Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Eylem Okumuş

Ortadoğu ve I.Ş.İ.D Gerçeği yazarı
Yazar
2.0/10
3 Kişi
8
Okunma
1
Beğeni
848
Görüntülenme

Hakkında

1975 Erzincan doğumlu bir Muğla’lı olup ilkokulu Konya, Kıbrıs, Gelibolu ortaokulu Erzurum Pasinler, liseyi Afyon’da okumuş, Üniversite eğitimini Turizm İşletme ,Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler üzerine farklı şehirlerde tamamlamış Fizik okuma fırsatı bulamadan öğretmenliğe başlamıştır. Ve daha sonra öğretmenliği bırakarak tüm zamanını çalışmalarına vermiştir. Halen Siyah Beyaz Yayıncılık da editörlük yapmaktadır. Ve aynı zamanda Siyah Beyaz yazarıdır. Eylem Okumuş Lara’nn annesidir.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Erzincan, Türkiye, 1975

Okurlar

1 okur beğendi.
8 okur okudu.
1 okur okuyor.
1 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Toplumda şiddet gören çocuk sayısı ne kadar azaltılabilirse, bu çocukların yetişkin olduklarında kendi ailelerine şiddet uygulama ihtimali de o oranda azalacaktır.
Sayfa 101Kitabı okudu
İnsan davranışı, birden fazla genin ve en az onlar kadar, çevrenin kontrolü altındadır ve belirli bir geni taşıması, mutlaka uyuşturucu kullanacağını, şiddete başvuracağını, ırza geçeceğini, intihar edeceğini, adam öldüreceğini göstermez. Sadece, koşullar uygun olduğunda, bu davranışlara daha yatkın olduğuna işaret eder.
Reklam
Doğada insanın kendi türüne karşı yönelttiği yıkıcılık başka hiçbir canlıda görülmez.
Sayfa 134Kitabı okudu
Geleneksel/ataerkil toplumdaki yaygın kanaat, yitirilen şeref, namus veya erkekliğin, yasal yollardan kazanımının olanaklı olmadığı yönündedir. Şerefi veya onuru incinen bireyin, haklarını yasal yollardan aramaya çalışması, onun cesaretsizliğinin veya korkaklığının bir kanıtı olarak değerlendirilmektedir.
Aşılarda yer alan alimünyum, civa gibi ağır metallerin beyin üzerinde olumsuz etkileri vardır. 2002 yılında batıda bu maddelerin aşılardan çıkartılmasına karar verildi. Ülkemize dışarıdan gönderilen aşıların içeriği halen belirsiz. Üstelik Sağlık Bakanlığı yaptığı bir açıklamada, ağır metal içeren aşıların zararının olmadığını açıkladı. Oysaki son 50 yıl içinde otizm, dikkat eksikliği, immun sistem hastalıkları gibi durumlar, aşı uygulamasının yaygınlaşmasıyla birlikte önemli artış olduğu gözleniyor. Son günlerde ülkemizde tanıtımı yapılan pnömokok aşısı alüminyum içeriyor. Amerika'da aşılardaki ağır metallerin çıkartılması önerilirken Sağlık Bakanlığının "zararsız" açıklaması, aşılara karşı güvensizlik yaratıyor.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
160 syf.
8/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Eylem Okumuş, "Doğamızdaki Şiddet" isimli kapsamlı araştırmasında psikolojik şiddetten fiziksel şiddete, her türlü şiddetin yapısını ele alırken; cinayet, işkence, terör, şantaj, istismar, tecavüz, baskı gibi sindirme şekillerini de şiddetin türevleri olarak tanımlamakta. Küresel ısınmayla suç arasındaki orantı, sıcak bölgelerde cinayet, saldırı ve tecavüz suçlarının artması, sosyo kültürel faktörlerin şiddete doğrudan ve dolaylı etkisinin anlatıldığı kitapta genlerin suç işlemedeki rolünün yadsınamayacağı ancak bununla birlikte çevresel faktörlerin de etken olduğu belirtilirken, cansız nesnelere, hayvanlara ve hatta insanın kendine uyguladığı şiddetin kaynakları incelenerek ilkel toplumlardan günümüze şiddetin gelişimi irdelenmekte. Ağır yoksulluk ve aile içi sorunların şiddete etkisi, bireyselliğin bastırıldığı grup halinde yaşantılarda saldırgan ruh halinin daha pervasız bir şekilde açığa çıkması gibi önemli detaylara dikkat çekilen incelemede devlet düzenine karşı en büyük engel olarak görülen siyasal terörden kurtulmanın yolunun, meşrulaştırılmış bir laik sosyal devlet düzeni ve bu yolda çalışan, ulusunun ve ülkesinin refahı için çabalayan fedakâr siyasilere duyulan ihtiyacın altı çizilmekte. Şiddet; biyolojik, psikolojik ve sosyolojik olarak farklı kulvarlarda ele alınırken çok yönlülüğüne de dikkat çekiliyor kitapta. Yazar son olarak toplumsal bir sorun olan şiddetin; insanı ve toplumu sorun olarak görmeyen bir felsefe ile insanın doğa ve insan üzerindeki egemenlik arayışının aşılmasıyla aşılabileceğini söyleyerek kitabı bitiriyor.
Doğamızdaki Şiddet
Doğamızdaki ŞiddetEylem Okumuş · Siyah Beyaz · 20143 okunma