Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fernando Baez

Kitap Kıyımının Evrensel Tarihi yazarı
Yazar
8.8/10
51 Kişi
110
Okunma
9
Beğeni
1.313
Görüntülenme

Fernando Baez Sözleri ve Alıntıları

Fernando Baez sözleri ve alıntılarını, Fernando Baez kitap alıntılarını, Fernando Baez en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Burada hiçbir şey kalmadı," diyordu, bir kütüphaneci olan Vjekoslav. " Bir duman sütunu gördüm, her yerde kağıtlar uçuşuyordu. Ağlamak, bağırmak istedim, ama başım ellerimde, dizlerim üstünde kalakaldım. Yaşamımın geri kalanında Saraybosna Ulusal Kütüphanesi'ni nasıl yaktıklarını anımsamak gibi bir yük taşıyacağım."
Sayfa 269Kitabı okudu
Hypatia cinayeti
MS 415 yılı baharında, İskenderiye piskoposu yüce Kyrillos'un müridi Petrus adındaki birinin liderliğindeki bağnaz keşişlerden oluşan bir güruh, Hypatia'yı, cadı olduğu gerekçesiyle bir dersinin ortasında yakaladı. Hypatia kendini çığlık çığlığa savundu, ama hiç kimse ona yardım etmeye cesaret edemedi. Keşişler onu Cesarion Kilisesi'ne kadar sürükledi. Orada herkesin gözü önünde tuğlalarla vahşice dövdüler. Gözlerini oyup dilini kestiler. Öldüğünde cesedini Cinarus denen bir yere götürüp paramparça ettiler. İç organlarını ve kemiklerini çıkarıp ateşe attılar. Amaçları Hypatia'nın bir kadın olarak simgelediği her şeyi tamamen yok etmekti.
Sayfa 104Kitabı okudu
Reklam
915'te Kufe'de doğmuş olan şair Mütenebbi, insanın en iyi arkadaşının kitap olduğunu söylemişti.
Sayfa 127Kitabı okudu
"Kitap yakılan bir yerde sonunda insanları yakarlar."
Sayfa 206Kitabı okudu
Hypatia cinayeti
Bütün öyküler gibi bu öyküde de bir düş ve bir cinayet olmalıydı. Hypatia tarihte bilimsel araştırmalar yaptığı için ölüme mahkûm edilen ilk kadındı.
Sayfa 103Kitabı okudu
Reklam
Sigmund Freud
"Ortaçağ'da olsa beni yakarlardı. Bugün kitaplarımı yakmakla yetiniyorlar."
Sayfa 228Kitabı okudu
Aynı Hisleri Paylaşıyorum :)))
1180 civarında ölen İoannes Tzetzes, kitap almasına engel olduğu için yoksul olmaktan nefret ederdi.
Sayfa 115Kitabı okudu
Şubat 1992'de Ermeni ayrılıkçı güçlerin ele geçirdiği Azerbaycan'ın Hocalı kentinde çoğu kadın ve çocuk binden fazla kişi katledildi. Ermeni birlikleri 1992'de daha sonra Şuşa'yı işgal etti, 927 kütüphane ile 22 müzeye saldırdı. Sonuçta aralarında çok eski felsefe ve müzik makaleleri ile aralarında 40 bin nadir kitabın da olduğu 4,6 milyon kitap yok oldu.
Sayfa 268Kitabı okudu
505 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.