Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ferit Salim Sanlı

9.8/10
5 Kişi
19
Okunma
2
Beğeni
1.788
Görüntülenme

Hakkında

1985 yılında Mersinde dünyaya gelmiştir. ilk ve Orta öğretimini Mersin'de tamamlamıştır. 2003 - 2008 yılları arasında Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesinde başarıyla tamamlamıştır. 2008 yılında Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsünde "Türkçülük Akımında “Din” Olgusuna Aykırı Bir Yaklaşım: Hüseyin Nihal Atsız ve Fikirleri" isimli çalışmasıyla Master eğitimini 2010 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl içerisinde Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi Enstitüsünde doktorasına başlamıştır. Yakın dönem Türk siyasi tarihi üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.
Unvan:
Türk Akademisyen
Doğum:
Mersin, 12 Nisan 1985

Okurlar

2 okur beğendi.
19 okur okudu.
2 okur okuyor.
8 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Tanrıdağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız”
Sayfa 358 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
“Gariban Anadolunun, gariban ortaokullarında, gariban liselerinde, gariban öğretmenler, gariban Anadolu çocuklarına ne tarih öğretebildiler ne felsefe, dil, ne matematik ne fizik. Gariban Anadolu çocukları okul kapılarında kravat muayenesine tabi tutularak, yarım santim fazla uzatılmış saçları ruh hastası idareciler tarafından kağıt makasıyla kırkılarak disipline ediliyor, masum gençlik heyecanları “muavin” odasında esaslı bir dayak atılarak törpüleniyor, müzik odasında Beethoven’ın kutsal senfonilerinden birini dinlerken kıkırdadıkları için Beethoven hayranı ve sadist müzik öğretmeni tarafından kulak kıkırdakları kırılıyordu. Bu insanların kendilerine güvenmeleri,komplekslerini yenmeleri ve rahat adam olmaları elbette beklenemezdi.
Sayfa 409 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
Reklam
İltimasın ve rüşvetin kökü kazınmalıdır.
Sayfa 314 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
ülkücülerin kalesi çankırı
Nihal Atsız, Türk fikir tarihinin önemli şahsiyetlerinden birisi olan Ali Suavi‘yi, Süleyman Paşa, Ziya Gökalp ve Rıza Nur ile birlikte “çağdaş Türkçülüğün dört büyük şahsiyetinden birisi” olarak tarif etmektedir. Türkeşli CKMP’yi desteklediği müşahede eden yazarın tercih ettiği “mahlas”, temsil ettiği gelenek bağlamında dikkat çekicidir. Nitekim Türkeş de, genel başkan olduktan sonra çıktığı yurt gezisinde ziyaret ettiği Çankırı’da; “Türkiye’de ilk defa milliyetçilik ilkesi Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde doğan Ali Suavi tarafından geliştirilmiştir” demek suretiyle, söz konusu silsileye atıf yapmıştır.
Sayfa 268 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
“O günlerde milliyetçi olup da Türkeş’ten bahsetmeyen hatta Türkeş’le arkadaş çıkmayan, ahbap olmayan azdı” sözlerini ifade eden Ergün Göze, Peyami Safa’nın da bu ahbap grubunun içerisinde olduğunu ileri sürmektedir.
Sayfa 127 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
496 syf.
10/10 puan verdi
Ferit Selim Sanlı’nın doktora tezi olarak hazırladığı Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nden Milliyetçi Harekât Partisi isimli çalışması daha önce okumuş olduğum siyasi partiler tarihi metinlerine göre daha kapsamlı ve titiz bir niteliktedir. CKMP’nin kuruluşuna kadar geçen sürenin detaylı bir şekilde anlatımı, okurun ana konuya hazırlanması
Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nden Milliyetçi Hareket Partisi'ne
Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nden Milliyetçi Hareket Partisi'neFerit Salim Sanlı · Ötüken Neşriyat · 201914 okunma