Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Emine Sonnur Özcan

Emine Sonnur ÖzcanKültür Tarihi Açısından İskit-Türk Aynılığı yazarı
Yazar
Çevirmen
8.2/10
15 Kişi
49
Okunma
5
Beğeni
2.154
Görüntülenme

Hakkında

"2005 yılında Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden onur derecesiyle mezun olan Emine Sonnur Özcan, akademik kariyerine Hacettepe Üniversitesi’nde Erken Dönem İslam Tarih Yazımı Bağlamında Gerçeklik ve el-Mes’ûdî başlıklı doktora teziyle devam etti. 1991-2019 yılları arasında TÜBİTAK bünyesinde görev yapan Özcan, hâlen bağımsız araştırmacı ve yazar olarak çalışmalarına devam etmektedir. Özcan'ın tarih alanında, çevirdiği eserlerle birlikte toplamda 9 adet basılmış kitabı ile bilimsel dergiler ve TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi'nde yayımlanmış 30'un üzerinde makalesi bulunmaktadır. Emine Sonnur Özcan iyi seviyede Arapça ve İngilizce bilmektedir."  
Unvan:
Akademisyen
Doğum:
Rize, 1967

Okurlar

5 okur beğendi.
49 okur okudu.
50 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Dönemin ünlü Türk bilgini Ebu Reyhan'a, varoştaki bir mahalleden başkente gelmiş olması nedeniyle Farsçada 'dış' anlamına gelen 'birun' kelimesinden hareketle dışarıdan gelen, taşralı anlamlarında el-Biruni adı verilmişti.
Reklam
Rum Suresine göre
.... her bir insan için dünyadaki zamanın ve aynı zamanda yaşamın, döngüsel; ancak aynı zamanda helezonik bir anlam taşıması öngörülmüş gibidir.
Binanın öğretmesi imkânsız ve izleri kalıcı değildir. Oysa kitap, bir asırdan diğerine, bir milletten diğerine varlığını devam ettirir ve sonsuza değin yeni olarak kalır. İnceleyen, ondan faydalanır ve eserleri kendinde toplamada imara ve tasvire göre daha derinliklidir.
El'Mes'udi ye göre Kürtler
Bu sebeple yaban tabiatlı Kürtler ve dağlarda yaşayan diğer leri; eziyet edici ve yerleşim alanları dünyanın alçak yerleri ve bataklıkları olan diğer topluluklardan uzak dururlar. Dağlarda ve vâdilerde yaşayan bu milletlerin huyları, iniş çıkışlılık bakı mından yaşadıkları yerlere benzer. Buralardaki yer şekillerinde istikrar bulunmaz. Dolayısıyla, üzerinde yaşadıkları [coğrafik] bölgelerin zorluğu ve sertliği, yerlilerin karakterlerine yansımıştir.
Sayfa 208Kitabı okudu
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
183 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
İskit/Sakaların Türkler ile aynılığını, daha doğrusu, en eski çağlardan modern döneme İskit/Sakalar ile Türklerin aynı halklar olduğunu; Erken Mezopotamya (Sümer, Akad, Babil, Asur), Eski Fars, Çin, Hint, Eski Yunan, Mitoloji, Roma, Bizans, Arap, Eski-Yeni Ahit ve Kur'an dahil kutsal kitapları da içeren yüzlerce zengin tarihi kaynağa referans
Kültür Tarihi Açısından İskit-Türk Aynılığı
Kültür Tarihi Açısından İskit-Türk AynılığıEmine Sonnur Özcan · Selenge Yayınları · 201615 okunma
183 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bu eserde; en eski tarihî devirlerden ortaçağlara ve modem döneme Türkler ve İskitlerin aynı topluluğa mensup halklar olduğudur. Konar-göçer, atlı-savaşçı ve kısmen zaman içinde yerleşik hayata geçmiş Türk-lskitlerin konar-göçer yaşam tarzı unsurları ve eklemeli dilleri üzerinden delillendirmeye çalışmaktadır. Kıl çadırları, araba-evleri, ete
Kültür Tarihi Açısından İskit-Türk Aynılığı
Kültür Tarihi Açısından İskit-Türk AynılığıEmine Sonnur Özcan · Selenge Yayınları · 201615 okunma
91 syf.
10/10 puan verdi
Ünlü Türk Bilgini İbn-i Sina'nın hayatını ve fikirlerini tanıtan kısa bir kitap bu. Ancak kısa olması değerini düşürmüyor, güzel anekdotlarla süslenmiş, içinde yer yer resimler yerleştirilmiş. Hem çocukların düşünürleri anlamaları ve tanımları açısından, hem de büyüklerin okuyup, İbn-i Sina hakkında malumat edinmeleri bakımından çok faydalı bir çalışma. Ötüken Neşriyat'ın daha önce Farabi üzerine çıkardığı, Fahrettin Olguner Hoca'nın çalışmasını okumuştum. İkisini de şiddetle öneriyorum. Özelikle çocuk eğitimiyle alakalı olanlar için ideal bir kitap. ^^
Bilginler Bilgini İbn-i Sina
Bilginler Bilgini İbn-i SinaEmine Sonnur Özcan · Ötüken Neşriyat · 201412 okunma