydalı bir kitap. Keyifli Okumalar.
Şirk ve Riddet Taifesi Şia
Şirk ve Riddet Taifesi ŞiaEbu Basir Et-Tartusi · Şehadet Yayınları · 202115 okunma
133 syf.
9/10 puan verdi
Sapık Humeyni ve Şiası
İmâm Buharı der ki: "Ben Yahudi ve Hristiyan birisinin arkasında namaz kılmışım, ha cehmi ve Şii birisinin arkasında namaz kılmışım, hiç fark etmez. Şii ve Cehmi olan kimselere selam verilmez, ziyaretlerine gidilmez, kendileri ile evlenilmez, şahitlikleri kabul edilmez ve kestikleri yenilmez."
Şirk ve Riddet Taifesi Şia
Şirk ve Riddet Taifesi ŞiaEbu Basir Et-Tartusi · Şehadet Yayınları · 202115 okunma