Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Eren Kurt

Eren KurtKuranın Işığında Zülkarneyn yazarı
Yazar
6.3/10
4 Kişi
18
Okunma
0
Beğeni
833
Görüntülenme

Hakkında

Tam adı:
Araştırmacı, Yazar
Doğum:
Afşin, 1990

Okurlar

18 okur okudu.
6 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Sokrates'in Savunması adlı eserinde Platon, hocasının, ölüme mahkûm edildiği Atina mahkemesinde yaptığı savunmayı kaleme almıştır. Sokrates'in mahkemede verdiği ifadelere bakalım... "Erdemli olmayı öğretmek bana Tanrı'nın bir buyruğudur; ama şuna inanıyorum ki kentimizde, şimdiye kadar Tanrı'ya benim bu hizmetlerimden daha büyük bir iyilik (hizmet) yapılmamıştır... O halde Atinalılar, size Tanrı'nın bir vergisi olan beni mahkum ederek O'na karşı bir günah işlemeyin dediğim zaman, sizin sandığınız gibi kendimi değil, sizi düşünüyorum... Ben Tanrı'nın devletin başına sardığı bir atsineğiyim, her gün her yerde sizi dürtüyor, uyarıyor, azalıyorum; peşinizi bırakmıyorum..." Yargılandığı Atina mahkemesi tarafından idama mahkum edildi ve M.Ö. 399 yılında zehir içirilerek öldürüldü. Allah'ın hikmetidir ki, bugün onu mahkum edenlerin hepsi öldü ama Sokrates de, Platon da, Aristo da, İskender de hâlâ yaşıyorlar ve kıyamete kadar da yaşamaya devam edecekler.
İskender son derece meraklı ve araştırmacı bir kişiliğe sahiptir. O zamanlarda bilinmezliklerle dolu olan dünya onun için koca bir laboratuvardır. Allah'ın ona verdiği sebepler de aslında onun içindeki öğrenme ve araştırma arzusudur. (Pothos) Kimi zaman coğrafi bir merak kimi zaman dini konulardaki bir merakla ordusuyla beraber günlerce yol yürümüştür. Kur'an'ı Kerim'de bize haber verildiği gibi Güneş'in battığı ve doğduğu yerlere de yine böyle bir sebebi izleyerek ulaşmaktadır.
Reklam
İskender'le savaşmış ve kaybetmiş olmalarına rağmen Türklerin İskender'e karşı bakışı olumlu olmuştur. Yüzlerce yıl dilden dile aktarıldıktan sonra 11.yüzyılda Kaşgarlı Mahmut tarafından yazıya dökülen Şu Destanı bunun kanıtıdır. Bu destanda İskender'den, Türklerin göçebe yaşamdan yerleşik yaşama geçmelerine öncülük eden kral olarak sevgi ve övgüyle bahsedilir. Gerçekten de İskender, özellikle Sogdiana bölgesinde göçebe olarak yaşayan pek çok insanı şehirlere yerleştirmiştir.
Atalarımız olduğuna inandığımız ancak geriye yazılı bir metin bırakmadıkları için ne yazık ki bunu ispat edemediğimiz İskitler, Yecüc-Mecüc değillerdir. Onlar, uçsuz bucaksız bozkırlarda yaşadıkları için Güneş'e karşı koruyucu engelleri (dağ,ağaç) bulunmayan, Güneş'in doğduğu yerin insanlarıdır. Kur'an mucize bir tabirle bunu; "Ona (Güneş'e) karşı kendilerine bir siper yapmadığımız bir topluluğun üzerine doğar buldu." diyerek ifade etmiştir.
Yecüc ve Mecüc'ün Türkler olduğuna dair delil olarak sunulan şeylerden bir diğeri de Türklerin ünlü Ergenekon Destanı'dır. Bu destanda Türklerin demir dağı eriterek Ergenekon'dan çıkışı, Yecüc ve Mecüc'ün demirden setti yıkarak yeryüzüne dağılışına benzetilmektedir.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
96 syf.
·
Puan vermedi
Selam Gün geçmiyor ki hayatımıza dokunan güzel insanlarla kesişmeye dursun yollarımız, okudukça yeni yeni şeyler öğreniyor, yeni dünyalar keşfediyoruz, her geçen gün heybemize yeni bilgiler ekliyoruz. Evet şimdi bir kitaptan bahsedeceğim. Ne kadar tarih ve otobiyografi tarzı gibi görünse de. İçerik bakımındanr gerçekten
Kuranın Işığında Zülkarneyn
Kuranın Işığında ZülkarneynEren Kurt · Efsus Yayınları · 201919 okunma
96 syf.
6/10 puan verdi
"İskender in hakkını iskendere teslim etmek" Kitabın başındaki bu cümle yazarın kuran da kıssası anlatılan efsaneyi hükümdar zülkarneyn ve makedonya imparatorluğu nun kurucusu büyük iskender'in aynı kişi olduğunu iskenderin hayatı ve kuran ayetleri arasındaki benzerlikler ile kısa ve öz bir şekilde anlatılıyor. Doğruluğu tartışılan bu konu hakkında farklı bir bakış açısı oluşturan, konu hakkında bir fikir sahibi olabileceğiniz bir kitap.
Kuranın Işığında Zülkarneyn
Kuranın Işığında ZülkarneynEren Kurt · Efsus Yayınları · 201919 okunma