Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Erol Eren

Erol ErenYönetim ve Organizasyon yazarı
Yazar
8.5/10
4 Kişi
27
Okunma
0
Beğeni
1.750
Görüntülenme

Hakkında

İşletme Fakültesinde 1972 yılında “İşletme Doktoru” oldu. 1976 yılında “Yönetim ve Organızasyon” alanında “Üniversite Doçenti oldu. ABD’nin Michigan Üniversitesinde, Massachusettes Institute of Technology, Rensailler Institute of Technology, Cornell Üniversitesinde,Fransa’nın Sorbonne Üniversitesinde, Belçika’nın Leuven katolik Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuş ve dersler vermiştir. Sorbonne Üniversitesi Doktora jürilerinde üyelik yapmıştır. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünün İşletme Fakültesi, Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi kurucu dekanlıklarını yapmıştır. Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktaydı.
Unvan:
Dr.Profesör
Doğum:
26 Ekim 1946
Ölüm:
28 Ocak 2014

Okurlar

27 okur okudu.
1 okur okuyor.
30 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
yönetici
Yönetici, bir zaman dilimi içinde bir takım amaçlara ulaşmak için insan, para, hammadde, malzeme, makina, demirbaş v.b. üretim araçlarını biraraya getiren onlar arasında uygun bir bileşim, uyumlaşma ve ahenkleşmeyi sağlayan kimsedir.
Sayfa 9 - YÖNETİCİ KAVRAMIKitabı okudu
Çalışanları iş yerlerine uzun saatler boyunca hapsetmek, onların yaratıcılıklarını ve verimlerini düşürür.
Reklam
“Kelimeler, düşüncemizin sınırlarını belirler.” Wittgenstein
Yönetsel becerileri üç grupta toplayabiliriz.
Bunlar; 1. Kavramsal (yöneticinin düşünme çevresel faktörleri ve firma içi İlişkileri algılayabilme ve planlama yetenek ve bilgilerini içerir.), 2. Beşeri (Başka insanlarla beraber olmak ve onlarla birlikte ahenkli çalışma yetenek ve bilgilerini içerir.), 3. Teknik becerilerdir (iş yapma yöntemlerini tekniklerini, işte kullanılan araç ve gereçleri anlama ve uygulama yetenek ve bilgileri ile ilgilidir.). Her yönetici bu yeteneklerden belirli oranlarda sahip olmak zorundadır, yani, yöneticinin bulunduğu hiyerarşik düzeye göre herbirinden sahip olunacak miktar değişebilmektedir.
Sayfa 12 - Yönetsel Beceriler YaklaşımıKitabı okudu
İngiliz matematikçi Charles Babbage (1792-1871)
Babbage hesap makinasını icat ederek dünyanın ilk pratik ve mekanik bilgisayarının yaratımını gerçekleştirmiştir. Babbage, işlerde hem fiziksel hem de zihinsel uzmanlaşmanın mümkün olduğunu söyleyerek, uzmanlaşma duşüncesini bir adım ileriye götürmüştür. Babbage Yaratıcı ve yararlı teklifler yapanları ödüllendirmek için teşvik primi verilmesini öneren ilk düşünürdür.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
642 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Örgüt içindeki bireylerin,grupların,yöneticilerin ve örgütün psiko-sosyal yapıları ve davranışları ile ilgili bir iş dünyası kitabıdır.Kitap,örgütsel davranışın temel kavramlarını,teorilerini ve uygulamalarını anlatmakta ve örgütlerde karşılaşılan sorunlara çözüm önerileri sunmaktadır.İşletme,kamu yönetimi,Siyaset Bilimi,Psikoloji ve Sosyoloji alanlarında okuyan veya çalışan kişiler için yararlı bir kaynaktır.
Örgütsel Davranış ve Yönetim Psikolojisi
Örgütsel Davranış ve Yönetim Psikolojisi
Erol Eren
Erol Eren
Örgütsel Davranış ve Yönetim Psikolojisi
Örgütsel Davranış ve Yönetim PsikolojisiErol Eren · Beta Yayınları · 201712 okunma
642 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Literatürde çok önemli bir yere sahip olan ve kaynakça olarak en çok kullanılan önemli bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bu alanla ilgili yapılacak çalışmalarda kullanılacak ilk kitap budur sanırım. Hemem hemen tüm konular en iyi şekilde ele alınmıştır.
Örgütsel Davranış ve Yönetim Psikolojisi
Örgütsel Davranış ve Yönetim PsikolojisiErol Eren · Beta Yayınları · 201712 okunma
621 syf.
7/10 puan verdi
Turizm fakültesinde okutulmalı
Turizm işletme, turizm ve otel yöneticiliği gibi turizm fakültelerindeki her bölüm için okutulması gereken bir kitap. Detaylı bir yayın değil çok çok detaylı bir yayın. Öğrencinin alacağı bilgi de var akademisyenin alacağı bilgi de. Tam bir başvuru kitabı.
Yönetim ve Organizasyon
Yönetim ve OrganizasyonErol Eren · Beta Yayınları · 201614 okunma